Skocz do zawartości
Leszkon

Co Wydajniejsze 533 Cl4 Czy 667 Cl5 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przejzalem pare postow ale takiego pytania nie widzialem a jestem po prostu ciekaw :-P

bo zakladajac ze np na goodramach 1GB roznica w cenie to ok 10 zl zastanawiam sie co lepsze jezeli ma byc wsadzone i zapomniane ( znaczy sie bez OC )

Za glupie pytanie z gory serdecznie przepraszam :D

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze nawet mnie koledzy nie zjechali za bardzo :D

Oczywiscie w tym wypadku chodzi mi o ddr2 pytanie zadalem czysto teoretycznie bo ciekaw jestem jak sie ma wydajnosc 533MHz z timingiem CL4 do 667MHz z timingiem CL5, googlowac mi sie nie chcialo :oops: :wink: poprostu mogl sie trafic kolega co mial pamiatki takie i takie albo sam wczesniej szukal czegos na ten temat :rolleyes: i moze sie wypowiedziec...

przy ddr1 koledzy ostro walcza o MHz i ostre timingi rownoczesnie i dla nich np. jest dylemat czy CL2,5 i 430MHz czy CL3 i 460MHz (tak sobie wymyslilem zeby bylo widac o co mi chodzi) wiec zastanawiam sie jak to sie ma przy DDR2 i tym o czym juz pisalem :rolleyes: takie moje dewiacje komputerowo-metafizyczne :mur:

EDIT: Oczywiscie spodziewam sie, ze bardziej wydajne sa 667 z CL5 jednak patrzac na DDR1 i np CL2 lub 1,5 jak nie ktorzy osiagaja to juz nie wyglada to tak rozowo (CL5)

PS. Jest juz w apollo PD930 za 845,- ;-)

Edytowane przez Leszkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi