Skocz do zawartości
mMATt

Plyta K7s5a I 512 Ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dysponuje kwotą ok 200zł i chialbym kupic do mojej arachaicznej juz zresztą płyty Elitegroup K7sp5a

ech przypomniały mi się stare czasy .. też taką płytkę posiadałem kiedyś ... durona 900 na niej miałem nawet podkręconego o kilkadziesiąt Mhz :D .. do tego jak dobrze pamiętam karte Savage 4 Pro 16 MB, przez jakis czas miałem na niej Riva TNT Vanta 8 MB ... te nocne walki w Quake 3, GTA 1 :) łezka się w oku kręci

w sumie nawet nieźle ją wspominam większych problemów z nią nie miałem, blue screenów na niej nie uświadczałem, demon prędkości to nie był ale jak dla mnie była ona bezproblemowa :)

a pamięci jakie byś nie włożył to zapewne chodzić będzie .... tylko traf dzyndzelkiem ze slotu w wycięcie w pamięci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą samą płytę z Athlonem 1,2@1,3GHz. Mam na niej GoodRamy 512 DDR PC 3200 CL3. Chodzą bez żadnych problemów na timingach 2-2-2-6 przy FSB 143MHz (trzeba zmienić bios do FSB innych niż 100 i 133 oraz większego zakresu ustawień timingów ale jak nie chcesz się bawić zostaw defaultowe ustawienia i też będzie bez problemu śmigać). Pamiętaj tylko o ustawieniu pamięci synchronicznie z prockiem bo przy asynchronicznym wyraźnie spada wydajność na tym mobo. A co do aktualnych cen to sie nie orientuje bo kupowalem moje z rok temu. Pozdro:)

PS. Z tąd dowiesz się wszystkiego o tym mobo i jego możliwościach:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=84205

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=49399

Demon OC to raczej nie jest ale da się coś z niej wykrzesać:)

Edytowane przez BemeS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi