Skocz do zawartości
Ma_r_c_in

Nowa Pasta !

Rekomendowane odpowiedzi

witam !

czy w laptopie mozna usunac z procesora starą pastę i naniesc nowa tak jak w pc'cie, ewentualnie zmienic wiatrak ? chodzi konkretnie o Omnibooka 6000 (moze ktos ma doswiadczenie - czy to bardzo skomplikowane ?).Teraz od kilku godzin mam 49 stopni ale niedlugo po wlaczeniu przez chwile mialem 70. Jakie Wy macie temp. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie wierz do końca miernikom programowym. Wiatrak jest sens wymieniać, jeśli buczy lub ma problem z pracą. Możesz też próbować rozebrać swojego HP i przeczyścić radiator z kurzu, który się na pewno nagromadził, przedmuchać wiatrak i ew. zmienić pastę na procesorze. Omnibooki 6000 (te z PIII 1GHz) mają czasem problemy z temperaturą, z tym że objawiało się to zwisami systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam !

czy w laptopie mozna usunac z procesora starą pastę i naniesc nowa tak jak w pc'cie, ewentualnie zmienic wiatrak ? chodzi konkretnie o Omnibooka 6000 (moze ktos ma doswiadczenie - czy to bardzo skomplikowane ?).Teraz od kilku godzin mam 49 stopni ale niedlugo po wlaczeniu przez chwile mialem 70. Jakie Wy macie temp. ?

W Aristo z siga zmieniałem paste na ceramique, po prostu odkrecilem ten moduł chłodzący który jest na procku, potem poskrecałem i zero problemow. Notebook to przeciez tez komputer tyle ze taki...mały :P a wiatraka raczej nie zmienisz, chociaz moze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi