kunio2003 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam. Chyba najbardziej odpowiednie forum dla mojego problemu to właśnie to. Mam problem z dźwiękiem w filmach DVD. Nieważne czy dźwięk jest w formacie DD5.1 czy DTS - zawsze mam zamienione parami kanały: prawy tył z subwooferem oraz lewy tył z centralnym. Dodam że Creative AudioHQ podczas testów dobrze wykrywa głośniki i filmy .avi też chodzą poprawnie (w centralnym są dialogi przeważnie). Mam SB Live! 5.1 i zestaw głośników Creative Inspire 5.1 5100 (czyli brak wbudowanych dekoderów DD i DTS) - czy jest jakiś programik, który umożliwia przekierowanie ręczne kanałów? (nie uśmiecha mi się przekładanie kabelków w zależności od tego czy oglądam avi czy dvd). Używam WinDVD 7.0 Platinum i jest tu taki korektor w którym można sterować kanałami (wyciszanie). W czasach kiedy używałem PowerDVD tego problemu nie zauważałem, bo tam nie można podejrzeć konkretnego kanału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 niestety to wina windvd... u mnie zauwazylem ze takze zamienial kanaly sprobuj jeszcze zmienic stery od karty dzwiekowej na kxproject moze tam bedzie dzialalo... zreszta w kx mozna bezproblemowo zmieniac kanaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) sprobuj jeszcze zmienic stery od karty dzwiekowej na kxproject moze tam bedzie dzialalo... zreszta w kx mozna bezproblemowo zmieniac kanaly Dzięki - stery już mam. Gdzie się zmienia te kanały w Kx? Poza tym mam wrażenie że na Kx subwoofer działa trochę inaczej. W testach głośników wcale się nie odzywa, ale na filmach np. wydobywają się z niego dźwięki, dziwne. Edytowane 3 Maja 2006 przez kunio2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...