Cobra Posted April 30, 2006 Report post Posted April 30, 2006 Podobnie jak wiekszosc sie tu wypowiadajacych, jestem zagorzalym fanem serii Top Gear. Jak ktos slusznie zauwazyl niektore testy traca stronniczoscia, sa jednak tworzone przez ludzi (jak ja ;) ),dla ktorych motoryzacja jest pasja, a to wszystko okraszone dawka "angielskiego" humoru . Orientuje się ktoś, czy istnieje możliwość dostania poszczególnych sezonów TopGeara w formacie cyfrowym? Ktoś tutaj pokazywał linki, więc może jest więcej? A, jakby coś "nie tego" to na PM zapraszam =]. Podlacze sie do pytania Lanselota. Odpowiedz brzmi: istnieje :D. Dysponuje linkami do wszystkich sezonow,a umieszczone sa one na torentach. Mam, wiec pewne watpliwosci, czy je podawac tu na forum ( o pomoc w podjeciu decyzji poprosze moderacje - podpowiem ze na forum SR linki sa normalnie podawane ;) ). Ewentualnie zainteresowanych poprosze o kontakt przez PM . To jeszcze mam takie trochę dziwne pytanie: która seria leciała ostanio w TVN Turbo? (...) Ostatni sezon jaki mielismy okazje ogladac na TVN Turbo to sezon 7 ,tak wiec jestesmy na biezaco. Poslizg jaki ma TVN Turbo wzgledem premier na BBC wynosi przewaznie ok. 4 miesiecy. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ULLISSES Posted April 30, 2006 Report post Posted April 30, 2006 Chcę jeszcze wrócić do poprzedniego wątku. Ktoś napisał, że to wszystko w publicznej telewizji za publiczne pieniądze. No więc nie do końca. Sprawa wygląda tak, iż o ile mi wiadomo, to bilet wstępu do studia na czas kręcenia jednego odcinka jest droższy od biletów do kina (AFAIK 100Ł, a może więcej). Jeśli pomnożymy taki banknocik przez ilość ludzi w studiu, to mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że np co 5 odcinek mają "gratis". Oczywiście na początku tak nie było, ale swoim wyjątkowym stylem i humorem wyrobili sobie "markę", która całkiem dobrze się sprzedaje. Trafili w niszę rynkową i teraz rządzą. Tak samo jest z tym programem o grach (Enemy Terytory czy jakoś podobnie) na kanale Hyper. Sposób, w jaki opowiadają o grach jest na tyle wciągający, że możnaby ich słuchać nawet wtedy, gdyby opowiadali o Simsach lub o Kangurku Kao. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
AndyN Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 Podobno w którymś odcinku testowali polskiego poloneza z FSO :lol: Gdzie można znaleźć ten odcinek? Jakiś *.avi albo coś? Bardzo jestem ciekaw jak wypadł ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaeres Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 Podobno w którymś odcinku testowali polskiego poloneza z FSO :lol: Gdzie można znaleźć ten odcinek? Jakiś *.avi albo coś? Bardzo jestem ciekaw jak wypadł ;) Stary jaka beka byla :D Na koniec podniesli go dzwigiem za tyl i z okolo 10m spuscili czolem w glebe :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
und3r Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 Podobno w którymś odcinku testowali polskiego poloneza z FSO :lol:To nie był TG. Link do avi juz padał na tym forum - poszukaj. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Antar1us Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 To nie był TG. Link do avi juz padał na tym forum - poszukaj. No jak nie, jak jezdzil nim ojciec-dyrektor z TG... ;> Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
und3r Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 "Ojciec-dyrektor" jak go nazwałeś ma też program autorski i to w nim testowal poloneza :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Antar1us Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 "Ojciec-dyrektor" jak go nazwałeś ma też program autorski i to w nim testowal poloneza :P Zwracam honor ;> Mam gdzies ten odcinek na dysku, moge pozniej wrzucic na jakis uploader, tylko niech ktos mi poda na jaki najlepiej, albo gdzie chce ;> Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
costi Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 Moze na youtube.com sie da? albo na video.google.com... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SGJ Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 Był ten filmik z polonezem na googlach ale juz go nie ma. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
3qu!l!br!um Posted May 12, 2006 Report post Posted May 12, 2006 Ja się już zaczynam powoli denerwować ,że jeszce nie ma nowej serii :angry: Wszystkie poprzednie odcinki juz oglądalem :-| Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Cobra Posted May 12, 2006 Report post Posted May 12, 2006 Nowa seria - 8 zaczela sie 7 maja . TVN Turbo uraczy nas tym odcinkiem zapewne we wrzesniu... 3qu!l!br!um odbierz PM - zlagodzi to Twoje nerwy do nastepnego epizodu ;) . Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
piotreek Posted May 12, 2006 Report post Posted May 12, 2006 (edited) szkoda, ze nie ma nowej serii na tvn turbo i szkoda również, ze nie ma jej na BBC World :-( Edited May 12, 2006 by piotreek Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 16, 2006 Report post Posted May 16, 2006 ma ktos moze ten odcinek w ktorym Jeremy uciekal Land Roverem przed czolgiem? potrzebuje komend dowodcy czolgu w mp3:> jak by ktos mial fajnie by bylo gdyby mi to przyslal arnie1(at)go2.pl :D dzieki z gory:P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
3qu!l!br!um Posted September 3, 2006 Report post Posted September 3, 2006 Odświeżam. Jeśli się nie myle w TVN Turbo leci nowy sezon :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ULLISSES Posted September 3, 2006 Report post Posted September 3, 2006 (edited) Zgadza się. To jest nowa seria. Pierwszy odcinek nowej serii i już przepiekny Koenigsegg CCX. Nie uwierzycie, co zrobił z nim Stig. Pierwszy raz wypadł ostro poza tor i... uszkodził wóz. Tzn przynajmiej wyglądało to dość nieciekawie. Wpadł w opony, ale że autko było z tworzyw sztucznych, to w sumie nic wielkiego się nie stało. Poobijane trochę. Nie wiem jak z zawieszeniem, ale rewelacji nie było. A tak z innej beczki, to pojawił się ciekawy konkurent Top Gear - nowy program pod tytułem "Vroom vroom". Jak nie trudno się domyślić, także angielski. To, co oni tam robią z samochodami to już paranoja. Np. test z jakiej wysokości trzeba upuścić samochód, aby silnik odmówił współpracy. Wyszło, że przy 4 metrach jest ok, przy 9 już nie. Na koniec zrzucili wóz (stare Volvo 740 bodajże) z 40 metrów. Był niższy niż Ferrari. ;) Edited September 3, 2006 by ULLISSES Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Black_war Posted September 3, 2006 Report post Posted September 3, 2006 Trochę późno to piszesz.. :) W piątek już to oglądałem... Lepiej się zaczyna TG, pomysł z Espace kabrioletem był genialny. ;) BTW. Nie dawajmy spojlerów... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ULLISSES Posted September 3, 2006 Report post Posted September 3, 2006 Ale można jeszcze złapać powtórkę pierwszego odcinka, czyli nic straconego dla tych, co przegapili. Kabriolet był boski, szczególnie gdy wpakowali go do myjni samochodowej - po kilku minutach myjnia stanęła w płomieniach. :ploom: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
macr0n Posted September 3, 2006 Report post Posted September 3, 2006 (edited) kenigzeg (jak to sie ku... pisze :D) rzadzi poki co odeslali go do szwecjii, gdzie maja zamontowac spojler, a potem stig, niby ma wykrecic czas, lepszy od zondy o 2s : > btw. ktory to sezon, z 2005go? Edited September 3, 2006 by macr0n Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
slavok Posted September 3, 2006 Report post Posted September 3, 2006 Co do tej myjni to takie sprawy są wyreżyserowane, ale i tak fajnie się oglada :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
M4TEUSZ Posted September 4, 2006 Report post Posted September 4, 2006 gierki Top Gear całkiem fajne, np skakanie autobusem nad motocyklami, wybór najszybszej wiary itp. :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejot Posted September 4, 2006 Report post Posted September 4, 2006 Ten odcinek który leci teraz w TVNT ogladałem jeszcze przed wakacjami :lol: I jak zwykle TVNT "troche" go obcieła, bo jak ja ogladałem to testowany był także Prodrive P2. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
PC_Speaker Posted September 4, 2006 Report post Posted September 4, 2006 Że podanie linka do ich strony jest legalne to wiem ... tam sobie poszukajcie bo BBC oficjalnie wspiera torrenta na którym jest wiele odcinków już emitowanych w TV. : http://www.finalgear.com/shows/topgear/ oficjalna strona TopGear :D Pozdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
maly86 Posted September 4, 2006 Report post Posted September 4, 2006 Od kiedy leca nowe odcinki i o ktorej godzinie? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
FatAlbert Posted September 4, 2006 Report post Posted September 4, 2006 co sobote o 10.00 na tvn turbo Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Craven Posted September 4, 2006 Report post Posted September 4, 2006 Ten odcinek który leci teraz w TVNT ogladałem jeszcze przed wakacjami :lol: I jak zwykle TVNT "troche" go obcieła, bo jak ja ogladałem to testowany był także Prodrive P2. Gdzieś juz było mówione że nic nie obcinają tylko taką wersję dostają.... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
GenghisKhan Posted September 5, 2006 Report post Posted September 5, 2006 odnośnie tematu hipnoza jest możliwa, jest to stan do uzyskania a nie ściema wiecej info google ;] a czy w programie faktycznie kolesia zahipnotyzowali to juz inna para kaloszy :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Koen Posted September 5, 2006 Report post Posted September 5, 2006 (edited) Ten odcinek który leci teraz w TVNT ogladałem jeszcze przed wakacjami :lol: I jak zwykle TVNT "troche" go obcieła, bo jak ja ogladałem to testowany był także Prodrive P2. OMG wycieli test P2? :| Niech wytną lepiej te wywiady z ludźmi których i tak 90% ludzi spoza UK nigdy nie widziało na oczy a nie testy samochodów, i to jeszcze takich :mur: Edited September 5, 2006 by bart3d Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
thuGG Posted September 6, 2006 Report post Posted September 6, 2006 Prodrive P2 jest w piatym odcinku osmej serii, wiem bo mam. Uzyskal czas 1,24.3. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
slavok Posted September 7, 2006 Report post Posted September 7, 2006 jak widać Koenigsegg CCX ze spojlerem zrobił jednak najlepszy czas :D http://www.bbc.co.uk/topgear/powerlaps.shtml Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...