byzik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Mam Chifteka 360 itd/ wtyczka zasilania płyty 20 pinowa/. cz zmieniająć platwormę z socket A na 939 konieczna jest zmiana zasilacza . płyty pod 939 mają gniazda 24 pinowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 nie jest konieczna, 4 pozostale piny pozostawiasz wolne (tylko czasem tam wtyczki +12v nie wpinaj!!!), a normalnie te gniazdo obok na +12v podpinasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 rozumiem ale "a normalnie te gniazdo obok na +12v podpinasz." jakie gniazdo obok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) takie 4 pinowe gniazdko jest na plycie i tam wpinasz 4 pinowa wtyczke z zasilacza:] Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Rozumiem że masz w zasilaczu wtyczkę 20+4-pin rozłączane a twoja płyta ma gniazdo 20-pin. Rozłącz piny i włóż w płytę tę 20-pinową część. Nic więcej nie rób z pozostałą częścią wtyczki, zostaw ją niepodłączoną. Nowe płyty mogą wymagać połączenia wtyczki w 24-piny z powrotem, ale na razie zrób jak mówiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a racja ups myslalem w druga strone ;) 24 pin plyta a 20 zasilacz. w takim razie zrob tak jak BENITO mówi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Benito Mam 20 pinową wtyczkę w zasilaczu a na płytach jest gniazdo 24 pinowe !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 To włóż wtyczkę tak, aby w gnieździe na płycie zostały 4 wolne miejsca od lewej strony patrząc na gniazdo z zaczepem od dołu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) A nie powinien raczej zmienić zasilacza? Pytam, bo nie wiem czy takie podpinanie nie grozi czymś komputerowi. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez rwerp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 płyty pod 939 mają gniazda 24 pinowe.Ja mam na 939 i mam20pin gniazdo i +4 pin ( P4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Do Benito Nie jest możliwe włożyć tak jak piszesz./ różne kształty pinów gniazda i wtyczki/ mogę włożyć tak że 4 wolne piny zostają z prawej strony mając zatrzask od dołu ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...