Nostromo Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 ja tylko tak dozuce co do tego musu kupowania w danym sklepie gdybys chcial kupic fure np mondeo ale w twojej okolicy jest tylko diler fiata to co? idziesz i kupujesz pande?? To może lepiej nie doRZucaj Chodzi o to, ze kupuje w znajomym sklepie, a ponadto wszystko musi byc na jednej fakturze(zreszta jakie to ma znaczenie, kupuje w danym sklepie i kropka, nie ma co wnikać) bardzo srednim pomysłem jest kupno X2 3800+ za 1,2K icon_wink3.gif a nie 930 za 800zł Załóżmy, ze cena nie gra roli i ktos Ci daje jedno albo drugie, co bierzesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Witam ponownie, Generalnie zawiodłem sie na sklepie w którym miałem wszystko kupowac, bo realizacja zamówienia ciągnęła się w nieskończoność. Tak więc zostałem z 4000zl i podzespołami które muszę nadal kupić (patrz temat) Nie mam już przynajmniej tych durnych ograniczeń co do producentów sprzętu Moja propozycja jest taka: AMD x2 3800+ (bez zmian) DFI LanParty SLI-D PDP Patriot LLK 2 x 1GB DDR 400MHz CL2-5-3-2 ASUS TOP 7900GT zasilacz Tagan albo Seasonic Generalnie główne pytanie polega na tym czy nie czekać na AM2/Conroe, bo juz troche dni upłynęło od kiedy założyłem ten temat... Myśle ze może warto poczekać i jak się okaże, że poprawa wydajności jest znacząca to kupić kompa już sensownego(jakceny troche spadną) ale z średniej klasy kartą graficzną, która możnaby po roku (jak już zaczną pojawiać się seryjnie gry z DX10) zmienić na coś lepszego. Jaka jest wasza opinia? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Jeżeli chcesz brać to zestaw ok. tylko zasilator to Seasonic i kropka! Na AM2 nie ma co czekać, bo coś mi tutaj bardzo śmierdzi (wydajność niższa/taka sama niż przy zastosowaniu pamięci DDR :? ), ale może AMD nas mile zaskoczy :) Co do Intela to Conroe prezentuje się wyśmienicie chociaż ceny po premierze też nie będą zachęcające :? Możesz również się rozejżeć się za Core Duo Intela np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27415 + http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=28022 :D Ja bym się skusił na taką kombinację :wink: pozdro BTW. Tutaj http://www.xbitlabs.com/articles/mainboard...s-n4lvm-dh.html możesz zapoznać się z tą płytką :) Edytowane 16 Maja 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Witam ! Sam przymierzam się do zakupu zestawu i stwierdziłem, że z 2rdzeniowcem poczekam do premiery Visty - na razie w domu zwyczajnie nie wykorzystam obu rdzeni. Do gier wystarczy na razie Venice. Jak wyjdzie Vista - zobaczymy, pewnie porządnego 2rdzeniowca pod 939 sobie fundnę - po premierze AM2 i Conore ceny x2 939 powinny pójść sporo w dół. Co do grafiki to właśnie wyszła nowa karta ATI 1900gt - efekt ? ceny 7900gt poszły w dół - można już kupić poniżej 1100 zł. Poza tym 2 dni temu Nvidia wprowadziła nową kartę 7900gs - ma zmiejszoną ilośc potoków w stosunku do gt o 4. Czekam do czerwca/lipca i wtedy kupię. Przy okazji podepnę się pod temat: Czy Asus A8N-E nForce 4 Ultra będzie dobry do umiarkowanego kręcenia (jestem jeszcze zielony w tym temacie) Venice 3000+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 lepszy do kręcenia i w podbnej cenie będzie eopx 9npax (jakieś taki oznaczenie za 305zł z appolo) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 lepszy do kręcenia i w podbnej cenie będzie eopx 9npax (jakieś taki oznaczenie za 305zł z appolo) pozdroupewniam się: chodzi Ci o Epox 9NPA3 Ultra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Witam, kumpel ma 3000PLN z hakiem i chce kupic sobie plyte, procka, ram, grafike, i dotego bude/zasilacz. Ograniczenia: gf7900gt i 2gb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 tak zgadza się chodzi o tego epoxa pozdro awg czy ta grafa i ten ram juzzakupione i 3000 zostało tylko na to co piszesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 jeszcze nie kupione tylko kolega chce miec to w zestawie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 To się nie da. 7900 i 2gb ramu i do tego jeszcze sensowny proc i mobo, zasilke plus bude za 3tys zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Co sie nie da... mówiłem że z hakiem wiec ja cos takiego zmalowałem(PCP) Asus P5LD2 (Lga775) 420 Pentium D 805 DualCore 64 Bit 2.66GHz BOX 480 Patriot Dual 2x1 GB 667MHz DDR2 LLK 810 MSI GeForce 7900GT NX7900GT-T2D256E 256MB (256-bit) (PCI-E) 1160 Seasonic S12-430 430W 310 Razem: 3180 PLN Jeszcze, kumpel zastanawia sie zamiast ddr2 i pentiuma, opterona 144 + DFI/epox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Jak dle mnie ten proc nie pasuje do tego gf7900 chyba, że będziecie go naprawdę ostro kręcić. To już lepiej opka kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...