Skocz do zawartości
Gość rafifeo

Ktora Grafa Szybsza?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ctx0075b

Ja gram aktualnie na mx 400 w NFS:MW czasami przycina, ale mozna grać, i zgadzam się z bułą, jezeli gra wciąga to szczegółowość grafiki jest rzeczą drugorzędną.

Edytowane przez ctx0075

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam obydwie karty, procek athlon 1500+. Mx440 128bit jest ponad dwa razy wydajniejsza niż mx400. Zmienić napewno się opłaca...

Bez przesady "ponad dwa razy" wydajniejsza mx440 od mx400 nie jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafifeo zapytał czy się opłaca wymienić za darmo, ale to nie byłoby purepc gdyby ktoś nie zaproponował wymiany na coś lepszego :lol:

z darmowej wymiany zaraz dojdziemy do kupna 7600 bo można przecież "dozbierać" :lol:

gf 4 mx 440 ze 128 bitową szyną bedzie 2 razy wydajniesza

zobacz sobie smarka 2001 - na tej 64 bitowej gf 2 mx wyciągnąłby max 3000 po OC

a na gf mx 440 dałoby sie i z 7-8 k zrobić po OC

far cry na najniższej rozdzialce i wszystko na low ? bynajmniej NIE - można pograć i na medium/high i 800*600 z sensownym FPSem jesli reszta kompa na to pozwoli (i nie mówie tu o jakichs venice 3000 i gigabajtach ramu, wystarczy dobry axp 1700 i 512 ddra) wiem co mówie bo sam grałem w FC na gf2 mx i u kumpla na lepszym procku było juz komfortowo.

Quake'a 4 tez na gf 2 mx 400 64 bit odpaliłem :lol: w SP od 2 do 28 FPS, w mp podobnie :lol:

Edytowane przez pain.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafifeo zapytał czy się opłaca wymienić za darmo, ale to nie byłoby purepc gdyby ktoś nie zaproponował wymiany na coś lepszego :lol:

z darmowej wymiany zaraz dojdziemy do kupna 7600 bo można przecież "dozbierać" :lol:

gf 4 mx 440 ze 128 bitową szyną bedzie 2 razy wydajniesza

zobacz sobie smarka 2001 - na tej 64 bitowej gf 2 mx wyciągnąłby max 3000 po OC

a na gf mx 440 dałoby sie i z 7-8 k zrobić po OC

far cry na najniższej rozdzialce i wszystko na low ? bynajmniej NIE - można pograć i na medium/high i 800*600 z sensownym FPSem jesli reszta kompa na to pozwoli (i nie mówie tu o jakichs venice 3000 i gigabajtach ramu, wystarczy dobry axp 1700 i 512 ddra) wiem co mówie bo sam grałem w FC na gf2 mx i u kumpla na lepszym procku było juz komfortowo.

Quake'a 4 tez na gf 2 mx 400 64 bit odpaliłem :lol: w SP od 2 do 28 FPS, w mp podobnie :lol:

Tylko ze mi chodzi o przypadek gdy obie karty sa 64 bitowe :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za free to brac. Ale nie do grania tylko na allegro wystawić(ja swoją sprzedałem za 50zł)... moze się ktoś znajdzie... Tak za bardzo nie pogra ale u mnie na takim GF GTA SA w 1024x768 na low w miare płynnie chodziło... w miare. Za free to się opłaca. POZDRO!!!

P.S:Mimo że jest jaka jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za free to brac. Ale nie do grania tylko na allegro wystawić(ja swoją sprzedałem za 50zł)... moze się ktoś znajdzie... Tak za bardzo nie pogra ale u mnie na takim GF GTA SA w 1024x768 na low w miare płynnie chodziło... w miare. Za free to się opłaca. POZDRO!!!

P.S:Mimo że jest jaka jest...

trzeba bylo zmniejszyc na 800x600 to by chodzilo plynniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na MX440 128bit grałem w NFS:U2 1280*1024 bo nie mam dużych wymagań co do płynności gry. Jak na tamten czas to było w zupełności wystarczająco. Osobiście to jak już tu było pisane bym go spylił na allegro i zainwestował w coś leprzego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na MX440 128bit grałem w NFS:U2 1280*1024 bo nie mam dużych wymagań co do płynności gry. Jak na tamten czas to było w zupełności wystarczająco. Osobiście to jak już tu było pisane bym go spylił na allegro i zainwestował w coś leprzego :D

A na 9550 grasz na max aa i af + 1600x1200 co nie :lol: :?: Edytowane przez pavel54

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaa :lol:

A na 9550 grasz na max aa i af + 1600x1200 co nie :lol: :?:

No serio grał tak, coprawda framerate nie najwyższych lotów, ale zauważ, że multum opcji nie było w utawieniach grafiki, tak jak na szybszych kartach. Nie lubię jak ktoś nie wie/nie widział a pierdzieli za przeproszeniem bez sensu. Dało się pograć i to przyzwoicie. Choć jezdnia i wszystko wyglądało do bani. Sam się zdziwiłem, że nawet to hulało u niego w takiej rozdziałce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No serio grał tak, coprawda framerate nie najwyższych lotów, ale zauważ, że multum opcji nie było w utawieniach grafiki, tak jak na szybszych kartach. Nie lubię jak ktoś nie wie/nie widział a pierdzieli za przeproszeniem bez sensu. Dało się pograć i to przyzwoicie. Choć jezdnia i wszystko wyglądało do bani. Sam się zdziwiłem, że nawet to hulało u niego w takiej rozdziałce.

nie powiedzialem ze w to nie wierze ;)

rozumie twoje argumenty, ale nie rozumie po co na takiej karcie taka rozdzielczosc :blink:

fpsy i tak niskie, a on je jeszcze dobija wysoka rozdzielczoscia

widzialem jak wygladal i jak chodzil(doslownie chodzil ;) ) nfs:u1 (wymagania o niebo nizsze) na gf2mx...wiec nie wyobrazam sobie gry na takich ustawieniach

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem 3 lata mx440 128bit 335@535 i przy bartonie 2.15ghz + 512ram wg. mnie niezbyt sie da grac prz 1280*1024 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tez mi sie to wydaje smieszne. Ja wtedy nawet nie wiedziałem co mam w kompie :D Niektore osoby maja male wymagania. Na wlasnym doswiadczeniu wiem ;) Teraz sie to zmienilo. Z reszta na wlasne oczy widzialem jak kumpel gra na fx5200 64bit w NFS:MW i nic wiecej mu do szczescia nie potrzeba.

Edytowane przez Piter6576

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tez mi sie to wydaje smieszne. Ja wtedy nawet nie wiedziałem co mam w kompie :D Niektore osoby maja male wymagania. Na wlasnym doswiadczeniu wiem ;) Teraz sie to zmienilo. Z reszta na wlasne oczy widzialem jak kumpel gra na fx5200 64bit w NFS:MW i nic wiecej mu do szczescia nie potrzeba.

No gralem w mw na fxie 5200 128bit i jakos mi ta gra nie przypadla do gustu, ale masz racje niektorzy potrafia sie zadowolic malym frameratem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie panowie! Nie ma jak dyskusje o GF2 :D Tak więc ja dostałem tą kartę (tj. GF2 MX 400 64MB) do wystawienia na allegro, jako że sam zmieniam grafikę na lepszą (sprzedałem Ati 9800) a pod ręką mam jedynie TNT2 32MB, więc trochę przetrzymuję to GF2 ;)

Half-Life 2 i DOOM 3 o dziwo chodzą, na low i 640x480, ale chodzą :) nawet płynnie. Na Painkillerze podobnie. FEAR wogóle się już nie włącza :D Wracając do tematu, GF 440 zawsze choć troche lepszy od 400 więc brać i się nie zastanawiać, jak by mi ktoś proponował 9800 Pro za darmo za 9800 też bym brał :D Ale z drugiej strony 440... za 130 zł jest na allegro CLUB3D S8 DELTA CHROME 128MB 128BIT 8 POTOKÓW, o niebp lepsze od 400/440, nowe z gwarancją itp... wnioski zostawiam pytającemu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi