mlun Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Wszędzie widziałem że ludzie usuwają środkowy kruciec ale to głownie w Urielu,czy w Nukleonie to się opłaca? Tam jest inna budowa finów przecież i czy to aby nie pogorszy zabardzo wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Jak usuwaja znaczy sie ze nie... Ludzie przerabiaja te bloki glownie po to by nie meczyc sie z trojnikami itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 skoro to i tak nie jest wydajne to co za różnica czy 1C mniej czy wiecej :P skoro jest źle to i gorzej moze być :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Aha no głównie mi chodziło o to że w Urielu są tak finy ułozone że aż takiej róznicy nie ma dużej bo w nuku 2 v2 jak kazdy wie jest inaczej.No ale skoro mówicie że nie bedzie tak tragicznie to chyba tak zrobie przy najbliżejsz przeróbce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Mógłbyś mierzyć temperaturki przed i po usunięciu króćca - dobrze jak byś miał opcje pomiaru temp. wody też... albo precyzyjnie otoczenia - powietrza wpadającego do chłodnicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 słyszałem ze nukleon ma jakis sprayer i ze nie wolno zaslepiac srodka, przydałaby się wypowiedz jakiegos posiadacza tego bloku., albo fotki spodu i topu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 sprayer: spód: zdjęcia z serwisu WWW.DZIKIE.NET nieby jest ten sprayer, ale spód nie jest aż tak bardzo chyba restrykcyjny dla trzech króćców...? trzeba by spróbować, żeby powiedzieć bo tak na sucho to sobie można gdybać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Z tego samego serwisu: Widać ze przy Urielu nie ma obaw o duży spadek wydajnosci bo konstrukcja bez problemu moze sluzyc ala PX.. Natomiast przy Nukleonie mialbym obawy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 tym bardziej ze "frez" nie wystaje wiele ponadp płaszczyzne spodu, a w topie plexi jest spore wgłębenie dla płynacej wody i wiekszosc nie miałaby kontaktu z frezem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jak już zatykać to chyba boczny by było rozsądniej! Bo jak woda wpadnie centralnie na środku to i tak odbierze ciepło, wychdząca woda nie rozchodzi się na boki tylko "zawija" sięna spodzie i wraca do góry i dopiero na górze i dzie w bok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 I własnie o to mi chodziło. Nie wiem czy ktoś to robił na Nukleonie,ja niestety nie sprawdze teraz bo nia mam na to czasu,jeśli bym się juz brał za to to w okolicach wakacji jakoś.No ale może znajde do tego czasu kogoś kto to robił. Albo można zrobić taki myk żeby sprzedać Nuka i kupić coś fajnego pod dwa kruće i nie wiele dokładać do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Dziwne, że nikomu nie chciało się poszukać :) http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...id=21&Itemid=58 "tym bardziej ze "frez" nie wystaje wiele ponadp płaszczyzne spodu, a w topie plexi jest spore wgłębenie dla płynacej wody i wiekszosc nie miałaby kontaktu z frezem." "wychdząca woda nie rozchodzi się na boki tylko "zawija" się na spodzie i wraca do góry i dopiero na górze i dzie w bok." Co to za teorie fantastyczno-naukowe! Woda się zawija? Woda nie będzie miała kontaktu z frezem? Czemu? Co z tego że jest niższy, woda będzie obmywać go tak samo. W przyszłym tyg. będę zakładał N2 z zaślepionym środkowym króćcem to dam znać jak temperatury wyglądają. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Jackass_Ass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 O bardzo fajnie:P Duzo mi pomożesz w ten sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Dziwne, że nikomu nie chciało się poszukać :) http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...id=21&Itemid=58 "tym bardziej ze "frez" nie wystaje wiele ponadp płaszczyzne spodu, a w topie plexi jest spore wgłębenie dla płynacej wody i wiekszosc nie miałaby kontaktu z frezem." "wychdząca woda nie rozchodzi się na boki tylko "zawija" się na spodzie i wraca do góry i dopiero na górze i dzie w bok." Co to za teorie fantastyczno-naukowe! Woda się zawija? Woda nie będzie miała kontaktu z frezem? Czemu? Co z tego że jest niższy, woda będzie obmywać go tak samo. W przyszłym tyg. będę zakładał N2 z zaślepionym środkowym króćcem to dam znać jak temperatury wyglądają. no ok, ale blok w tym teście ma inny spód... tu nie chodzi o żadne zawijanie wody itepe. Po prostu czynników decydujących jest tyle, że właściwie najprostsza metoda sprawdzenia jak to z Nukleonem wygląda, to po prostu to sprawdzić. nie powiesz chyba, że ten art na jet-pc jest uniwersalny dla wszystkich bloków... konstrukcja spodu jest bez znaczenia? :] tym bardziej ze "frez" nie wystaje wiele ponadp płaszczyzne spodu, a w topie plexi jest spore wgłębenie dla płynacej wody i wiekszosc nie miałaby kontaktu z frezem. wydaje mi się, że w bloku nie chodzi o to, żeby jak najwięcej wody miało kontakt z miedzią, a żeby jak najwięcej miedzi miało kontakt z wodą... ;) Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 no ok, ale blok w tym teście ma inny spód... tu nie chodzi o żadne zawijanie wody itepe. Po prostu czynników decydujących jest tyle, że właściwie najprostsza metoda sprawdzenia jak to z Nukleonem wygląda, to po prostu to sprawdzić. nie powiesz chyba, że ten art na jet-pc jest uniwersalny dla wszystkich bloków... konstrukcja spodu jest bez znaczenia? :] Jasne że tak, art nie jest uniwersalny a czynników jest mnóstwo. Ale niemożliwe jest żeby miało to kluczowe znaczenie dla wydajności bloku. Sprayer też miał być super wynalazkiem a okazało się że różnica jest minimalna i tak naprawdę więcej zależy od pompki. Zresztą - zobaczymy w praktyce :D Niestety nie bede miał porównania do 3 wlotów i bocznego króćca zatkanego, ale chociaż podam temperaturki w porównaniu do kopii Crystala/Prisona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 To ty będziesz miec zatkany środkowy tak? Wszytsko się w praktyce okarze kto ma racje a kto nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jak używałem Spidera Extreme PX, to wykręciłem kiedyś środkowy krucieć, po to żeby sprawdzić jaka będzie różnica w momencie kiedy będą tylko dwa zamiast trzech. Okazało się, że różnica sięgałą max 2st. C, a więc mogło to wynikać nawet z nieco innego założenia pasty czy troche innego ułożenia węży (w końcu jak są 2 króćce, to sprawa się upraszcza). Jedynie proponuje pamiętać o odpowiednim zabezpieczeniu przy takiej przeróbce, bo pamiętam że był ktoś tak leniwy na forum, że zamiast wykręcić środkowy krucieć, to dał tam coś a'la Poxilina. Co potem? Prawdziwe wodowanie komputera i płacz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Hehe to ktoś się nie umijętnie za to zabrał:P Teflon w domu jest tylko trzeba będzie odpowiedni "koreczek" znaleźć:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Koreczek mosiężny 1,50zł w hydrauliku. Koreczek chromowany 6zł w MCS. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Zobacze ile u mnie chromowany kosztuje:P No i jak zakładałeś już ten blok? Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez mlun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Witam robił to ktoś ??? Bo wiem że ktoś miał to robić ale niestety stary topic tajemniczo"zniknął" i nie wiem czy się udało a nie pamiątam nazwy tamtego użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 ja coś takiego robilem ale w wersji z topem miedzianym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 naciagnij kondona na jednego krocca i scisnij cybantem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Ale właściwie co chcesz wiedzieć? Co prawda nie Nukleon, ale zatykałem w Spiderze Extreme kiedyś. Znalazłem w garażu odpowiednią zaślepkę, posmarowałem gwint trochę silikonem i zakręciłem. Trzymało dobrze. Jedynie uprościło układ, bo wydajności nie zmieniło. Pamiętam, że robił też ktoś to bez zaślepki- zakleił byle czym, po czym za jakiś czas żale że mu komputer zalało;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) CarsonPoland: sam sobie naciągnij. :D narcyz: nie musisz mi mówić żeby dać zaślepke bo to wiem,ale chodzi mi o samą wydajność o ile spadła?? Bo większość takich modów jest na Urielach robionych a nie na Nukach a do tego kiedys jak założyłem podobny topic pamiętam że ktoś miał to robić i mi podać wyniki,ale że temat został usunięty(przez to że dałem dwa posty pod rząd a chodziło mi tylko o wysuniecie topicu na wierzch) to się nie dowiedziałem. Wcześniej pisałem że nie pamiętam nazwy tego użytkownika i stąd mój maly problem. Edytowane 23 Maja 2006 przez mlun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 zazwyczaj jest tak ze gdy woda wpada srodkowym otworem jest najlepiej :) ale z kolei genialni konstruktorzy bloczku nie potrzebnie robili srodkowe krocce wieksze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 naciagnij kondona na jednego krocca i scisnij cybantem :) Dobre, taki ero-mod. Jeszcze kolorek uv i będzie full wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) ale macie problemy a tak ciezko przejsc sie do sklepu z hydraulika i zapytac o zaslepke ? wziac kruciec ze soba zebyc cos fajnego dopasowali ? ok 30s uzywania googli http://www.gudepol.com.pl/armatura.html Edytowane 23 Maja 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Nie chodzi o zaślepke a sens robienia tego w Nuku.Chyba każdy wie jak jego spód wygląda prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 a co to jest dla Ciebie sens robienia tego ? co chcesz usyskac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...