Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Czy TRACER EXTRACTOR TRO-272 PFC 400W Prescott będzie dobra? Wszystko mi pasuje, ale chodzi konkretnie o ten, jak oni go zwą... "Prescott Air Duct", czyli plastykowy kanalik przyczepiony do boku obudowy, by stykał się z wentylatorem od procesora i jednocześnie umożliwił łatwą wymianę powietrza. Przynajmniej w teorii. A w praktyce? Wybrałem tą obudowę ze względu na to, że ma już dwa wentylatory: z przodu i z tyłu. W dodatku w pewnym sklepie sprzedadzą mi bez zasilacza, o 40 zł taniej. 135 zł za obudowę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Czy TRACER EXTRACTOR TRO-272 PFC 400W Prescott będzie dobra? Wszystko mi pasuje, ale chodzi konkretnie o ten, jak oni go zwą... "Prescott Air Duct", czyli plastykowy kanalik przyczepiony do boku obudowy, by stykał się z wentylatorem od procesora i jednocześnie umożliwił łatwą wymianę powietrza. Przynajmniej w teorii. A w praktyce? Wybrałem tą obudowę ze względu na to, że ma już dwa wentylatory: z przodu i z tyłu. W dodatku w pewnym sklepie sprzedadzą mi bez zasilacza, o 40 zł taniej. 135 zł za obudowę :D Witaj.tak sie sklada ze mam ta obudowe i powiem tak wentylatory z obudowy nie sa zbyt dobre ja tego swiecącego z przodu odrazu wymienilem na cos normalnego z tylu tak samo do wymiany (za glosne jak dla mnie) a co do tego air duct-u super sprawa jest przez niego chlodniej na procku ja swojego jeszcze zmodowalem znaczy troche skrócilem go od strony przykręconej do scianki bocznej i podpiolem do regulatora obrotów tak ze teraz np na konfigu jak w podpisie w idlu mam 30C na procku a na wczesniejszy sempronie 2800+ mialem 39.Pozdrawiam obudowa fajna i fajnie wyglada:D Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez 123Frytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Czyli za te 135 zł się opłaca. Dzięki! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Czyli za te 135 zł się opłaca. Dzięki! :) No pewnie ze sie opłaca :) jedna z ładniejszych bud :) hehe a i obieg powietrza jest w niej OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jeszcze kwestia przyzwyczajenia się do przycisków, które są dosyć dziwacznie położone ;) Tyle że jak ten wiatrak pierwszy raz ruszy, to będę miał wrażenie, że mi komp odleci i będę się bał o jego zawartość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jeszcze kwestia przyzwyczajenia się do przycisków, które są dosyć dziwacznie położone ;) Tyle że jak ten wiatrak pierwszy raz ruszy, to będę miał wrażenie, że mi komp odleci i będę się bał o jego zawartość :) Nie no nic nie odleci hehe ja do swojej dalem 10kg ołowiu :wink: i nie odlatuje ( już :lol2: ) a co do przycisków to sa extra :) i diody w niej te z hdd i z power sa przynajmniej w mojej obudowie troche nisko i tak ze nie widac za dobrze czy sie świecą czy nie no ale przynajmniej w nocy mnie nie oślepiają:).Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zdecydowane: jutro jadę po obudowę i po ram, dostaję procesor. Pojutrze powinienem dostać płytę główną. Wieczorem we wtorek będę miał nowego kompa w całości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zdecydowane: jutro jadę po obudowę i po ram, dostaję procesor. Pojutrze powinienem dostać płytę główną. Wieczorem we wtorek będę miał nowego kompa w całości :) I jak tam nowy komp ??:) Lata ?? hehe mam nadzieje ze obudowa ci sie podoba hehe tylko te wiatraki bym zmienil na twoim miejscu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Albo zmontowane + nie było czasu się pochwalić ... albo "psssssssssssssssssss" :] A tak na poważnie to Tracerki oprócz wad tanich obudów są całkiem niezłe :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Albo zmontowane + nie było czasu się pochwalić ... albo "psssssssssssssssssss" :] A tak na poważnie to Tracerki oprócz wad tanich obudów są całkiem niezłe :] Hehe masz racje :). ja tam swojej obudowy bym nie zamienił na inną :lol2: .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...