spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Co mam sobie myslec widzac takie oto liczby? Chyba cos jest nie halo, nie? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 1. Podaj jaki masz sprzet 2. Dotkij radiatora procka i sprawdz czy jest taki cieply. 3. sprawdz temp. w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 1. Podaj jaki masz sprzet 2. Dotkij radiatora procka i sprawdz czy jest taki cieply. 3. sprawdz temp. w biosie Ad. 1. Barton 2500+ aktualnie @2.33 GHz (@2.50 programy lubia sie same zamykac, zakladam ze to od tego ciepla :roll:) Ad. 2. Dotknalem, nadal mam slady zeberek na opuszkach palcow :P Ad. 3. Nie ma sensu, wiadomo ze bedzie nizsza bo to jest temperatura pod Prime95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jaka masz temperature otoczenia w budzie? Masz jakis wyciag cieplego powietrza z budy? Sprawdz temperatury przy otwartym boku. Jaki masz cooler na procku? Czy nie wypada wymienic na cos lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jaka masz temperature otoczenia w budzie? Masz jakis wyciag cieplego powietrza z budy? Sprawdz temperatury przy otwartym boku. Jaki masz cooler na procku? Czy nie wypada wymienic na cos lepszego? Temperatura w pokoju wynosi 22 st. C a bok jest otwarty "by default" ;). Radiator jest faktycznie wiekowy, HHC-001 z wlasnymi przerobkami (dla przypomnienia - czysta miedz, cieplowody), ale i tak w porownaniu do seryjnego wiatraka AMD roznica bedzie jak niebo a ziemia :). Ale wracajac do meritum - ktoremu odczytowi wierzyc - z termistora czy z diody? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ja bym sluchal biosu. Porownaj temp. idle w biosie i everescie i tymi sie kieruj. Tak czy siak masz straszne upał na CPU. Ja bym ci radzil sobie sprawic jakis konkretny cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ja bym sluchal biosu. Porownaj temp. idle w biosie i everescie i tymi sie kieruj. Tak czy siak masz straszne upał na CPU. Ja bym ci radzil sobie sprawic jakis konkretny cooler. W biosie mam temperature z diody czyli 50-55 st. C. A co do nowego coolera to tez o tym myslalem (tego zmontowalem dla 1700+ @2.0 w czasach gdy ponoc najlepszy Volcano 7+ byl od niego slabszy o pare st. C) ale obawiam sie ze nawet jak zainwestuje w SI-97 wiele sie nie zmieni :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a myslales nad AC freezer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a myslales nad AC freezer?Nie myslalem, nigdy sie nim nie interesowalem. Widze wiele dobrych opinii na jego temat, cena tez jest calkiem wzgledna, tylko jakos nie moge znalesc wersji dla Socket-462 :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Freezer 4 Ps: Sorki freezer 4 trzeba trochę przerobić. Albo Scythe catana Al: http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...&id_towaru=1369 Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 AC freezer nie pasuje (bez przeróbek) na socket A, masz pastę termo. na procku, zobacz czy radiator napewno dobrze przylega do jadra, zaktualizuj bios do najnowszej wersji, jeśli to nie pomoże to najprawdopodobniej przekłamuje czujnik płyty głównej, druga sprawa że barton nie ma czujnika wewnątrz procesora (diody) tylko czujnik znajduje sie na płycie głównej ( dziura w sockecie zawiera ten czujnik), stąd też w zależności od jego wykalibrowania płyta wskazuje błędnie temperaturę a ten sam procesor może dawać różne wskazania na różnych płytach glównych, poza tym nie widziałem żeby barton pracował stabilnie w takiej temperaturze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ptys ale jak zeberka ma tak gorace e mu skura z palucha na nich zostaje to chyba proc dobrze oddaje cieplo. Jak dla mnie to za malo wydajny cooler. Bierz fryzjera i go moduj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) fryzjerek podobno na socket a za bardzo się nie sprawdza, ja miałem pentagrama qc-80cu i spoko dawał radę na bartonie podkręconym na 2300mhz, finy na tym radiatorze co masz nie są czasem pozatykane kurzem Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Albo Scythe catana AlNie wierze zeby taka aluminiowa tandeta byla wydajniejsza... :roll: masz pastę termo. na procku, zobacz czy radiator napewno dobrze przylega do jadra, zaktualizuj bios do najnowszej wersjiPaste mam (to chyba oczywiste :roll:), zobaczyc czy dobrze przylega bedzie raczej trudno (nie bardzo sobie wyobrazam jak zajrzec pod zamontowany radiator ;)) a bios mam najnowszy. ptys ale jak zeberka ma tak gorace e mu skura z palucha na nich zostaje to chyba proc dobrze oddaje cieplo. Jak dla mnie to za malo wydajny cooler.Cooler jest wydajny i to bardzo - wystarczy otworzyc okno i skierowac silny strumien powietrza w strone komputera a temperatura spada z 80 do 59 st. :P. Jesli czegos mu brakuje to silnego powiewu swiezego powietrza. Tylko jakos sobie nie wyobrazam zeby do konwertera 60->80 przypinac drugi konwerter 80->120... :lol: finy na tym radiatorze co masz nie są czasem pozatykane kurzemIstotnie, troszke sie go na wierzchu nazbieralo (miedzy wentylatorem a radiatorem) ale tragedii nie ma. Z doswiadczenia wiem ze solidne wyczyszczenie radiatora i nalozenie swiezej pasty nie daje wiecej jak 3-5 st. C roznicy wiec przyczyna musi lezec gdzie indziej. Moze mnie po prostu przesladuje jakis paskudny pech? W sumie mi sie wszystko przegrzewa! Samochod, komputer, nawet komorka w co cieplejsze dni... :roll: Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez spavatch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) pytanie do twojego radiatorka na proca ten niebieski plastik to jest jakas nakladka na radiator by mozna bylo przykrecic wiekszej srednicy wentyl? bo na boxie mam 70x70 i nie mozna znalesc zadnego wentyla a jak dobrze mi sie wydaje ze to jakas nakladka to bym byl ucieszony :) :D Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Jooseeph Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) pytanie do twojego radiatorka na proca ten niebieski plastik to jest jakas nakladka na radiator by mozna bylo przykrecic wiekszej srednicy wentyl? Dokladnie tak. Musialem to zastosowac bo przy oryginalnym smigle 8000 RPM nie dalo sie wytrzymac nawet po zredukowaniu predkosci do 5000 :roll:. Nie pamietam juz dokladnie producenta tego ustrojstwa, bodajze Thermaltake, ale aktualnie takie lejki produkuje Revoltec. Tyle tylko ze to jest przejsciowka z 60 na 80 mm, z 70 mm jeszcze nie widzialem... :? Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez spavatch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 no znalazlem z 60 na 80 i 120, ale z 70 nic ni ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 no znalazlem z 60 na 80 i 120, ale z 70 nic ni ma :(Z 92 na 120 tez nie znajdziesz co nie znaczy ze nie ma, za granica prawie wszystko jest... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 to samo sie tyczy 80 na 92. Szukalem wszedzie i w polsce nie mozna wyrwac. Za granica jest. Nawet na allegro nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 to samo sie tyczy 80 na 92. Szukalem wszedzie i w polsce nie mozna wyrwac. Za granica jest. Nawet na allegro nie ma.Wlasnie tak kombinowalem - SI-97 i Fander na 92->120. Ale sorry, no go hot shot, nie ma takich rzeczy u nas... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Jak dla mnie to za malo wydajny cooler.To co wg Ciebie bedzie lepsze - Katana Cu czy SI-97? A moze cos jeszcze innego? Z gory dzieki wszystkim za wszelkie sugestie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Poszukaj jakichs testow najlepiej. www.google.pl ci pomoze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Poszukaj jakichs testow najlepiej. www.google.pl ci pomoze ;)Tam juz szukalem. Sek w tym ze kazdy test jest robiony na innej maszynie, a wiec w innych warunkach. To troche tak jakby porownywac osiagi Malucha w prozni i Porsche w atmosferze kilkukrotnie gestszej niz ziemska i dziwic sie ze Fiacior bedzie lepiej przyspieszal :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 poszukaj testu z oboma coolerami a jak nie to sprawdz jak sie maja do innych. Ktoremu jest do scythe np. blizej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Nietypowy konwerter można zrobić z tekturki- nie jest to żadna filozofija :). Ja bym jak zwykle najpierw podłączył coś dużego i sprawdził jak działa powiedzmy z 120 Fanderem (przyczepionym na przykład przy pomocy druta :) ). Z tego co mi wiadomo wydajność Si-97 i katany jest zbliżona, przy czym scythe powinien być trochę cichszy i chłodniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Nietypowy konwerter można zrobić z tekturki- nie jest to żadna filozofija :).Kiedys probowalem, straszna druciarnia :?. Ja bym jak zwykle najpierw podłączył coś dużego i sprawdził jak działa powiedzmy z 120 Fanderem (przyczepionym na przykład przy pomocy druta :) ).Ale do czego, do mojego czy do jednego z wyzej wymienionych? Z tego co mi wiadomo wydajność Si-97 i katany jest zbliżona, przy czym scythe powinien być trochę cichszy i chłodniejszy.Czyli raczej Katana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...