Macias2002 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Problem prosty. Chcę zrobić na czystym dysku jakąś partycję z której ruszy instalka WINXP tak jak jest na Laptopach. Pierwsze włączenie inicjuje Instalkę XP-ka i wszsytko idzie Problem wynika z rozwalonego mojego kompa, nie bede go opisywał bo to za długo :( Gdybym włączył kompa i miał instalkę automatyczną to problem moj byłby rozwiązany. Dysk oczywiście z taką partycją przygotowałbym na innym kompie. Z Poważaniem: Macias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 to poprostu zacznij instalke na innym kompie i po pierwszym restarcie orzeloz dysk do swojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias2002 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Niestety coś takiego nie idzie, nie wiadomo dlaczego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Niewiem, czy do konca Ci o to chodzi, ale moze starczy unattended installation (wydaje mi sie, ze po polsku to jest instalacja nienadzorowana). Wzglednie instalacja przez RIS. Jesli nie znajdziesz w googlach, daj znac napisze cos wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Tez nie rozumiem. Chodzi ci o to ze plytke z xpkiem masz niebootowalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias2002 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 mick1 Niewiem, czy do konca Ci o to chodzi, ale moze starczy unattended installation Dokładnie chodzi mi o to tylko że taka instalacja a raczej preinstalacja może posłużyć do tego żeby zrobić płytę instalacyjną, botowalną CD. A mi chodzi o to aby dzięki temu co opisałeś zrobić botowalny twardy dysk. Jak potrafisz coś takiego zrobić to proszę opisz jak lub podaj linka bo ja znalazłem kilka takich stron z opisami ale niestety wiele jest w tych opisach niedociągnięć i niedomówień. Czytałem między innymi: Jedna z lepszych stron ale wymaga dopracowania Z Poważaniem: Macias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie, ze najlatwiej bedzie tak: Twozysz partycje z plikami statowymi (czy to ntfs i ntldr i cala reszta, czy to FAT i IO.sys i reszta chlopakow) Wrzucasz tam instalke windowsa, przygotowane wczsniej pliki do instalacji nienadzorowanej (unattend.bat i unattend.txt) Karzesz wystartowac przez autostart pliczek unattend.bat a reszta poleci sama Powinno dzialac. Pisze z glowy, bo zaraz uciekam do pracy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Niestety coś takiego nie idzie, nie wiadomo dlaczego :(to oczywiste ze take coś nie działa poniewarz instalator podczas fazy tekstowej, zbiera informacje o konfiguracji komputera i kopuje na dysk sterowniki portzebne do startu sysytemu w trybie graficznym, jerzeli rozpoczniemy instalacje na komputerze A wyposarzonymw procesor Intela na płytcie z chipsetem Intela, a potem zechcemy zakończyć instalacje na komputerze z prcesorem Intel oraz płytą na chipsecie NVidia, to sysytem a tym samym instalaltor graficzy sie nie uruchomi z braku sterowników napsz dokładnie o co tobie chodz o stworzenie płyty ktra sama sie zainstaluje bez udziału urzytkownika, czy o przeniesienie sysytemu z jedniego komputera na drugi czy co ? PS. plik do automatyczniej instalacji nazywa sie: sysprep.inf (tzw plik odpowiedzi) tworzony jest przez program: SetupMgr.exe (Install CD\support\tools\deploy.cab) Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) sysprep to nie automatyczna instalacja. To np. przenoszenie albo klonowanie systemu. http://support.microsoft.com/kb/302577/pl http://www.xp.net.pl/art/klonowanie_windows_1.html Pytajacy potrzebuje instalacji nienadzorowanej, nie sysprep'u Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez mick1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Pytajacy potrzebuje instalacji nienadzorowanej, nie sysprep'upytający nie sprecyzował o co mu chodzi, stąd moja wyprzedzająca choć może nietrafiona odpowiedź w takim razie potrzebny będzie plik: winnt.sif (również tzw. plik odpowiedzi) oraz program do jego stworzenia: setupmanager.exe (Install CD\support\tools\deploy.cab) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Masz racje - pytajacy nie sprecyzowal. Powinienem napisac - Wg mnie pytajacy potrzebuje.... W kazdym razie tu troche o unattend.txt (niestety po ang.) http://support.microsoft.com/kb/155197/ Pliki winnt.sif, to glownie plik odpowiedzi do instalacji z CD Tu opis uzycia setupmgr.exe: http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=149 Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez mick1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Hm odnosnie instalacji był taki program do tworzenia takiej instalki.. Kreator, ładny piekny ;) Ma ktos cos takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Hm odnosnie instalacji był taki program do tworzenia takiej instalki.. Kreator, ładny piekny ;) Ma ktos cos takiego? nLite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) dzieki, dosc rozbudowana jest ta wersja, ale da rade.. ;) hm a wiesz jak ustawic by domyslnie formatowaał pierwsza partycje i dopiero instalowal wszystko..? ;) Czy moze do tego momentu trzeba samemu si epofatygowac? :? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Chyba mozna mu ustawic autoformatowanie, nie jestem pewien. Mozesz przejrzec ta stronke i forum: http://unattended.msfn.org i http://msfn.org/board Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) ogolnie to jest taka plytka z xp do robienia preinstalek(takich jak w lapach czy kompach od ntt itp) popytaj po sklepach komputerowych(tych wiekszych) moze zgraja ci (nawet mi taka dzis w lapy wpadla) :) Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Taki sam efekt mozna osiagnac bez specjalnych plytek - sluzy do tego wlasnie nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...