Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Jedzenie Z Supermarketow

Rekomendowane odpowiedzi

a tam cos zle sklepy wybieracie...

TESCO jak dla mnie jest naprawde swietnym miejscem, maja swoje produkty o wiele tanie od markowych innych a nie rozniace sie wrecz niczym od tych drozszych. Naprawde wszystko jest tam dobre i swieze, nie wiem nic na temat LIDLów, Championow, Biedronka (prawie dno) i innych wynalazkow ale TESCO jest naprawde dobre.

Pieczywo swieze (jeszcze cieple lub gorace :D ) i na miejscu.

Ciastka tanie jak cholera i duzo :) czego chciec wiecej?

Ciastka z tesco są tanie i dobre bo są dobre. :>

Chipsy też IHMO dobre, owoce też tam często biorę i nic nie ma. :>

Tesco rox!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze rozwinela sie fajna dyskusja.

Z wiekszych sklepow samoobslugowych to chodza do: biedroknki( zaraz kolo mojej szkoly, ok 30m ;), do Asi bo fajne ceny i dosc dobrej jakosci produkty i przyzwoite ceny.

Hiper marketow wystrzegam sie bo to samo zlo ;) spozywki typu pieczywo, wedliny i owoce nie kupuje tam. Wole pojsc na rynek albo do warzywniaka i mam swieze i nawet moge sprobowac czy dobre ;]

Po pieczywo to czesto jezdze do piekarni, mam ok 2km ale wieczorkiem dla rozrywki sieadam na rower i jade. Nie ma to jak jeszcze czasami gorace bulki i chleb..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@costi

Super dlaczego w PL tak nie ma <_< nie wiem co ludzi tak podenica w tych marketach sam też sie naciąłem pare razy :-| .

Zeby nie bylo tak kolorowo, to wczoraj sie nacialem na pomarancze w Pingo Doce - wygladaly ladnie, ale w srodku suche wiory :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby nie bylo tak kolorowo, to wczoraj sie nacialem na pomarancze w Pingo Doce - wygladaly ladnie, ale w srodku suche wiory :|

Wiesz u nas jak trafisz dobrą to jest cud a u Ciebie jak złą. Zasadnicza różnica :lol: ;) oczywiście nie we wszytskich ale ja np mialem mandarynki z championa to dosłownie wszytskie sie nadawały do [glutes maximus]

Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AJ przez to zarcie hipermarkteowe mam nadwagę. Gdy jem to swinstwo (a niestety jestem z miasta i nie mam za bardzo wyboru) to chociazbym cały chleb zjadł - i tak czuje ze ciągle czegośmi brak. Cigle bym jadł i jadł..

Kiedyś ojciec przywióżł od znajomych kiełbase ze wsi.. Znając moje "zamilowanie do zarcia" pomyslalem - no tak pewnie zjem wszystko..

okazalo sie ze jak muszę zjeśc z 3 pętka kielbasy z grilla- by czuc sie najedzony (hipermarketowa) - to starczylo mi takie samo JEDNO petko tej ze wsi - i jeszcze czulem sie naprawdę syty i to cos czego nie mogę okreslic - a co zmusza mnie do wiecznego grzebania w lodówce odeszło..

To samo chleb własnej roboty..

Ogolnie rzecz biorąc - gdybym mial dostęp do pozywienia ze wsi - nie byłbym wcale gruby i nie musialbym wiecznie cudowac z cwiczeniami itd...

Jemy po prostu [ciach!]o a nie jedzenie... tych cweli z hipermarketami bym wygonił tam zkąd przyszedli - na ŚMIETNIK!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupuje w E.Leclerc , ale tylko rzeczy firm , ktore sa dostepne w innych sklepach. Mięsa nawet nigdy nie próbowałem kupić , czasami jakieś warzywa jak w niedziele nie ma gdzie. W markecie "Chata polska" (nie wiem czy jest w innych częściach Polski , ale w Kotlinie Kłodzkiej tak) kupuje mieso , jest naprawde dobre. Pieczywo w małych , firmowych sklepach piekarni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galago De Codi - dokladnie. Sam jestem ze wsi (w sumie to male miasteczko) i pewni ludzie co tydzien w sobote dostarczaja nam chleb przez nich samych robiony, oczywiscie odplatnie.. Normalnie suchy chleb mozna bez niczego jesc :D. Co do kielbasy to sie zgadzam... sam jem dosc duzo (Tyle, ze juz nei czuje glodu) i w ogole nie tyje, troche brzuch widac ale to tak jak u kazdego. "Swojskie" jedzienie jest 100x lepsze niz te z supermarketow...

BTW: Jak komus sie zachce wiejskiego zarcia to moze swiniaka kupic i do rzeznika go oddac. potem sie tylko odbiera kupe szynki/kielbasy/pasztetu i innych "smakolykow" - starcza na miesiace ;]

pzdr;]]]]]]]]]

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mięsa, od kilku tygodni Constar sprzedaję się pod marką Krakus (kiedyś to była tylko i wyłącznie lepsza marka Constara). Na opakowaniu malutkimi literkami i tak pisze Constar, Starachowice. :lol2:

Wiele zależy od danego hipermarketu. Wiele rzeczy jest bez smaku, po trzecim życiu itp. ale np. pierogi z serem, ser żółty, produkty typu mleko, jogurty, soki, napoje itp. pakowane fabrycznie są w porządku (koniecznie patrzeć na daty) i tanie.

Najgorzej jest z towarem sprzedawanym luzem, trzeba się dobrze przyjrzeć (i powąchać czasami) sałatki, wędliny, mięso, bigos, kurczaki.

Często w HM czytam książki, gazety - w dziale obuwniczym jest gdzie usiąść :wink:

Prażynki z Carrefour'a ROX :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześc . Wędliny sprzedawane luzem w super hiper marketach są tragiczne , wystarczy rzut okiem na te krajalnice na których to kroją. Znam ludzi , którzy pracowali w hipermarketach nazwy juz ni bede wymienial , gdzie kurczaki z grilla byly smarowane ludwikiem , zgniłe dzielone mięso było na pół, zgniły w połowie arbuz ciach juz jest połówka , żywnośc mrożona kilku krotnie rozmrażana ( w jednym z największych hipermarketów nowych w Polsce , zanim stał się 24 h tylko był zamykany o 24 o 1 w nocy były wyłączane wszystkie chłodnie zamrażarki , oczywiście przy takiej żywnośći po ktorej wielokrotnego rozmrazania nie widac, po czym przed otwarciem je włączali , jednym słowem dno. .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak swojskie żarcie. Ojciec zrobił u mnie wędzarnie. Czasami kupujemy mięso od zaprzyjaźnionego gościa ze wsi i sami robimy :D. Na początku trzeba narąbać trochę drewna wiśniowego, osuszyć i już można brać się za wędzenie.

Swojska szynka, boczek ładnie owędzona smakuje doskonale. To jest imo prawdziwe żarcie. Czasami też robię z tatą kiełbasę swojską (np. jak jakieś święta są, czy tam jak mamy smak), bądź kurczaka wędzimy. Szynka z hipermarketu to nie szynka. Ci co ją robią potrafią z 0.5 kg zrobić 1 kg, w tym celu nakłuwają mięso i przez te nakłucia pompują je wodą. A my jemy takie świństwo... Echh wogóle teraz wszystko to sama chemia. Nie ma to jak swojskie/prawdziwe żarcie, smakuje o niebo lepiej i całkiem inaczej niż te wynalazki.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest większy az tak duzo.. powiem nawet wiecej - jest raczej tanszy.. bo po prostu zjesz mniej.

jedynym problemem jest to ze jak zamówisz połowe swiniaka (minimum) - to masz potem tyle miecha ze nie wiesz co masz z tym robic.. (brak miejsca w lodówce)

a pozatym u nas kompletnie nie zchodzaniektóre czesci - które po prostu sie wydaje znajomym.. ja ogolnie przepadam za szynką i kiełbasą, reszta mnie nie interesuje.

Tak wiec Costi - naprawdęnie tracisz, jedyne co - to wiecej zachodu, stracony czas i najlepiej w pare osob zamawiac..

ale jak sie chce to mozna ominąc hipermarket...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

etam gadacie, ja pije soczek Riviva z biedronki 100% pomaranczowy, nie jest zly, na prawde, 1,68zl za litr ;]]]

o wiele lepszy od jakiejs costy....:P

jakbym slepe testy robil to nie wiem czy tak latwo by od jakiegos tymbarka odroznil ;D

Ja tez i jeszcze cole oryginal i jem top chipsy ale to jak z klegami robimy LANa 5 dni i cos przeciez jeść/pić trzeba :lol: poza tym staram sie trzymac z daleka Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

etam gadacie, ja pije soczek Riviva z biedronki 100% pomaranczowy, nie jest zly, na prawde, 1,68zl za litr ;]]]

bo nie piłeś soków za czypiędziesiat :lol: :D. Soki z pomaranczy są dobre bo są lekko kwaśne, neizależnie od tego czy robi się je z soczystych pomarańczy czy ze zgniłych spadów :D

Tylko Cola ma niepowtarzalny smak , ktorego nikt nie podrobil :)

bo nikt nie chce truć ludzi kwasem fosforowym prócz cocacola company :D

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Ja się truje i żyje(ciekawe jak długo)

Ja jedzenia z supermarketów nie jadam bo kto wie ile to ma, w większości to jakieś odświeżane "specyfiki"(bo tego jedzeniem nazwać nie można...) i nikomu nie polecam jeść jedzenia z tego typu sklepów.

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy pracował w Tesco powiem ci tyle nie jedz tego jedzenia tam uzywaja przeterminowanych produktów a odświeżanie produktów to normalka aha i nie kupujcie połówek arbuza . opowiadał mi , że jak pół było zgniłe to ciach i juz jest połówka . Ja mieszkam 100 m od tesco i większego chłamu to chyba nie ma nie raz kupiłem zepsute żarcie , pare razy rozmrozone mrozonki (bo im zamrażalki siadły) sklep ogromny a wybór tragiczny nic tam nie ma normalne produkty zastępują jakimś value badziewiem mimo tego , że i tak wybór w Tesco jest do bani a bardzo wielu produktów wogóle nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo nie piłeś soków za czypiędziesiat :lol: :D. Soki z pomaranczy są dobre bo są lekko kwaśne, neizależnie od tego czy robi się je z soczystych pomarańczy czy ze zgniłych spadów :D

wyobraz sobie ze pilem ;P

na studiach sie duzo pije... ;D

i uwazam ze cena nie jest wprostproporcjonalna do jakosci i zupelnie sie nie oplaca....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupuje sok pomaranczowy z lidla i 1/2 kg pomarańczy..

Wyciskam te pomarańcze i łacze z tym sokiem z lidla - dopiero wtedy naprawdę smakuje pomaranczami... no oczywiscie chcialbym tylko wyciskane pomarancze pic - ale kogo na to stać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA niedaleko swojej bylej szkoly mialem lider price'a... W niedziele, miedzy wykladami chodzilismy tam po cos do jedzenia... Kiedys, pamietam, ze kupilem sobie 3 bulki z makiem i jakis jogurt do picia o smaku owocow lesnych... Bulki smakowaly, jakby byly napompowane powietrzem, a jogurt jak skwasniale mleko... Oni maja tam taki przemial w super/hiper marketach, ze rece opadaja... Jak juz ktos inny napisal, potwierdze - lepiej przeplacic i miec spokoj, duzo lepszej jakosci i smakowo! Jak juz kupowac, to tylko w Piotrze i Pawle, bo tam trzymaja wysokie normy wszystkich produktow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lider szajs to najgorszy ze znanych mi sklepow. bylem tam az 2 razy :D

jesli chodzi o biedronke - czytajcie etykiety, niektore produkty sa na prawde w porzadku. np. jakas kukurydza w ogole z wiesniacka puszka i badziewna etykieta. odwracam a tam "Wyprodukowano dla Biedronka przez Bonduelle".

dla porownania:

kukurydza z Biedronki - 1.20zł

kukurydza Bonduelle - około 4zł

wniosek? - IDENTYCZNY smak ale puszka z Biedronki jest 'miekka' i wykonana z jakiegos badziewia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie coraz bardziej przejezdzam na tutjszym chlebie... kupilismy paczke tostowego, zeby sobie zrobic kanapki na wycieczke - jakbym wate jadl :| Konsystencja i smak sie zgadzaly...

Wogole Portugalczycy maja jakies dziwne zwyczaje odnosnie pieczywa - pojecie jednolitrego ksztalu bochenka u nich nie istnieje. Jak im sie ulepi, tak do pieca wrzuca. A potem czlowiek patrzy na takie bezksztaltne cos i sie zastanawia, w ktora strone kroic. Przynajmniej smakuje jakos, chociaz ilosc powietrza w bochenku jest zatrwazajaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi