Skocz do zawartości
Kangel

Czy To Jest Dobra Obudowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy TRACER EXTRACTOR TRO-272 PFC 400W Prescott będzie dobra?

Wszystko mi pasuje, ale chodzi konkretnie o ten, jak oni go zwą... "Prescott Air Duct", czyli plastykowy kanalik przyczepiony do boku obudowy, by stykał się z wentylatorem od procesora i jednocześnie umożliwił łatwą wymianę powietrza. Przynajmniej w teorii. A w praktyce?

Wybrałem tą obudowę ze względu na to, że ma już dwa wentylatory: z przodu i z tyłu. W dodatku w pewnym sklepie sprzedadzą mi bez zasilacza, o 40 zł taniej. 135 zł za obudowę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy TRACER EXTRACTOR TRO-272 PFC 400W Prescott będzie dobra?

Wszystko mi pasuje, ale chodzi konkretnie o ten, jak oni go zwą... "Prescott Air Duct", czyli plastykowy kanalik przyczepiony do boku obudowy, by stykał się z wentylatorem od procesora i jednocześnie umożliwił łatwą wymianę powietrza. Przynajmniej w teorii. A w praktyce?

Wybrałem tą obudowę ze względu na to, że ma już dwa wentylatory: z przodu i z tyłu. W dodatku w pewnym sklepie sprzedadzą mi bez zasilacza, o 40 zł taniej. 135 zł za obudowę :D

Witaj.tak sie sklada ze mam ta obudowe i powiem tak wentylatory z obudowy nie sa zbyt dobre ja tego swiecącego z przodu odrazu wymienilem na cos normalnego z tylu tak samo do wymiany (za glosne jak dla mnie) a co do tego air duct-u super sprawa jest przez niego chlodniej na procku ja swojego jeszcze zmodowalem znaczy troche skrócilem go od strony przykręconej do scianki bocznej i podpiolem do regulatora obrotów tak ze teraz np na konfigu jak w podpisie w idlu mam 30C na procku a na wczesniejszy sempronie 2800+ mialem 39.Pozdrawiam obudowa fajna i fajnie wyglada:D Edytowane przez 123Frytki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze kwestia przyzwyczajenia się do przycisków, które są dosyć dziwacznie położone ;)

Tyle że jak ten wiatrak pierwszy raz ruszy, to będę miał wrażenie, że mi komp odleci i będę się bał o jego zawartość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze kwestia przyzwyczajenia się do przycisków, które są dosyć dziwacznie położone ;)

Tyle że jak ten wiatrak pierwszy raz ruszy, to będę miał wrażenie, że mi komp odleci i będę się bał o jego zawartość :)

Nie no nic nie odleci hehe ja do swojej dalem 10kg ołowiu :wink: i nie odlatuje ( już :lol2: ) a co do przycisków to sa extra :) i diody w niej te z hdd i z power sa przynajmniej w mojej obudowie troche nisko i tak ze nie widac za dobrze czy sie świecą czy nie no ale przynajmniej w nocy mnie nie oślepiają:).Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowane: jutro jadę po obudowę i po ram, dostaję procesor. Pojutrze powinienem dostać płytę główną.

Wieczorem we wtorek będę miał nowego kompa w całości :)

I jak tam nowy komp ??:) Lata ?? hehe mam nadzieje ze obudowa ci sie podoba hehe tylko te wiatraki bym zmienil na twoim miejscu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi