Skocz do zawartości
Bil

Jak Wylaczyc Niechciany Proces?

Rekomendowane odpowiedzi

nod32krn.exe czy nod32.krn.exe?

Jezeli ten pierwszy to antywirus i bez powodu to on sobie pracy programow nie zakłuca.

To ten pierwszy. Po prostu chcem wylaczyc ten proces, jesli ktos ma jakies pojecie to niech pisze.Wiem ze to wlasnie nod32 koliduje z BearShare.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten pierwszy. Po prostu chcem wylaczyc ten proces, jesli ktos ma jakies pojecie to niech pisze.Wiem ze to wlasnie nod32 koliduje z BearShare.

w Uruchom wpisujesz CMD, a poniższą komende wpisujesz do okna które się pojawi

sc config "nod32krn" start= demand error= ignore

i restartujesz komputer

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko zadzialalo ale chodzi mi o cos mniej drastycznego. O to aby wylaczyc np w tej sesji ale pozniej zeby on dzialal. Tak ja ma to miejsce w menadzerze,moze jest jakis program ktory da sobie z tym rade? Ale i tak dziekuje za rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeskanuj kompa jakims antyvirem online... bearshare ma kupe spy ktore nod blokuje tym samym zaklucajac jego prace.. ogolnie odradzam korzystanie z bearshare... mozna go zastapic duzo lepszymi programami ktore sa czyste od wirusow itp

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cmd ->

taskkill -im nod(cośtam).exe /f [enter]

Coś jak kill -9 z nixów :]

Na tyle skuteczne że potrafi skillować niektóre procesy systemowe, przy których normalnie pisze "odmowa dostępu" albo "to jest krytyczny proces systemu...". Czasem trzeba umieć szybko wpisywać "shutdown -a" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi