zajaczek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Witam mam A64 Venice 3200+ nie jest podkrecony.. i mam z nim taki problem, procek w stresie ma nawer 52st. i boxowski wentylator ma 5tys obr.. co mnie dobija dopiero jak wchodze do windy temp spada do 36-40stopni wiatrak 2tys obr.. zaznaczam ze mam wlaczone Cool & Quiet czyli czestotliwosc w windzie spada do 1000mhz.. nie wiem czy ta temp jest normalna.. zalozylem juz nawet temat o chlodzenie wodne bo jestem w stanie je kupic tylko dlatego zeby temp spadla.. co moze byc nie tam wczesniej tego nie zauwazalem tz.. nigdy wentylator tak nie wyl.. mam wlaczonego q-fan speed w biosie, moze to dlatego ze zrobilo sie cieplej SP2004 dziala bezproblemowo ale temp 51st.( co moge z tym zrobic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jaka masz MobO? Moze to czujniki temperatury zle identyfikuja C procesora. Sprobuj wgrac nowszy bios, przesmarowac proca lepsza pasta, otworzyc bude etc. Jakiego zasilatora uzywasz, moze to on daje do pieca? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie musisz odrazu Wc zakladac zeby bylo chłodno i cicho... wystarczy freezer 64pro a jak masz wiecej kaski to scythe ninja + akasa amber 120. Bedziesz mogl spokoj nie podkrecic go jeszcze troche a temperatury będa nizsze. edit: Widzialm twoj temat o wc.. no chlopie jak nie masz zielonego pojecia o wc to sie w nie nie pchaj lepiej.. twoj proc to nie jakas mega grzałka, szczegolnie nie podkrecony. Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Uwazam temat za zamkniety kupie freezer 64pro] wielkie dzieki za pomoc.. a co do WC to daje sobie spokoj nie chce ekstremalnie podkrecaac kompa:) wielikie dzieki za wszystko.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...