Bugiel Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Witam! Moje przyszłe ( oby szybko) WC wzbogaciło się właśnie o bloczek przeznaczony do chłodzenia dysków, więc postanowiłem pokazać kilka zdjęć KLIK . Konstrukcyjnie jest to krzyżówka szuflady z grzejnikiem typu register. Całość ma wymiary: wys.185mm, szer.185 mm, dł. (w tej chwili) 150 mm. Docelowo zamierzam prowadnice bloku wbudować w plexę gr. 10mm . Całość będzie montowana w obudowie Chieftec Big Tower w miejce obecnego mocowania. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi lub pytania to proszę się nie krępować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A mięzy szyną do której jest przykręcony dysk a "blokiem", jest jakaś pasta? I czy te dyski są tylko wsunięte czy jakoś to jest do siebie poskręcane! Ogólnie fajny pomysł na chłodzenie Hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ciekawey pomysł. Bardzo mi sie podoba. Oj napracowac sie musiales przy tym! :rolleyes: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Fajne tylko ze na tych fotach trzeba sie długo wpatrywać zeby rozszyfrować co tam jest. Nie dałoby sie troche większych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 wlasnie. myslalem ze tylko u mnie są ine takie małe, ze nie umiem obsłóżyć sie na tym photobucket... co do samego bloku - ciekawie wykonane, dodatkowo podoba mi sei to, ze przygotowane na więcej niż 1 dysk. chętnie obejrzę większe zdjecia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ja bym sie przyjrzal temperaturze pracujacych dyskow BEZ WODY :lol: Obstawiam z 35C, takie masywne konstrukcje dzialaja calkiem niezle "na sucho" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 wow zaraz sobie tez coś takiego zrobie :P bardzo mi sie podoba ... ja sam w tej chwili obmyślam sposób schłodzenia i wyciszenia dysków ( narazie 1 dysk ) ciekawe jak sie spisuje... czekam na dane i zdjecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...