hu_sh Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam! Pochodziłem po necie i zastanawiam, który z tych dwóch procesorów byłby lepszy... Pentium D jest 2-rdzeniowy, co wydaje się dla mnie znacznie lepszym rozwiązaniem, bo zajmuje się grafiką komputerową, narazie raczej traktuje to jako hobby, ale drugi rdzeń daje o wiele większe wyniki na tym polu: http://www23.tomshardware.com/cpu.html?mod...t=74&model2=201 ale za to athlon ma większe wyniki w grach komputerowych: http://www23.tomshardware.com/cpu.html?mod...t=68&model2=201 porównuje troche wyższe modele bo podobno da się je do około takich podkręcić: http://www.hkepc.com/hwdb/pd-805-2.htm może mi ktoś podpowiedzieć??? :wink: pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jezeli zajmujesz sie grafika komputerowa to bierz Pentium D. W grach proc ma spore znaczenie ale najwieksze ma karta graficzna, bez mocnej grafy mimo posiadania proca pokroju FX-57 i tak sobie w nowe gry nie pograsz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Wszystko zalezy do czego uzywasz kompa....?? Amd sprawdza sie wysmienicie glownie w grach, dzieki dwom jajom w Intelu masz komfort pracy z kompem... Jesli wiec zajmujesz sie grafika, polecam Intela, ktorego tez mozesz duzo wykrecic, ale to wiarze sie z dodatkowym chlodzeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hu_sh Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 no właśnie <_< a ja używam kompa i do grafiki i do gier :mur: dlatego nie wiem co wybrać... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Pójdź na kompromis i kup AMD Athona64 x2 3800+ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hu_sh Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 powiem Tobie że myślałem o czymś podobnym :lol2: a konkretnie: teraz wezme normalnego Venice 3000+, a za dwa latka, jak juz stanieje to wymienie go na x2, bo jest na tym samym sockecie. Nie wiem tylko czy to dobry pomysł, ale za to pentium D nie daje mi żadnych możliwości późniejszej rozbudowy... Co myślicie?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 powiem Tobie że myślałem o czymś podobnym :lol2: a konkretnie: teraz wezme normalnego Venice 3000+, a za dwa latka, jak juz stanieje to wymienie go na x2, bo jest na tym samym sockecie. Nie wiem tylko czy to dobry pomysł, ale za to pentium D nie daje mi żadnych możliwości późniejszej rozbudowy... Co myślicie?? :mur: Chyba ze bedziesz miał mobo na chipsecie który będzie obsługiwał procki CONROE, czyli chyba i965 i 975... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Stoje przed podobnym dylematem. Zastanawiam sie nad: 1.) DFI LP NF4-UltraD + Athlon 3000+ 2.) Pentium D 805 + Asus Nie mam pojecia na co sie zdecydowac. I czy przypadkiem nie poczekac na AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ja bym poczekal narazie krążą po sieci negatywne opinie o AM2 ale mi sie wydaje ze koncowy produkt bedzie dopracowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Nie mam pojecia na co sie zdecydowac. I czy przypadkiem nie poczekac na AM2? Dokladnie teraz delikatnie mowiac jest zly okres by kupowac procesor. Premiera AM2 i Conroe zbliza sie nieublaganie lepiej troche poczekac az sytuacja sie wyklaruje i czekac na okazje na allegro ktore stworza ludzie ktorzy beda sprzedawac swoje procki (czesto super sie podkrecajace) po niskich cenach by przejsc na nowa platforme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 juz jakis czas temu mozna zaobserwowac bylo to ze na allegro pojawiaja sie coraz czesciej fajne venicki e3 0517 i 0521, sporo ludzi ucieka do intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a ja proponuje rzucic okiem na forum, bo byly juz 2 podobne tematy z wynikami itp. jest w nich juz sporo info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Stoje przed podobnym dylematem. Zastanawiam sie nad: 1.) DFI LP NF4-UltraD + Athlon 3000+ 2.) Pentium D 805 + Asus Nie mam pojecia na co sie zdecydowac. I czy przypadkiem nie poczekac na AM2? 805 ponieważ już w standardzie jest wydajniejsza http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2736 na AM2 bym nie czekał - nie ma na co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 AM2 będzie pod koniec Maja... tak przy okazji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 805 ponieważ już w standardzie jest wydajniejsza http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2736 na AM2 bym nie czekał - nie ma na co Popieram Nie ma sensu pchac sie obecnie w amd i 939. Gdyby am2 i 0.65 procki amd byly na rynku to oczywiscie. w single lepsze beda procki 631 i podobne w dual tansze 805 i wyzej. Gdyby amd mialo takiego 2 jajecznego semprona w cenie 805 pod 939.... ale nie ma. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...