matma6 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Witam. Nie znam sie zaa bardzo na sprzecie komputerowym audio wiec zwracam sie z prośbą do was o doradzenie mi w miarę najlepszego zestawu 2.1 do góra 500 zł. Sprzecik oczywiście bedzie służył głównie do słuchania muzyki oraz czasami do gierek i filmów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Jakie masz w tej chwili głośniki? ( typ czyli 2.1 ... 2.0 ... 5.1 .... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) w tej chwili mam głośniki media-tech arietta 2.1 i szukam coś głośniejszego :D Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez matma6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A czego byś sobie życzył w nowych głośnikach ( czego brakuje Ci w obecnych ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Chciałbym żeby te nowsze były m.in. oczywiście głośniejsze, miały przy tym czystsze brzmienie (bez harczeń subwoofera jak to jest dotychczas) Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez matma6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Chciałbym żeby te nowsze były m.in. oczywiście głośniejsze, miały przy tym czystsze brzmienie (bez harczeń subwoofera jak to jest dotychczas) W takim razie nie masz dużych wymagań i Logitech Z-2300 powinien być wystarczający. Jeśli chcesz z wejściem SP/Dif to pozostaje Creative 250D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie rozumiem Ciebie. Mopżesz rozwinąć to co powiedziałes wczesniej. Chce po prostu mocniejszych , głośniejszych głośników z czystym brzmieniem. Jakie tu jeszcze wymagania??? p.s. Co to jest SP/Dif ??? Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez matma6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Nie rozumiem Ciebie. Mopżesz rozwinąć to co powiedziałes wczesniej. Chce po prostu mocniejszych , głośniejszych głośników z czystym brzmieniem. Jakie tu jeszcze wymagania??? p.s. Co to jest SP/Dif ??? Sp/Dif - cyfrowe łącze do transmisji bezstratnej sygnału audio Jakie można mieć jeszcze wymagania ? .... no więc można chcieć jeszcze bardziej zrównoważonego brzmienia ( podobne natężenie w całym paśmie częstotliwości ) , mniejszej ilości podbarwień, większej precyzji oddawanych dźwięków itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szyme_k1 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Jak na moje oko kup sobie przyzwoity zestaw stereo 2 kolumny + wzmacniacz . Za 450 zl dostaniesz juz w miare przyzwoite kolumny najlepiej DIY. Doluz jeszcze 100 zl i za 150 kup wzmacniacz za ta cene powinienes dostac juz cos 2x75 a jak poszperasz w ofertach moze znajdziesz nawet 2x100. I nie mowcie ze taki zestaw stereo nie przegra plastikowych glosniczkow 2.1 . Bo jak dla mnie to malo mozliwe... Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Narobiłes mi dylematu. Chociaż mój starszy brat posiada amplituner Denona AVR-700rd i dwie nieduże kolumny B&W 2x100W takie jak te http://www.allegro.pl/item97926218_sprzeda...ry_b_w_302.html Zestaw cenowo przewyższa logitecha z-2300. Natomiast mój kumpel obok posiada zestaw komputerowy 5.1 creativa (nie pamietam modelu) i dawał za niego pół roku temu ok. 600zł. Jak jestem na dworzu jakies 100 m od bloku kumpel słucha muzy słysze soczysty i wyrażny bas. Natomiast głośniki brata to już nie to. Obydwoje mieszkają na 1 pietrze. Poczekam niech sie inni spece wypowiedzą. :| nie chce wyrzucic 500zł w błoto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a jakiej muzyki chcesz na nich sluchac? czy zelzy ci tylko, zeby byly glosne a przy tym dosc ladnie grajace, czy tez moze troche ciszej sie delektowac czystymy dzwiekami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jestem miłośnikem głównie club/trance ale nie tylko. Wybrałbym kompromis pomiedzy głośną muzyką a czystymi dzwiekami ale z przewagą tego pierwszego. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szyme_k1 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Nic dziwnego ze B&W 302 ma slabszy bas . Zobacz jaka maja srednice glosnikow niskotonowych . Sluchasz muzyki elektronicznej potocznie zwanej techno wiec wg. mnie powinienes ogladnac sie za kolumnami DIY arv 104 + stx 18. Beda mialy kopa przy zachowanej w miare dobrej czystosci dzieku :) Mysle ze z takiego rozwiazania bedziesz zadowolony :) Byc moze trudno bedzie ci taki znalezc na allegro to moze napisz do kogos kto sie zajmuje DIY , napewno dla ciebie wykona takie monitorki :) Jesli chcesz cos gotowego to polecam Tannoy FUSION 1, ale one juz troche kosztuja ... Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Szyme_k1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak może bym i tak zrobił ale ja mam mocno ograniczony budżet (500zł). Pokoik też niewielki bo 15m^2, melomanem również nie jestem , chciałem poprostu dobre głośniki komputerowe. Myślę że taki sprzęcik jak podał kolega powyżej (a nawet lepszy) to sobie sprawie jak bede mial swój wlasny kąt i wtedy zaszaleje :D :D. Chyba jednak się skusze na logitecha z-2300. :| Czy do z-2300 styknie Sound Blaster Audigy SE 7.1 EAX ??????? Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez matma6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 http://proline.pl/shop.php?prodid=LOG+970118-0914 nic lepszego w tej cenie. nie pieprz sie z uzywanymi wzmakami i kolumnami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 I tak zrobie. Która karta muzyczna jest lepsza SB Audigy 4 czy SB Audigy 2 ZS??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 "Komputerowe" 2.1 za taką kase? Za 500 zł kupisz przyzwoite 5.1, a jak nie masz miejsca i chcesz 2.1 to tak jak koledzy pisali: kolumny + wzmacniacz (nawet uzywany - dobre marki są niezniszczalne :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) I tak zrobie. Która karta muzyczna jest lepsza SB Audigy 4 czy SB Audigy 2 ZS??? SB Audigy 2 ZS .... no chyba że mówisz o Audigy 4 PRO - bo ten model jest lepszy niż X-Fi Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) A jak się mają z-2300 do np. tego kina. http://www.allegro.pl/item99378020_kino_do..._sklep_rtv.html (Zestaw poglądowy nie musi być akurat te model) Chodzi mi o to że chce porównać jakosc i głośność zestawu (tylko w słuchaniu muzyki), jakoś nie moge sobie wyobrazić jak brzmią z-2300 więc chce mieć jakies porównanie bo słyszałem wczoraj te kino. Chodzi mi najbardziej o czyste niskie tony oraz, który zestaw bedzie ogólnie mocniejszy??? Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez matma6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) napewno jak kupisz z-2300 to nie dotrzesz do kresu jego mozliwosci bo fizycznie nie dasz rady. Bas jest tak gleboki ze chomiki wyciagaja lapki a na dysku mozesz miec bad sectory. Nawet jak chce go ostro pogarowac to nie podkrecam go golosniej niz na 3/4 mocy bo nie idzie wytrzymac. subwoofer jest potezny i malo ma wspolnego ze zwyklymi glosnikami do kompa (jest drewniany) Przy czym mozesz miec spokojnie bas odkrecony na maxa i nie charknie nawet na 100% mocy, co jest zgola fenomenalne, tylko glosniki z THX zapewniaja taka wytrzymalosc na maksymalna moc (tak tak wiem ze THX to cos calkiem innego ale komponenty zastosowane do budowy tych glosnikow sa dosc dobre) Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Sprzecik oczywiście bedzie służył głównie do słuchania muzyki oraz czasami do gierek i filmów. z2300 do gierek i filmów ok do muzy - juz gorzej wycofane middle i praktycznie nieistniejące high prawda jest taka ze z 1 droznym głosnikiem wyzej nie podskoczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 z2300 do gierek i filmów ok do muzy - juz gorzej wycofane middle i praktycznie nieistniejące high prawda jest taka ze z 1 droznym głosnikiem wyzej nie podskoczysz Zgadzam się z Tobą ale pamiętaj że kurek nie podchodzi do dźwięku tak jak MY, On ma wielkie ( zresztą niekontrolowane ) basy i jest happy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) Przybyło mi troche kasy. Warto kupować (praktycznie tylko do muzyki) logitecha z-5400 czy lepiej zostać przy z-2300?? (nie interesują mnie kolumny z wzmacniaczem) Edytowane 2 Maja 2006 przez matma6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) do techno ewentualnie hip hopu te z2300 wystarcza "umcyk umcyk umcyk" napewno z siebie wypluja ;) mozesz ewentualnie sprobowac to: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...ec_CS21_21.html opinie sa dobre (podobne do loga2300 - patrz test na tomshardware ;D ) ale one maja sredni i niby tweeter neodymowy wiec teoretycznie reprodukcja powinna byc lepsza ale nie slyszalem wiec nie obiecuje jesli chcesz sluchac muzyki (nie hip hop i techno) to kup to http://www.capslock.pl/produkty/glosniki_j...2.1_harman/1542 suchalem i gra poprawnie jak na glosniczki komputerowe (wedlug mnie lepiej od z5500 w trybie stereo ktorych sluchalem) i nie kupuj tych 5.1 o ile nie zalezy ci na kinie domowym bo glosniki te same tylko ich wiecej i cena wyzsza zmienilem zdanie jesli chcesz poprostu sluchac dobrze muzyki kup te soundsticki chyba ze kino to wtedy zXXXX albo cos lepszego z allegro Edytowane 2 Maja 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szyme_k1 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 No to teraz tak : Producent i model: Altec CS21 2.1 moc głośnika niskotonowego (RMS) : 15 Wat łączna moc muzyczna zestawu (RMS): 110 Wat (mega looool ciekawe skad tyle ? Chyba jak sie doda laczna moc i pomnozy przez 5 , sub ma 15 to na moje satelitki 5 - 10 w skad tu nagle 100 to naprawde nie mam pojecia :mur: ) pasmo przenoszenia: 35Hz - 20kHz ( moge sie zgodzic ) odstep sygnalu od szumu (SNR): 100 dB ( jestem zlamany , poprostu niedowiary 100 db ? slyszales kiedys 100 db ? chyba jak byles na lotnisku i samolot obok ciebie startowal , niby te "pierdziawki" tyle maja ? czy one w srodku sa chociaz wygluszone ? a zreszta po co wygluszac plastik on nie przepuszcza dzwieku .. ) TO takie male podsumowanie glosniki moze i przyzwiocie zagraja ale ja i tak jestem za sprzetem stereo ktory za te pieniadze dostaniesz napewno lepszy niz ten zestawik ... Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) ... odstep sygnalu od szumu (SNR): 100 dB ( jestem zlamany , poprostu niedowiary 100 db ? slyszales kiedys 100 db ? chyba jak byles na lotnisku i samolot obok ciebie startowal , niby te "pierdziawki" tyle maja ? czy one w srodku sa chociaz wygluszone ? a zreszta po co wygluszac plastik on nie przepuszcza dzwieku .. ) ... Chyba Ci sie cos pomylilo. :) Te 100dB nie oznaczają jak glosno głośniki dają po bębenkach. :) Jest to raczej różnica mocy dźwięku do mocy szumu wytwarzanego podczas odgrywania tegoż dźwięku. :) Np. 96dB oznacza że szum będzie około 60tyś. razy słabszy niż dżwięk. Każde 6dB podwaja tą wartość. Radzę poszukać najpierw w necie, a później komentować. :) To jak daje po bębenkach to moc całkowita zestawu. :)) Pozdrawiam. Edytowane 7 Maja 2006 przez .:RoGeR:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 ale nadal lepsze od z2300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 No to teraz tak : Producent i model: Altec CS21 2.1 moc głośnika niskotonowego (RMS) : 15 Wat łączna moc muzyczna zestawu (RMS): 110 Wat (mega looool ciekawe skad tyle ? Chyba jak sie doda laczna moc i pomnozy przez 5 , sub ma 15 to na moje satelitki 5 - 10 w skad tu nagle 100 to naprawde nie mam pojecia :mur: ) pasmo przenoszenia: 35Hz - 20kHz ( moge sie zgodzic ) odstep sygnalu od szumu (SNR): 100 dB ( jestem zlamany , poprostu niedowiary 100 db ? slyszales kiedys 100 db ? chyba jak byles na lotnisku i samolot obok ciebie startowal , niby te "pierdziawki" tyle maja ? czy one w srodku sa chociaz wygluszone ? a zreszta po co wygluszac plastik on nie przepuszcza dzwieku .. ) TO takie male podsumowanie glosniki moze i przyzwiocie zagraja ale ja i tak jestem za sprzetem stereo ktory za te pieniadze dostaniesz napewno lepszy niz ten zestawik ... Pozdrawiam:) No tak ale nie wiem czy da się złożyć fajny zestaw stereo (wzmacniacz +dwie kolumny) tylko za 455 zł (za tyle widziałem nowe z-2300) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szyme_k1 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Chyba Ci sie cos pomylilo. :) Te 100dB nie oznaczają jak glosno głośniki dają po bębenkach. :) Jest to raczej różnica mocy dźwięku do mocy szumu wytwarzanego podczas odgrywania tegoż dźwięku. :) Np. 96dB oznacza że szum będzie około 60tyś. razy słabszy niż dżwięk. Każde 6dB podwaja tą wartość. Radzę poszukać najpierw w necie, a później komentować. :) To jak daje po bębenkach to moc całkowita zestawu. :)) Pozdrawiam. Jesli tak to zwracam honor , ale i tak bym tego zestawu nie kupil, porpostu preferuje stereo. Nie mowie ze on zle zagra ale na moje napewno nie przebije dwuch dobrych kolumn ! Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Przebić może nie przebiją ale poszukaj mi dwie kolumny + wzmacniacz za 450 zł które bedą lepiej grały od z-2300?? Za ta cene to raczej nic ciekawego wiec pozostają logi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...