Alaki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam ! mam na komputer kolo +/- 4500-5000 tys zł, komputer ma byc nastawiony na gry (oblivion) bez ostrego krecenia. bedę wdzieczny za poprawki i sugestie. Procesor: AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX (Socket 939) Płyta główna: Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI Pamięć RAM: Kingston HyperX DDR 2x 1GB PC-400 CL2 Karta graficzna: Radeon X1900XT Microstar 512MB VIVO / 2xDVI Dysk twardy: IDE/SATA Seagate 120 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II) Obudowa - sam nie wiem chodzi mi o taka z wmiare dobrym chlodzeniem (zeby nie trzeba bylo rozbierac na lato :>) Zasilacz - Mam Anteca 430W ale nie wiem czy pociagnie. Karta dzwiekowa - tutaj juz nie wiem - jakas 5.1 Wentylator procesora i Karta sieciowa - jakie radzicie ? Pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Alaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mimo ze sam mam radeona i lubie radki to osobiscie bym ci chyba radzil nv bo jak ostatnio testy przegladalem (zaznaczam ze nie dotyczyly one x1900 tylko x850) to radki byly mocno w tyle szczegolnie z AA... tak po prostu sugeruje sie przyjrzec temu dokladniej... A oblivion to gra dla ktorej chyba kazda karta ma za malo mocy.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witam ! mam na komputer kolo +/- 4500-5000 tys zł, komputer ma byc nastawiony na gry (oblivion) bez ostrego krecenia. bedę wdzieczny za poprawki i sugestie. Procesor: AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX (Socket 939) Płyta główna: Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI Pamięć RAM: Kingston HyperX DDR 2x 1GB PC-400 CL2 Karta graficzna: Radeon X1900XT Microstar 512MB VIVO / 2xDVI Dysk twardy: IDE/SATA Seagate 120 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II) Obudowa - sam nie wiem chodzi mi o taka z wmiare dobrym chlodzeniem (zeby nie trzeba bylo rozbierac na lato :>) Zasilacz - Mam Anteca 420W ale nie wiem czy pociagnie. Karta dzwiekowa - tutaj juz nie wiem - jakas 5.1 Wentylator procesora i Karta sieciowa - jakie radzicie ? Pozdrawiam Zamiast MoBo Asusa brałbym Epoxa EP-9NPA+Ultra ;) bo po co Ci SLI?? Radeony nie działają w SLI to mówię tak na przyszłość ;) Co do zasiłki to Antec powinien pociągnąć ale niech inni się wypowiedzą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mimo ze sam mam radeona i lubie radki to osobiscie bym ci chyba radzil nv bo jak ostatnio testy przegladalem (zaznaczam ze nie dotyczyly one x1900 tylko x850) to radki byly mocno w tyle szczegolnie z AA... tak po prostu sugeruje sie przyjrzec temu dokladniej... A oblivion to gra dla ktorej chyba kazda karta ma za malo mocy.... :D To jeszcze odradz mu NV bo widziales testy 6600gt a nie 7900gt dzizas Co do samego tematu to nie ma co brac plyty ze sli Jaki to Antec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Antec TruePower 430W - ATX12v Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Alaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Uciagnie to bez problemu. Wez sobie dfi lanparty ultrad - plyta sprawdzona, z reszta wystarczy popatrzec po sigach na forum. Za roznicy plyt doplac te kilkadziesiat zlotych i wez dysk 160/200gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Uciagnie to bez problemu. Wez sobie dfi lanparty ultrad - plyta sprawdzona, z reszta wystarczy popatrzec po sigach na forum. Za roznicy plyt doplac te kilkadziesiat zlotych i wez dysk 160/200gb kk thx a reszta czesci jest ok czy moze inne wybrac ? Athlon 64 X2 nie pasuje do DFI LanParty UT nF3 ULTRA-D :< Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Alaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ty masz lyknac plyte na NF4 Bo gdzie bys wsadzil tego x1900xt :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Athlon 64 X2 nie pasuje do DFI LanParty UT nF3 ULTRA-D :<Pierwsze słysze, nie wydaje mi sie, ale skoro tak mówisz, czemu użytkownicy nf3 muszą być tak pokrzywdzeni ;] Możesz też wziąć epoxa 9npa+ ultra jak znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Opoieram jonathan'a. Jeśli nie będziesz używał SLI, to lepiej kup DFI LanParty nF4 Ultra-D. Jeśli się zdecydujesz w przyszłości na SLI, to też nic nie stracisz, bo wystarczy, że zmodujesz płytę i masz SLI-D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...