Ma_r_c_in Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 witam ! czy w laptopie mozna usunac z procesora starą pastę i naniesc nowa tak jak w pc'cie, ewentualnie zmienic wiatrak ? chodzi konkretnie o Omnibooka 6000 (moze ktos ma doswiadczenie - czy to bardzo skomplikowane ?).Teraz od kilku godzin mam 49 stopni ale niedlugo po wlaczeniu przez chwile mialem 70. Jakie Wy macie temp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Po pierwsze nie wierz do końca miernikom programowym. Wiatrak jest sens wymieniać, jeśli buczy lub ma problem z pracą. Możesz też próbować rozebrać swojego HP i przeczyścić radiator z kurzu, który się na pewno nagromadził, przedmuchać wiatrak i ew. zmienić pastę na procesorze. Omnibooki 6000 (te z PIII 1GHz) mają czasem problemy z temperaturą, z tym że objawiało się to zwisami systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 witam ! czy w laptopie mozna usunac z procesora starą pastę i naniesc nowa tak jak w pc'cie, ewentualnie zmienic wiatrak ? chodzi konkretnie o Omnibooka 6000 (moze ktos ma doswiadczenie - czy to bardzo skomplikowane ?).Teraz od kilku godzin mam 49 stopni ale niedlugo po wlaczeniu przez chwile mialem 70. Jakie Wy macie temp. ? W Aristo z siga zmieniałem paste na ceramique, po prostu odkrecilem ten moduł chłodzący który jest na procku, potem poskrecałem i zero problemow. Notebook to przeciez tez komputer tyle ze taki...mały :P a wiatraka raczej nie zmienisz, chociaz moze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ja polecam arctic silver 5. w moim smoku 5014wlmi jest tak skuteczna, że w stresie procek nie przekracza 65 stopni - czyli wiatrak nie włącza się nawet na max obroty. ci co mają ten model wiedzą o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...