westsajd Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam! Potrzebuje złożyć kompa do biura. Napisze to co jest potrzebne według specyfikacji: Procek: Intel/Amd 1 Ghz Pamięć: 256 MB Zasilator: jakiś dobry (raczej Fortron) + jakiś dobry ups + płyta ze zintegrowaną sieciówką i najlepiej grafiką (jeśli jej nie będzie to jakąś inną). Chodzi o to aby złożyć kompa jak najtaniej. Wszystkie części muszą być nowe i kupione na fakture więc nie podawajcie linków z allegro etc. pozdro Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Intel Celeron D 310 2,13GHz/533 BOX Asrock P4VM800 mATX VGA DDR 256MB PC320 Modecom MC-300 300w 443zł w www.apollo.pl lub 507zł z 512mb ram Można poszukać poprzez allegro aukcji gdzie wystawiają fakturę, wtedy taniej. W sklepach tańszych rzeczy nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A dysk twrady i napęd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Napisał procek, mobo, ram, zasilacz no i teraz jeszcze UPS :) nie widzę reszty, jak tak to HDD to Samsunga na S-ata2 40Gb (~150zł), napęd to zwykły cd/dvd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Napisałem tylko to co potrzebuje. Dysk został mi po starym kompie (20 GB Seagate). Hmm dzięki za ten zestaw. Może coś na amd? Czy do biura nie warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Tzn. chciałeś najtaniej dlatego ten Celek D (145zł, Sempron najtańszy to 250zł ok) z AMD to: Sempron 2600+ s.754 Asus K8V-mx 256mb ddram Modecom MC300 300w za to 591zł, to już bardziej opłaca się CelekD + 512mb ram za 507zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Podlaczam sie do tematu tez kompik do biora ale juz moga byc rzeczy z allegro. - Mobo - Proc - Cooler - Zasilator - Ram Tak do 500 zl Moze PIV :unsure: Czekam na propozycje i linki z allegro. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 http://allegro.pl/item98591971_moc_msi_int...gw_fvat_ss.html 300zł http://allegro.pl/item99271185_512mb_infin..._gwarancja.html 110zł Fortron 300-350w: http://allegro.pl/item100180565_super_cich..._promocja_.html Niecałe 500zł, na przesyłki będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Panowie a co myslicie o chipsecie i865G wydaje mi sie ze wydajniejszy od i845 i bardziej podatny na o/c (moze lepiej kupic wolniejszego PIV i troszke go podkrecic) do tego grafa zintegrowana = jeden wiatrak mniej. Na jakim rdzeniu szukac PIV ?? No i jakie konkretnie chlodzienie ciche i tanie moze cos z Arctica ? Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 P4 to najlepiej Prescott lub Northwood, ewentualnie Williamate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 z pIV najlepiej northwooda bo z tego co pamietam to cache l2 maja najwiekszy 512, a co do chlodzenia to northwoody nie grzeja sie az tak przynajmiej moj stary mial jakis niefirmowy radiator i zwykly wentylek a temp byly w normie na s478 sa tanie mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 na s478 sa tanie mobo Ktora konkretnie polecacie ?? albo na ktorym chipie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Fujitsu-Siemens D1534 [69 zł]. Płyta ogólnie bardzo dobra, na bardzo dobrym chipsecie i865. Zapewne pozwala na spory overclocking. Ogormna zaleta to cena - a raczej bezcen ;) Jedyny mankament to niestandardowe wymiary - jeśli uporasz się z tym to płytka bomba. Jeśli nie odpowiada ci ona to MSI 865 PE NEO-2 [139 zł] - płytka też bomba ;) Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Fujitsu-Siemens D1534 [69 zł]. Płyta ogólnie bardzo dobra, na bardzo dobrym chipsecie i865. Zapewne pozwala na spory overclocking. Ogormna zaleta to cena - a raczej bezcen ;) Jedyny mankament to niestandardowe wymiary - jeśli uporasz się z tym to płytka bomba. Jeśli nie odpowiada ci ona to MSI 865 PE NEO-2 [139 zł] - płytka też bomba ;) Pozwala na spory overclocking? Chyba z drzewa spadłes, te plyty nie mają zadnych mozliwosci overcl. Nie polecam kupna tych pseudo markowych płyt, do tego jeszcze mizerna obsluga procesorow, obsluguja tylko te jakie wsadzali do zestawow komputerowych, czyli jest ich nie wiele. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Pozwala na spory overclocking? Chyba z drzewa spadłes, te plyty nie mają zadnych mozliwosci overcl. Nie polecam kupna tych pseudo markowych płyt, do tego jeszcze mizerna obsluga procesorow, obsluguja tylko te jakie wsadzali do zestawow komputerowych, czyli jest ich nie wiele. Pozdro :blink: F-S nie ma praktycznie żadnej renomy, ale płyta jest na chipsecie i865, więc coś musi mieć :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 :blink: F-S nie ma praktycznie żadnej renomy, ale płyta jest na chipsecie i865, więc coś musi mieć :angry:Napisz CO konkretnie. Tylko nie zmyślaj, znam te płyty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 :blink: F-S nie ma praktycznie żadnej renomy, ale płyta jest na chipsecie i865, więc coś musi mieć :angry:O BOŻE! :D nigdy więcej tak nie rób!:P A poważnie zobaczyłem obrazek w twoim profilu...omg...:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Znowu się zaczyna kłótnia o producenta... Poprostu chodziło mi o to, że płytka jest na chipsecie i865 i obsługuje szynę procka do 200MHz. Jeśli kupi Northwooda lub Prescotta 2.4GHz nawet 200MHz to sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Znowu się zaczyna kłótnia o producenta... Poprostu chodziło mi o to, że płytka jest na chipsecie i865 i obsługuje szynę procka do 200MHz. Jeśli kupi Northwooda lub Prescotta 2.4GHz nawet 200MHz to sporo. a mi nie chodzilo o hardware tylko o obrazek:D pozdro:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 2102051[/snapback] F-S nie ma praktycznie żadnej renomy, ale płyta jest na chipsecie i865, więc coś musi mieć Znowu się zaczyna kłótnia o producenta... Poprostu chodziło mi o to, że płytka jest na chipsecie i865 i obsługuje szynę procka do 200MHz. Jeśli kupi Northwooda lub Prescotta 2.4GHz nawet 200MHz to sporo. Możesz podać jakie wyniki OC osiągnąłeś na płycie FUJITSU-SIEMENS I865??? Może podac jakie posiada opcje BIOS odpowiedzialne za zmianę częstotliwości lub napięcia czegokolwiek?? Możesz podać spis procesorów kompatybilnych z tą płytą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 a mi nie chodzilo o hardware tylko o obrazek:D pozdro:D :) Możesz podać jakie wyniki OC osiągnąłeś na płycie FUJITSU-SIEMENS I865??? Może podac jakie posiada opcje BIOS odpowiedzialne za zmianę częstotliwości lub napięcia czegokolwiek?? Możesz podać spis procesorów kompatybilnych z tą płytą? Nie jestem w stanie, bo dopiero przedwczoraj dowiedziałem się, że F-S robi płyty główne. Po drugie podałem alternatywę - MSI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Nie jestem w stanie, bo dopiero przedwczoraj dowiedziałem się, że F-S robi płyty główne.Rozumiem - piszesz cokolwiek, kompletnie nie mając pojęcia o czym piszesz. Z mojej strony EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Rozumiem - piszesz cokolwiek, kompletnie nie mając pojęcia o czym piszesz. Z mojej strony EOTPowstrzymam się od komentarza, żeby nie przedłużać bezsensownej dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Rozumiem - piszesz cokolwiek, kompletnie nie mając pojęcia o czym piszesz. Z mojej strony EOT Hej hej nie EOT :wink: Napisz konkretnie ktora plyta do O/C EDIT: plus proc, ram i zasilator. Razem okolo 500zl jezeli dokladajac niewiele mozna bedzie kupic lepsze podzespoly to doloze. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 zainwestowałem w taki sprzet. jak sadzicie, dobry? moim zdaniem okazja jak sie patrzy. moze troche mało ramu, ale na allegro mozna dorwac 128 DDR za 30-40 zł, wiec chyba interes opłacalny. no nie ma napędów optycznych, ale to tez "groszowe" sprawy pozdrawiam mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) zainwestowałem w taki sprzet. jak sadzicie, dobry? Spoko sprzecior do biora ale do xp tak jak mowiles do komfortowej pracy trzeba 256 ramu. Edytowane 9 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...