Spinacz Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam ;) We wcześniejszym temacie pomogliście mi dobrać obudowe a mianowicie Chiefteca LBX01BBB:) Zastanawiam się nad chłodzeniem wodnym, od poniedziałku zaczne rozglądać się na złomie i szrotach za dobrą i tanią chłodnicą najlepiej od Kadeta bo z tego co czytałem one cieszą się największym powodzeniem. Chcę tylko abyście napisali mi co mam konkretnego kupić do tego chłodzeniatzn jaką pompke i jakie bloki, jakich firm? I ile musze za to zapłacić żeby było w miare dobre jak na początkującą osobę składającą WC:) Chce chłodzić to co mam w podpisie, może zaczne od procesora żeby nie wydawać naraz tak dużo pieniędzy na chłodzneie grafiki i chipsetu? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Bloki Cpu: http://www.allegro.pl/item99521375_prison_...na_jet_pc_.html http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=235 http://www.allegro.pl/item98396972_nowosc_...wy_fv_gw48.html Pompki: http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=918 http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=241 Tu masz jeszcze tak zestawik: http://www.allegro.pl/item100094941_prison...maly_kadet.html Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez J.O.H.N. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 nie z samych bloków WC żyje :P niezapominac o chłodnicy Moja stronahttp://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=848 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 czasami mi sie wydaje ze jestescie zbyt dobzi. Jest pełno takich tematów, wystarczy pocztraf forum, niedługo kazdy temat bedzie typu: "NIE znam sie, zkompletujcie mi WC". jak to mawiają no offence. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 J.O.H.N. dzieki za pomoc:) ogolnie to fajny ten zestawik :) a te chlodnice od kadeta to zawsze sa takie male ?:o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 czasami mi sie wydaje ze jestescie zbyt dobzi. Jest pełno takich tematów, wystarczy pocztraf forum, niedługo kazdy temat bedzie typu: "NIE znam sie, zkompletujcie mi WC". jak to mawiają no offence. Popieram w 100% .... jak zobaczyłem treść tematu to aż mną rzuciło. Kurcze ludzie włóżcie troche wysiłku w ten interes. Nikt za was tego nie zrobi, albo jezeli zrobi to tak jak sie to jemu podoba. Spinacz, to ma byc twoje wc a nie userów z forum. A do pozostałych wypowiadających sie tutaj, mam małą prośbe i uwage: - wypowiadając sie w takich tematach, przyzwyczajacie innych do tego, że robota zostanei odwalona za nich; tak wiec jeszcze przyczyniacie sie do zaśmiecania tego działu pataniami, które juz 1000 razy sie tutaj pojawiały. Mi juz ręce opadają. Imho za to powinno sie dawać %-enty. :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Popieram w 100% .... jak zobaczyłem treść tematu to aż mną rzuciło. Kurcze ludzie włóżcie troche wysiłku w ten interes. Nikt za was tego nie zrobi, albo jezeli zrobi to tak jak sie to jemu podoba. Spinacz, to ma byc twoje wc a nie userów z forum. A do pozostałych wypowiadających sie tutaj, mam małą prośbe i uwage: - wypowiadając sie w takich tematach, przyzwyczajacie innych do tego, że robota zostanei odwalona za nich; tak wiec jeszcze przyczyniacie sie do zaśmiecania tego działu pataniami, które juz 1000 razy sie tutaj pojawiały. Mi juz ręce opadają. Imho za to powinno sie dawać %-enty. :mur: :mur: a powinno, ale co to da, jak znowu powstana nowe takie tamaty. kiedys takie raportowalem, ale moderacja ma je serdecznie w d**ie, to samo bylo w pamieci ram z pytaniami co kupic, przez jakies dwa miesiace walcyzlem z tym w tym dziale, ale juz mialem dosyc, bo nikt pomoc, chociazby samym zamykaniem tematow nie chcial, czasami jakis moder wszewdl po tygodni od zalozeniu tematu, ale to troche za pozno :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ok ok juz nie bede zakladal tu tematow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ok ok juz nie bede zakladal tu tematow Tematy zakładaj, ale na tematy, o których nie było jeszcze na forum. Mysle, że by sie przydał przyklejony topic, w którym mogły by pisac swoje wątpliwosci osoby początkujące w WC. Wtedy by nie było takiego bałaganu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 No wlasnie bo kazdy zaklada takie topici bo ma inne konfiguracje itd chce sie dowiedziec co byloby dla niego dobre. Dobre byłoby Twoje rozwiazanie czyli przyklejony topic. Kazdy pisalby w nim swoje problemy i pytania o wc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Inna sprawa - o czym tu rozmawiac? Taki duzy temat do dyskusji ciagle o tym samym tez by sprawy nie rozwiazal, bo kolejnym nowym nie chcialoby sie go czytac, a w tym temacie ciagle by powtarzano to samo itd. Dobre byloby megafaq w ktorym byloby wszystko jasno i przejrzyscie napisane i aktualizowane. Ale znowu jak rozwiazac sprawe np blokow, dla niektorzych to wazne miejsce reklamy, opisujac czesci do wc wg odpowiednich kryteriow poniekad reklamowaloby sie je - tak jak w tych tematach. A dajac temat samych ogolnikow - nikogo by on nie zainteresowal. Zabieralem sie juz do takiego czegos dawno, ale nie mam ostatnio czasu z powodu uczelni :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 aerial: faqów jest cała masa. Poza tym aby był on kompletny musiałoby go tworzyć kilka osób aby uwzględniał różne poglądy. Najlepiej byłoby przykleić temat: JESTEM POCZĄTKUJĄCY - MAM PYTANIE i niech będzie jeden mega duży temat gdzie każdy może zapytać o co chce bez ryzyka ze dostanie zasłużone zjeby na głownym forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 aerial: faqów jest cała masa. Poza tym aby był on kompletny musiałoby go tworzyć kilka osób aby uwzględniał różne poglądy. Najlepiej byłoby przykleić temat: JESTEM POCZĄTKUJĄCY - MAM PYTANIE i niech będzie jeden mega duży temat gdzie każdy może zapytać o co chce bez ryzyka ze dostanie zasłużone zjeby na głownym forum. Własnie o to mi chodziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ogólnie wszyscy się nie na temat wypowiadacie - zadaniem moderów i adminów jest osądzanie co nie tak jest... wy jako userzy możecie składać raporty - a utyskiwanie to tworzenie bałaganu jedynie jest... teraz na temat - jak składasz swoje pierwsze WC polecam link www.kyniek.klub.chip.pl - strasznie dawno aktualizowana ale nadal sporo info jest... polecam też oblookanie linków w moim sigu - chocby dla obejrzenia fotek... no i jeszcze poczytać arty na jet-pc http://www.overclockers.pl/txt.php?id=realitynet_freezers to też warte przeczytania.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Kyniek dzieki wielkie i juz biore sie za lekture. Btw popieram Misyo i mariush190 co do przyklejenia nowego tematu dla początkujących :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Cośw tym stylu jest by Miazga: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=127401 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ale ludzie maja pełno wątpliwosci, przydałby sie temat do dyskusji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Kszonek nikt nic nie ma w głębokim poważaniu. <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...