Skocz do zawartości
FumFel_20

Zalman NB32J - poszukiwany!

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Chciałem sobie sprawić na chipset modo takiego właśnie zalmana:

Dołączona grafika

Ale mam problem.Nieznam żadnego sklepu <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> by go miał na stanie.Czy wie ktoś gdzie go można kupić?Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fumfel dzieki za linka ja tez zamowilem - bedzie mi chlodzil Southbridge na moim Epoxiku :))) a w ogole to wejdz na strone Zalmana tam jest fajne demko we flashu jak zalozyc to gowno :)

i to mi sie podoba a co do materialu to i tak dali jakies dobre ALU do budowy tego radiatora - przy tych wymiarach to czy miedz czy alu i tak bedzie dobrze chlodzic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego Zalmana na NB i chlodzi dobrze. Niestety nie podam Ci temperatury chipsetu, bo mam czujnik w innym miejscu na plycie, ale w dotyku jest zimny lub (czasem) ledwo cieply. Jesli masz dobra cyrkulacje powietrza w budzie, to spokojnie mozesz go zalozyc. Aha, kupilem go na allegro (mozna sie potargowac) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CthulpiSS aluminiowy?!? fuck to troszke źle :? 

http://www.zalman.co.kr/english/product/nb32j.htm

Heatsink Specification

1) Model: ZM-NB32J

2) Dimensions : 37(L) X 37(W) X 32(H) mm

3) Material : Aluminium 6063T5

4) Weight : 36g

Masz go?Jaką masz temp na chipsecie?

(pytam bo masz jak się nie myle jeszcze GIGABYTE 7VAX tak jak ja)

mam 7VAX

po zainstalowaniu WCooling nie mam już żadnego przepływu powietrza w obudowie (zasiłka na zewnątrz) więc temp. na chipsetcie oscyluje na poziomie 44 - 48

jest to już ZA dużo, więc właśnie montuje stary, odrobinę zmodyfikowany Alu radiator - obaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, tak na marginesie to ten radiator standardowo przymocowany w gigabyte 7va** to też jest z aluminium.

tak oczywiście - mnóóóóstwo firm maluje teraz radiatory na "miedziano"

a ten konkretny nie jest chyba na dodatek z jednego kawałka Alu - dziś rozebrałem kompa na części pierwsze, zdjąłem ponownie to coś, przyjrzałem się i mam wrażenie że finy są "dodane" do płaskiej podstawy.

A fe ! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...