Gość ctx0075b Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Ja gram aktualnie na mx 400 w NFS:MW czasami przycina, ale mozna grać, i zgadzam się z bułą, jezeli gra wciąga to szczegółowość grafiki jest rzeczą drugorzędną. Edytowane 4 Maja 2006 przez ctx0075 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ja mam obydwie karty, procek athlon 1500+. Mx440 128bit jest ponad dwa razy wydajniejsza niż mx400. Zmienić napewno się opłaca...Bez przesady "ponad dwa razy" wydajniejsza mx440 od mx400 nie jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) rafifeo zapytał czy się opłaca wymienić za darmo, ale to nie byłoby purepc gdyby ktoś nie zaproponował wymiany na coś lepszego :lol: z darmowej wymiany zaraz dojdziemy do kupna 7600 bo można przecież "dozbierać" :lol: gf 4 mx 440 ze 128 bitową szyną bedzie 2 razy wydajniesza zobacz sobie smarka 2001 - na tej 64 bitowej gf 2 mx wyciągnąłby max 3000 po OC a na gf mx 440 dałoby sie i z 7-8 k zrobić po OC far cry na najniższej rozdzialce i wszystko na low ? bynajmniej NIE - można pograć i na medium/high i 800*600 z sensownym FPSem jesli reszta kompa na to pozwoli (i nie mówie tu o jakichs venice 3000 i gigabajtach ramu, wystarczy dobry axp 1700 i 512 ddra) wiem co mówie bo sam grałem w FC na gf2 mx i u kumpla na lepszym procku było juz komfortowo. Quake'a 4 tez na gf 2 mx 400 64 bit odpaliłem :lol: w SP od 2 do 28 FPS, w mp podobnie :lol: Edytowane 5 Maja 2006 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 rafifeo zapytał czy się opłaca wymienić za darmo, ale to nie byłoby purepc gdyby ktoś nie zaproponował wymiany na coś lepszego :lol: z darmowej wymiany zaraz dojdziemy do kupna 7600 bo można przecież "dozbierać" :lol: gf 4 mx 440 ze 128 bitową szyną bedzie 2 razy wydajniesza zobacz sobie smarka 2001 - na tej 64 bitowej gf 2 mx wyciągnąłby max 3000 po OC a na gf mx 440 dałoby sie i z 7-8 k zrobić po OC far cry na najniższej rozdzialce i wszystko na low ? bynajmniej NIE - można pograć i na medium/high i 800*600 z sensownym FPSem jesli reszta kompa na to pozwoli (i nie mówie tu o jakichs venice 3000 i gigabajtach ramu, wystarczy dobry axp 1700 i 512 ddra) wiem co mówie bo sam grałem w FC na gf2 mx i u kumpla na lepszym procku było juz komfortowo. Quake'a 4 tez na gf 2 mx 400 64 bit odpaliłem :lol: w SP od 2 do 28 FPS, w mp podobnie :lol: Tylko ze mi chodzi o przypadek gdy obie karty sa 64 bitowe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Za free to brac. Ale nie do grania tylko na allegro wystawić(ja swoją sprzedałem za 50zł)... moze się ktoś znajdzie... Tak za bardzo nie pogra ale u mnie na takim GF GTA SA w 1024x768 na low w miare płynnie chodziło... w miare. Za free to się opłaca. POZDRO!!! P.S:Mimo że jest jaka jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Za free to brac. Ale nie do grania tylko na allegro wystawić(ja swoją sprzedałem za 50zł)... moze się ktoś znajdzie... Tak za bardzo nie pogra ale u mnie na takim GF GTA SA w 1024x768 na low w miare płynnie chodziło... w miare. Za free to się opłaca. POZDRO!!! P.S:Mimo że jest jaka jest... trzeba bylo zmniejszyc na 800x600 to by chodzilo plynniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja na MX440 128bit grałem w NFS:U2 1280*1024 bo nie mam dużych wymagań co do płynności gry. Jak na tamten czas to było w zupełności wystarczająco. Osobiście to jak już tu było pisane bym go spylił na allegro i zainwestował w coś leprzego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja na MX440 128bit grałem w NFS:U2 1280*1024 bo nie mam dużych wymagań co do płynności grytaaaa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cf4ni4k Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja bym zamieniał! Pozatym Half Life 1 bez dodatków grafą nie zachwyca, ale za to jaki klimat:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Ja na MX440 128bit grałem w NFS:U2 1280*1024 bo nie mam dużych wymagań co do płynności gry. Jak na tamten czas to było w zupełności wystarczająco. Osobiście to jak już tu było pisane bym go spylił na allegro i zainwestował w coś leprzego :DA na 9550 grasz na max aa i af + 1600x1200 co nie :lol: :?: Edytowane 6 Maja 2006 przez pavel54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 taaaa :lol: A na 9550 grasz na max aa i af + 1600x1200 co nie :lol: :?: No serio grał tak, coprawda framerate nie najwyższych lotów, ale zauważ, że multum opcji nie było w utawieniach grafiki, tak jak na szybszych kartach. Nie lubię jak ktoś nie wie/nie widział a pierdzieli za przeproszeniem bez sensu. Dało się pograć i to przyzwoicie. Choć jezdnia i wszystko wyglądało do bani. Sam się zdziwiłem, że nawet to hulało u niego w takiej rozdziałce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) No serio grał tak, coprawda framerate nie najwyższych lotów, ale zauważ, że multum opcji nie było w utawieniach grafiki, tak jak na szybszych kartach. Nie lubię jak ktoś nie wie/nie widział a pierdzieli za przeproszeniem bez sensu. Dało się pograć i to przyzwoicie. Choć jezdnia i wszystko wyglądało do bani. Sam się zdziwiłem, że nawet to hulało u niego w takiej rozdziałce.nie powiedzialem ze w to nie wierze ;) rozumie twoje argumenty, ale nie rozumie po co na takiej karcie taka rozdzielczosc :blink: fpsy i tak niskie, a on je jeszcze dobija wysoka rozdzielczoscia widzialem jak wygladal i jak chodzil(doslownie chodzil ;) ) nfs:u1 (wymagania o niebo nizsze) na gf2mx...wiec nie wyobrazam sobie gry na takich ustawieniach Edytowane 6 Maja 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 No serio grał tak, coprawda framerate nie najwyższych lotów, ale zauważ, że multum opcji nie było w utawieniach grafiki, tak jak na szybszych kartach. Nie lubię jak ktoś nie wie/nie widział a pierdzieli za przeproszeniem bez sensu. Dało się pograć i to przyzwoicie. Choć jezdnia i wszystko wyglądało do bani. Sam się zdziwiłem, że nawet to hulało u niego w takiej rozdziałce.Miałem 3 lata mx440 128bit 335@535 i przy bartonie 2.15ghz + 512ram wg. mnie niezbyt sie da grac prz 1280*1024 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Teraz tez mi sie to wydaje smieszne. Ja wtedy nawet nie wiedziałem co mam w kompie :D Niektore osoby maja male wymagania. Na wlasnym doswiadczeniu wiem ;) Teraz sie to zmienilo. Z reszta na wlasne oczy widzialem jak kumpel gra na fx5200 64bit w NFS:MW i nic wiecej mu do szczescia nie potrzeba. Edytowane 7 Maja 2006 przez Piter6576 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Teraz tez mi sie to wydaje smieszne. Ja wtedy nawet nie wiedziałem co mam w kompie :D Niektore osoby maja male wymagania. Na wlasnym doswiadczeniu wiem ;) Teraz sie to zmienilo. Z reszta na wlasne oczy widzialem jak kumpel gra na fx5200 64bit w NFS:MW i nic wiecej mu do szczescia nie potrzeba.No gralem w mw na fxie 5200 128bit i jakos mi ta gra nie przypadla do gustu, ale masz racje niektorzy potrafia sie zadowolic malym frameratem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Witajcie panowie! Nie ma jak dyskusje o GF2 :D Tak więc ja dostałem tą kartę (tj. GF2 MX 400 64MB) do wystawienia na allegro, jako że sam zmieniam grafikę na lepszą (sprzedałem Ati 9800) a pod ręką mam jedynie TNT2 32MB, więc trochę przetrzymuję to GF2 ;) Half-Life 2 i DOOM 3 o dziwo chodzą, na low i 640x480, ale chodzą :) nawet płynnie. Na Painkillerze podobnie. FEAR wogóle się już nie włącza :D Wracając do tematu, GF 440 zawsze choć troche lepszy od 400 więc brać i się nie zastanawiać, jak by mi ktoś proponował 9800 Pro za darmo za 9800 też bym brał :D Ale z drugiej strony 440... za 130 zł jest na allegro CLUB3D S8 DELTA CHROME 128MB 128BIT 8 POTOKÓW, o niebp lepsze od 400/440, nowe z gwarancją itp... wnioski zostawiam pytającemu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...