heryf Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 witam mam taki problem: gdy wciskam power komp nie wlacza sie, obruci raz wiatrakami i koniec, wtedy wyciagam wtyczke z zasilacza i wsadzam ja ponownie, czynnosc ta wykonuje pare raz, az komp zatrybi i odpali, dodam ze zasilacz to jakis megabajt model: MGB-350ATXP4, moj cfg. Epox 8KDA3I rev.3.2, Sempron 2800+, Geil 512mb cl.2.5, GeForce 6600GT Asus, WD Caviar 80Gb Sata, do tego dwa wiatraki fander 120mm i arctic 80mm, aktualnie je odlaczylem zeby odciazyc troche zasilacz, pytanie czy to bedzie wina zasilacza ? skoro raz dziala raz nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Sprawdź na innym zasilaczu, to po pierwsze... Miałem kiedyś podobnie jak zasilacz był zwalony i nie zawsze dawał napięcie standby na płytę. A po drugie to zobacz w jakim stanie są kondensatory na płycie (czy nie mają wybrzuszeń, wycieków). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 na plycie kondensatory wygladaja na dobre zero wybrzuszen czy wyciekow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poadi Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Widać w tym oddziaływanie zasilacza;] Może spróbuj czegos takiego: jak bedziesz wylaczal kompa to wylacz od razu i zasilacz, nie wiem czemu to mialoby pomoc ale warto sprobowac ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 nie wiem czemu ale nie rozumie Cie poadi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Było pare takich tematów, przeważnie winien był zasilacz, codegen albo megabajt ;) Zmień go jeśli nie chcesz wydawać kasy na nowego kompa ;) BTW Jesteś odważny na tym trzymać 6600gt i całą reszte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) czyli to napewno wina zasilacza ? i narazie wstrzymac sie z praca na tym "kale", jutro mam zamiar kupic cos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18094, moja obawa lezy w tym ze juz cos sie dzieje, wysypal sie bios, lekko wykrecilem procka z 1600 na 2000 bez zmiany napiec, no i nagle po ktorejs z rzedu probie odpalki kompa, wszystko wrocilo to ustawien nominalnych, przy uruchamianiu kompa musialem wciskac f1, oczywiscie komp smigal jakies 2 tyg na tych ustawieniach, zmienilem grafe z Gf 2Ti na 6600gt i zaczly sie takie cyrki robic Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalxxx Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 czyli to napewno wina zasilacza ? i narazie wstrzymac sie z praca na tym "kale", jutro mam zamiar kupic cos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18094, moja obawa lezy w tym ze juz cos sie dzieje, wysypal sie bios, lekko wykrecilem procka z 1600 na 2000 bez zmiany napiec, no i nagle po ktorejs z rzedu probie odpalki kompa, wszystko wrocilo to ustawien nominalnych, przy uruchamianiu kompa musialem wciskac f1, oczywiscie komp smigal jakies 2 tyg na tych ustawieniach, zmienilem grafe z Gf 2Ti na 6600gt i zaczly sie takie cyrki robic bardzo dobry zasilacz wybrałaę sam go mam ;] jest zajebiscie cichy i spoko trzyma napiecie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 po zmianie zasilacza na ten ktory wam pokazalem w linku wszystko wrocilo do normy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...