Skocz do zawartości
partyboy666

Jak Zrobić Zeby Wyjść Z Gry Za Pomocą Alt+tab ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam dziwny, ale nurtujacy mnie od dawna problem... czy da sie cos zrobic, zeby mozna bylo wyjsc z kazdej gry za pomoca np. ALT + TAB, do windowsa ?? kiedys jak mialem voodoo3 to moglem wyjsc z kazdej gry bez problemow, pozniejsze karty mi na to nie pozwalaly.. czy jest to jednak wina karty ?? chcialbym miec mozliwosc wyjscia w trakcie gry (bez wylaczania jej) do windowsa np. na gg czy jakas stronke odpalic... trick alt+tab dziala w ~20% gier... macie jakies pomysly ????

dzieki i pozdro

partyboy666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam dziwny, ale nurtujacy mnie od dawna problem... czy da sie cos zrobic, zeby mozna bylo wyjsc z kazdej gry za pomoca np. ALT + TAB, do windowsa ?? kiedys jak mialem voodoo3 to moglem wyjsc z kazdej gry bez problemow, pozniejsze karty mi na to nie pozwalaly.. czy jest to jednak wina karty ?? chcialbym miec mozliwosc wyjscia w trakcie gry (bez wylaczania jej) do windowsa np. na gg czy jakas stronke odpalic... trick alt+tab dziala w ~20% gier... macie jakies pomysly ????

dzieki i pozdro

partyboy666

Ja naciskam ztrl+at+del i cos robie potem jak zamkne menedżer zadań to mi wraca do gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na przykladzie quake III:

Ja naciskam ztrl+at+del i cos robie potem jak zamkne menedżer zadań to mi wraca do gry

menedzer sie pokazuje, ale jest on na tle quaka i tylko on jest widoczny - wiec nie da rady niestety w tym przypadku

ja naciskam na znaczek windowsa na klawiaturze lub kombinacja ctrl + esc .i minimalizacja do paska, no ale te metody nie zawsze działają tak samo jak inne z resztą hehe

to niestety kompletnie nie dziala w tym przypadku :)

Alt + tab zmienia Ci aktywna aplikacje. Przed odpaleniem gry wlacz np firefoxa i po nacisnieciu ALT + TAB przeskoczy Ci do windy a konkretnie firefoxa.

to rowniez nie dziiala....

PS: kiedys na tym voodo3 jak wspomnialem (tez na quaku 3 :) ), jak wcisnalem alt + tab (nawet jak nie mialem innej aplikacji wlaczonej) to po prostu quake sie minimalizowal i moglem wsszystko robic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na przykladzie quake III:

menedzer sie pokazuje, ale jest on na tle quaka i tylko on jest widoczny - wiec nie da rady niestety w tym przypadku

to niestety kompletnie nie dziala w tym przypadku :)

to rowniez nie dziiala....

PS: kiedys na tym voodo3 jak wspomnialem (tez na quaku 3 :) ), jak wcisnalem alt + tab (nawet jak nie mialem innej aplikacji wlaczonej) to po prostu quake sie minimalizowal i moglem wsszystko robic.

to po co zmieniles na 7900GT :lol: - oczywiscie zarcik

nie zalezy to od karty graficznej, ale raczej od oprogramowania i systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niektóre wyjątkowo uporczywe gry nie ma chyba sposobu... Ale np. w przypadku Wolfensteina ET (i z pewnością różnych innych gier) istnieje miniprogramik ET Minimizer, który trzeba odpalić przed grą, a następnie w czasie gry nadusić Alt+Z żeby zrzucić ją na pasek. Bez tego w ogóle nie dało się tej gry zminimalizować. Może poszukaj czegoś takiego dla Quake III ?? Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W życiu nie widziałem, aby jakaś gierka na silniku Q3 dała się minimalizować. Na pewno nie Quake 3, nie pod 2000/XP/2003.

Jeśli uda Ci się zminimalizować niektóre gierki, to wracając do nich otrzymujesz czarny obraz lub zjechane kolory.

Z przycisków jest jeszcze Win+M lub nawet sam Win (niektóre gierki same sie minimalizują).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi