morys Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Nasze córeczki poklikały na gg. Po długiej i nierównej walce dysk został sformatowany. Jednak mimo iż został nadpisany "Disk Wiper-em" brak możliwości uruchomienia instalki win XP. Poradzcie proszę. Moze jakimś Linuxowym live CD sprawdzić ten dysk ? Może siedzi w DOS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jednak mimo iż został nadpisany "Disk Wiper-em" brak możliwości uruchomienia instalki win XP.Mozesz rozwinac? Co to znaczy brak mozliwosci... Na ktorym kroku sie wywala? I jaki masz dysk twardy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morys Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Dysk 40 GB podzielony: 10 / 15 / 15 Sprzęt jest kolegi którego córka pisała razem z moją. Mój AVAST wyłapał problem i podał rozwiązanie "Przerwij połączenie" (jeśli dobrze pamiętam). U nich prawdopodobnie został przez ich córkę zrobiony jakiś inny wybór. Byłem tam dzisiaj. Formatowałem dysk c "Particion Memagerem" , spod 1CD Linuxa Slackware cfdiskiem. Odpaliłem instalkę winXPp i wszystko idzie OK dopuki nie zacznie kopiować plików. Po kilku procentach informacja Instalatora Systemy Windows XP: Skopiowanie pliku (np.) cpqdap01.sys nie było możliwe. No i kilka możliwości do wyboru: ponowienie - nie działa pominięcie - następny plik niemożliwy do skopiowania To wiadomo do niczego nie prowadzi. Zauważyłem że Instalator (albo jakieś obce badziewie) zmienia tablice dysków. Dwukrotnie zamienił litery dysków z C na E np. Wkurzony wrzuciłem mu w końcu dyskietkę instalki win95 i !!! sformatowałem mu jedyny dobry (pełen danych) dysk na FAT32 który widział jako C: Kolega zdesperowany pożyczył od znajomego nowiusieńką instalkę XP Home Edition i niestety to samo. Albo wyskakuje błąd w kopiowaniu plików (bywało podobno że przy prawie 90%) albo informuje Ze: Pojawił się problem i System Windows zostanie zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Upewnij się że na dysku jest wystarczająca ilość miejsca. Skontaktuj się w sprawie aktualizacji BIOS itp... za każdym razem inne informacje. Skanowałem przy pomocy Dr.Web LiveCD - bezskutecznie. Na razie dałem mu bootowalnego Linuxa Damn Small Linux (DSL). Poradzcie proszę jak dalej postąpić. Pobrałem łatę na tą dziurę w windzie u siebie ale boję się jej ruszyć (zainstalować). Jakaś podejżana sprawa z tym Exploitem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ja mialem podobne klocki jak padal albo naped, albo RAM Raczej to nie bedzie wina dysku czy partycji (podkreslam - raczej) Jesli mozesz to przetestuj ram i powiedz jak czytanie innych plytek z tego napedu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...