BikerBo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ile maxymlanie watt proądu mozna czerpac z portu USB ? mobo abit is7, chodzi o mi Hdd 2,5", bo nie wiem jak jest, mozna bez problemu podpinać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ile maxymlanie watt proądu mozna czerpac z portu USB ? mobo abit is7, chodzi o mi Hdd 2,5", bo nie wiem jak jest, mozna bez problemu podpinać ?a dlaczego nie heh. Przeciez sa kieszenie na 2,5" sam mam taką z Easytouch-a i jest zasilana z USB i śmiga bez problemu jedynie w niektorych laptopach jest tak ze z jednego nie wyrabia to wtedy trzeba jeszcze "pożyczyc"zasilanie z drugiego portu ale w PC uciagnie bez problemu.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 bo jest taka sytuacja: kupiłem w usa obudowe na 2,5" vantec nextstar :D i mam do niej kabel, ktory z jednej strony ma wtyk USB B mini a z drugiej 2x USB A, przez co jest bardzo nei poreczny, gruby i sztywny, ale mam tez taki kabel od mp3 playera, z B mini USB i pasuje, a ma jedno USB A na drugiej stronie, bedzie mi na takim działał tez ten dysk ? bez problemów itp ? ile mniej wiecej watt bierze dysk 3,5" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) jaka jest max obciążalność portu USB, hmmm policz: napięcie prądu jest zawsze = 5V natężenie maksymalnie może wynosić 500mA (o ile pamiętam) jeżeli chodzi o kabel to nie koniecznie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ USB 2.0 wymaga ekranowania przewodów sygnałowych (dlatego oryginalny jest gruby itd..), ten od playera może ekranowania nie posiadać Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 w sumie metrowy kabel nawet nieekranowany nie powinien nic psuć, bo poblizu kompa nie ma duzych pół magnetycznych (tak mi sie wydaje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 w sumie metrowy kabel nawet nieekranowany nie powinien nic psuć, bo poblizu kompa nie ma duzych pół magnetycznych (tak mi sie wydaje)spróbuj, jak coś będzie się działo to będziesz wiedział dlaczego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 OK ;) dzis powinienem dostac juz moja 40-stke samsung, to powiem co i jak na dysku bede trzymał glownie mp3 i filmy, obrazy plyt, to chyba najlepszym rozwiązaniem bedzie dysk z sys. plikow FAT32, co o tym myslicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 jesli masz XP, to zostan przy NTFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Spoko nie panikuj taki sam kabelek ja mam do kieszeni i wsio dziala ale tego cienkiego nie podpinaj do kompa tylko ten grubszy bo na samym cienkim czasem nie chce wykrywac dysku .pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 dyski 2,5" wieksze niz 40 GB (lub jak maja duza predkosc wirowania talerzy) potrzebuja zasilania z 2 portow usb, poniewaz port daje 0,5 A, a dyski >60 GB potrzebuja 0,6 A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (...) a dyski >60 GB potrzebuja 0,6 A. nie zawsze: WD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...