Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Kupuję komputer: AMD64 3000+ Venice s939, DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D, Leadtek GF 7600GT. I nie jestem pewien, który zasilacz wybrać: Fortrona, czy Chiefteca 420w? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 potrzebujesz czegos mocniejszego... ale wsytarczylo poszukac, a nie zadawaca pytanie od razu... potrzebujesz czegos z mocna linia 12v, a ten fortron nadaje sie do starszych configow, nie W sa najwazniejsze :) wez: 350 tha-p lub modecoma mc-350 jesli nie bedziesz krecil to dadza sobie rade, jesli bedziesz, a chyba bedziesz skoro bierzesz dfi, to moga miec problemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Hm... ale Chieftec chyba jest lepszy, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 chyba tak... ale i 2 razy drozszy :) jaka jest gorna granica kasy, jaka mozesz wydac? to dosc istotne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) 220 zł :) Edit: Ale mogę wydusić od taty trochę więcej ;P Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Kangel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) No to bierz hunteky 350-400W, zdecydowanie lepsze. Albo neotec maximus 380W. Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Chodzi mi o taki łatwo dostępny, bo szukając Fortrona 400w, niegdyś mi poleconego, to łohoho... ;) A Huntkey, z tego co widzę, do takich za bardzo nie należy ;/ (przynajmniej nie wersja 400w) Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Kangel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 jest w sklepie zenfist.pl mozna tam rowniez znalezc neoteci ktore sa bardzo podobne do huntkeyow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 W takim razie wziąć HuntKey HK-400AP? A może NeoTEC MAXIMUS 380 lub NeoTEC MAXIMUS 440? Może lepiej to ostatnie, bo słyszałem, że Ultra-D da się przerobic na SLI-D, a wtedy miałbym już chyba zasilacz dla dodatkowego GF ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Wystarczy ten Maximus 380W, poniewaz naprawde ma wyzsza moc niz te podoawane 380w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Nawet dla SLI? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 W takim razie wziąć HuntKey HK-400AP? A może NeoTEC MAXIMUS 380 lub NeoTEC MAXIMUS 440? Może lepiej to ostatnie, bo słyszałem, że Ultra-D da się przerobic na SLI-D, a wtedy miałbym już chyba zasilacz dla dodatkowego GF ;) Bieraj HK-400AP moduj i ciesz się z ciszy, wydajki wysokiej sprawnosci i Bóg wie czego jescze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 To ja już w końcu nine wiem co brać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 To ja już w końcu nine wiem co brać :DHehe no nie dziwie Ci sie ja tez tak sie zastanawialem i pytalem i wkoncu zostalem na Antec vs BeQuiet hehe.Ogólnie co byś nie wział i tak jak cos sie zacznie sypać to bedziesz se mówił " a mogłęm <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> innego hehe" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Hehe no nie dziwie Ci sie ja tez tak sie zastanawialem i pytalem i wkoncu zostalem na Antec vs BeQuiet hehe.Ogólnie co byś nie wział i tak jak cos sie zacznie sypać to bedziesz se mówił " a mogłęm <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> innego hehe"No pewnie, a jak? Przecież Polak jestem, nie? :D Ja narazie zostałem pomiędzy wyborem: NeoTEC Maximus 380W lub Huntkey HK-400AP. Chociaż w sumie w tym sklepie to tylko 20 zł różnicy. Może jednak wezmę tego Huntkeya. Ale na pewno udźwignie mi drugą 7600GT? :) (albo 7800, będą wtedy tańsze ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 No pewnie, a jak? Przecież Polak jestem, nie? :D Ja narazie zostałem pomiędzy wyborem: NeoTEC Maximus 380W lub Huntkey HK-400AP. Chociaż w sumie w tym sklepie to tylko 20 zł różnicy. Może jednak wezmę tego Huntkeya. Ale na pewno udźwignie mi drugą 7600GT? :) (albo 7800, będą wtedy tańsze ;) ) Napewno uciagnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Może ktoś jeszcze potwierdzić? Bo są gusta i guściki a ja chcę być pewien wyboru :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ten huntkey i neotec sa prawie identyczne tak wiec obojetnie ktorego wezmiesz to pociagnie towj sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZZed Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam dolacze sie do topiku i mam takie pytanie czy moj zasilacz Seasonic SS-350ATC da temu rade? Mam zamiar kupic A64 3000+ Venice s939 jakas plyte z SLI i GF 7600 GT z zamiarem kupienia 2 takiej samej karty, dodam ze posiadam 2 nagrywarki 2 twarde dyski z gory dzieki za pomoc np. ta plyte Gigabyte GA-K8N SLI s.939 NF4 Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez ZZed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Może i da radę, ale bedzie się męczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 torque: Ale ja się pytam, czy udźwignie również późniejszą, drugą GPU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Kangel weź HuntKey'a HK-400AP, jest to praktycznie to samo co NeoTEC i jest ciut tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 torque: Ale ja się pytam, czy udźwignie również późniejszą, drugą GPU :)Napisałem Ci już: uciągnie i jescze będzie miało spory zapas mocy. 7600GS/GT nie grzeją się dużo, ba są nawet jak na takie karty bardzo chłodne i zapewne wsysają małe ilości prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Oł kej. W takim razie zamawiam Huntkeya. Ale jak się zepsuje to mi kase zwracasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Oł kej. W takim razie zamawiam Huntkeya. Ale jak się zepsuje to mi kase zwracasz :D Żebyś się nie zdziwił :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 BTW Na targach chłopaki z Angeli obciążyli HK-350 AP mocą 500W, śmigał jakieś 3 minuty zanim wyzionął ducha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 yyy wyzionoł czyli w sensie padł? czy zabezpieczenie go wyłączyło? czy je wywalili i poprostu się spalił? (sam czy z czyms?) ale ogolnie "niezłe" te zasiłki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No padł, ta zasiłka ma konstrukcyjnie bebechy do góra 420W. Więcej jak widzisz pochodzi ze 3 minuty. :D Co i tak jest niezłym wynikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 widziałem za to topowera p3 450w..pochodził sobie spoko na 520w przez ajkiś czas i trzymał bez problemu normy coś w stylu 11.97 na 12v :wink: Fajny zasilator kurde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Fajny, ale jak zwykle musisz obciążyć piątkę żeby wszystko hulało. Taka wada tradycyjnych zasiłek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...