Skocz do zawartości
zajaczek

Za Duza Temp A64 3200+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam A64 Venice 3200+ nie jest podkrecony..

i mam z nim taki problem, procek w stresie ma nawer 52st. i boxowski wentylator ma 5tys obr.. co mnie dobija dopiero jak wchodze do windy temp spada do 36-40stopni wiatrak 2tys obr.. zaznaczam ze mam wlaczone Cool & Quiet czyli czestotliwosc w windzie spada do 1000mhz.. nie wiem czy ta temp jest normalna.. zalozylem juz nawet temat o chlodzenie wodne bo jestem w stanie je kupic tylko dlatego zeby temp spadla.. co moze byc nie tam wczesniej tego nie zauwazalem tz.. nigdy wentylator tak nie wyl.. mam wlaczonego q-fan speed w biosie, moze to dlatego ze zrobilo sie cieplej SP2004 dziala bezproblemowo ale temp 51st.( co moge z tym zrobic..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz odrazu Wc zakladac zeby bylo chłodno i cicho... wystarczy freezer 64pro a jak masz wiecej kaski to scythe ninja + akasa amber 120. Bedziesz mogl spokoj nie podkrecic go jeszcze troche a temperatury będa nizsze.

edit:

Widzialm twoj temat o wc.. no chlopie jak nie masz zielonego pojecia o wc to sie w nie nie pchaj lepiej.. twoj proc to nie jakas mega grzałka, szczegolnie nie podkrecony.

Edytowane przez wisnia666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi