Skocz do zawartości
mlun

Zaślepienie Otworu W Nukleonie.

Rekomendowane odpowiedzi

Aha no głównie mi chodziło o to że w Urielu są tak finy ułozone że aż takiej róznicy nie ma dużej bo w nuku 2 v2 jak kazdy wie jest inaczej.No ale skoro mówicie że nie bedzie tak tragicznie to chyba tak zrobie przy najbliżejsz przeróbce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś mierzyć temperaturki przed i po usunięciu króćca - dobrze jak byś miał opcje pomiaru temp. wody też... albo precyzyjnie otoczenia - powietrza wpadającego do chłodnicy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

słyszałem ze nukleon ma jakis sprayer i ze nie wolno zaslepiac srodka, przydałaby się wypowiedz jakiegos posiadacza tego bloku., albo fotki spodu i topu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprayer:

Dołączona grafika

spód:

Dołączona grafika

zdjęcia z serwisu WWW.DZIKIE.NET

nieby jest ten sprayer, ale spód nie jest aż tak bardzo chyba restrykcyjny dla trzech króćców...? trzeba by spróbować, żeby powiedzieć bo tak na sucho to sobie można gdybać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

tym bardziej ze "frez" nie wystaje wiele ponadp płaszczyzne spodu, a w topie plexi jest spore wgłębenie dla płynacej wody i wiekszosc nie miałaby kontaktu z frezem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I własnie o to mi chodziło. Nie wiem czy ktoś to robił na Nukleonie,ja niestety nie sprawdze teraz bo nia mam na to czasu,jeśli bym się juz brał za to to w okolicach wakacji jakoś.No ale może znajde do tego czasu kogoś kto to robił. Albo można zrobić taki myk żeby sprzedać Nuka i kupić coś fajnego pod dwa kruće i nie wiele dokładać do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, że nikomu nie chciało się poszukać :)

http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...id=21&Itemid=58

"tym bardziej ze "frez" nie wystaje wiele ponadp płaszczyzne spodu, a w topie plexi jest spore wgłębenie dla płynacej wody i wiekszosc nie miałaby kontaktu z frezem."

"wychdząca woda nie rozchodzi się na boki tylko "zawija" się na spodzie i wraca do góry i dopiero na górze i dzie w bok."

Co to za teorie fantastyczno-naukowe! Woda się zawija? Woda nie będzie miała kontaktu z frezem? Czemu? Co z tego że jest niższy, woda będzie obmywać go tak samo. W przyszłym tyg. będę zakładał N2 z zaślepionym środkowym króćcem to dam znać jak temperatury wyglądają.

Edytowane przez Jackass_Ass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, że nikomu nie chciało się poszukać :)

http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...id=21&Itemid=58

"tym bardziej ze "frez" nie wystaje wiele ponadp płaszczyzne spodu, a w topie plexi jest spore wgłębenie dla płynacej wody i wiekszosc nie miałaby kontaktu z frezem."

"wychdząca woda nie rozchodzi się na boki tylko "zawija" się na spodzie i wraca do góry i dopiero na górze i dzie w bok."

Co to za teorie fantastyczno-naukowe! Woda się zawija? Woda nie będzie miała kontaktu z frezem? Czemu? Co z tego że jest niższy, woda będzie obmywać go tak samo. W przyszłym tyg. będę zakładał N2 z zaślepionym środkowym króćcem to dam znać jak temperatury wyglądają.

no ok, ale blok w tym teście ma inny spód... tu nie chodzi o żadne zawijanie wody itepe. Po prostu czynników decydujących jest tyle, że właściwie najprostsza metoda sprawdzenia jak to z Nukleonem wygląda, to po prostu to sprawdzić.

nie powiesz chyba, że ten art na jet-pc jest uniwersalny dla wszystkich bloków... konstrukcja spodu jest bez znaczenia? :]

tym bardziej ze "frez" nie wystaje wiele ponadp płaszczyzne spodu, a w topie plexi jest spore wgłębenie dla płynacej wody i wiekszosc nie miałaby kontaktu z frezem.

wydaje mi się, że w bloku nie chodzi o to, żeby jak najwięcej wody miało kontakt z miedzią, a żeby jak najwięcej miedzi miało kontakt z wodą... ;)

Edytowane przez Pekaok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok, ale blok w tym teście ma inny spód... tu nie chodzi o żadne zawijanie wody itepe. Po prostu czynników decydujących jest tyle, że właściwie najprostsza metoda sprawdzenia jak to z Nukleonem wygląda, to po prostu to sprawdzić.

nie powiesz chyba, że ten art na jet-pc jest uniwersalny dla wszystkich bloków... konstrukcja spodu jest bez znaczenia? :]

Jasne że tak, art nie jest uniwersalny a czynników jest mnóstwo. Ale niemożliwe jest żeby miało to kluczowe znaczenie dla wydajności bloku. Sprayer też miał być super wynalazkiem a okazało się że różnica jest minimalna i tak naprawdę więcej zależy od pompki. Zresztą - zobaczymy w praktyce :D Niestety nie bede miał porównania do 3 wlotów i bocznego króćca zatkanego, ale chociaż podam temperaturki w porównaniu do kopii Crystala/Prisona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak używałem Spidera Extreme PX, to wykręciłem kiedyś środkowy krucieć, po to żeby sprawdzić jaka będzie różnica w momencie kiedy będą tylko dwa zamiast trzech. Okazało się, że różnica sięgałą max 2st. C, a więc mogło to wynikać nawet z nieco innego założenia pasty czy troche innego ułożenia węży (w końcu jak są 2 króćce, to sprawa się upraszcza).

Jedynie proponuje pamiętać o odpowiednim zabezpieczeniu przy takiej przeróbce, bo pamiętam że był ktoś tak leniwy na forum, że zamiast wykręcić środkowy krucieć, to dał tam coś a'la Poxilina. Co potem? Prawdziwe wodowanie komputera i płacz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale właściwie co chcesz wiedzieć? Co prawda nie Nukleon, ale zatykałem w Spiderze Extreme kiedyś. Znalazłem w garażu odpowiednią zaślepkę, posmarowałem gwint trochę silikonem i zakręciłem. Trzymało dobrze. Jedynie uprościło układ, bo wydajności nie zmieniło.

Pamiętam, że robił też ktoś to bez zaślepki- zakleił byle czym, po czym za jakiś czas żale że mu komputer zalało;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CarsonPoland: sam sobie naciągnij. :D

narcyz: nie musisz mi mówić żeby dać zaślepke bo to wiem,ale chodzi mi o samą wydajność o ile spadła?? Bo większość takich modów jest na Urielach robionych a nie na Nukach a do tego kiedys jak założyłem podobny topic pamiętam że ktoś miał to robić i mi podać wyniki,ale że temat został usunięty(przez to że dałem dwa posty pod rząd a chodziło mi tylko o wysuniecie topicu na wierzch) to się nie dowiedziałem. Wcześniej pisałem że nie pamiętam nazwy tego użytkownika i stąd mój maly problem.

Edytowane przez mlun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale macie problemy

a tak ciezko przejsc sie do sklepu z hydraulika i zapytac o zaslepke ? wziac kruciec ze soba zebyc cos fajnego dopasowali ?

ok 30s uzywania googli

Dołączona grafika

http://www.gudepol.com.pl/armatura.html

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi