Demo Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 config jak w podpisie. podkrecam na nim sobie proca ( sama fsb, nie podnosze napiecia ) do 1.99 ghz, i chodzi elegancko, stabilnie. Jesli jednak podniose fsb o 1 to od razu kicha. Zatrzymuje sie przy ladowaniu systemu ( xp ). IMHO to powinna byc faza przejsciowa, czyli ze do pewnej fsb chodzi stabilnie, potem niestabilnie, a pozniej nie wstaje. a tu mamy: stabilnie, nie wstaje. Wiec ja sie pytam o co chodzi? czy oprocz fsb musze cos jeszce zmienic? czy moze tu wlasnie nalezy juz podnosic napiecie? Moze nie wytrzymuje kontroler hdd, agp albo pci? prosze o rady, z gory tx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Witaj przyjacielu :] Z pewnoscia napiecie w gore! To podstawa, a fsb jakie masz teraz? Napisz dokladnie jakie masz fsb timingi pamieci :] Czekamy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demo Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 wiatraczkiem ( ciachnalem diode termoczula i zwarlem kabelki) no i wycisnalem maxa z wiatraczka. Teraz mam fsb na 120 ( ponad 2 ghz ) i temp. na procu 41'C. o co chodzi z tym timingiem pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demo Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 jest default, czyli zdaje sie 1.75 na razie nie chce podnosic, nie wiem jak dlugo bede jechal na tym procu wiec nie chce go zarzynac od razu. btw. ile wiecej moglbym wycisnac przy podniesionym napieciu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 To i tak dobrze. Ja ze swojego wyciągam 1,95GHz(stabilny) przy FSB 115MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...