mosciu22 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mam problem z ustawieniami karty graficznej na starym komputerze. Karta to Riva TNT2 M64, a komputer pracuje na Windowsie 98. Poprawnie zainstalowałem najnowsze Detonatory (czyli 45.23 - ostatnie obsługujące RiveTNT) i podczas uruchamiania systemu pojawia się komunikat: "Problem tkwi w ustawieniach wyświetlania. Typ karty jest niewłaściwy lub bieżące ustawienia nie działają na tym sprzęcie" i parametry obrazu degradują się do 640x480 i 16 kolorów. Za każdym razem kiedy zmienię te ustawienia na wyższe, system pyta się czy ponownie uruchomić komputer, chociaż w ustawieniach ekranu jest zaznaczone "Zastosuj zmiany bez ponownego uruchamiania systemu". Nie mając wyboru godzę się na restart i wtedy komputer trochę pomieli dyskiem i zatrzymuje się na czarnym obrazie. Pomaga wtedy twardy reset ale ponownie uruchomiony system znów wyświetla powyższy komunikat. I tak bez końca. System w menadżerze urządzeń i ustawieniach ekranu widzi kartę poprawnie - Riva TNT2 M64. Jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zainstaluj starsze sterowniki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A wcześniej sterowniki do płyty głównej (np dla Via jest VIA 4in1, ale nie Hyperion lecz starsze!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 dokładnie starsze!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zainstalowałem te dostarczone na płycie razem z kartą i to samo. Spróbuję jeszcze z innymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Co Ty gadasz,ze ostatnie.Ja w tej chwili pedze na rivie vancie 16mb bo czekam, az mobo mi przysla na pcie i uzywam sterow 66.93 i normalnei mi wykrywa grafe.Fakt,ze przynajmniej na nich ulubione mi skacza,ale wazne,ze obsluguje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 To dziwne bo seria ForceWare 5x.xx już tej karty nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ja na rivce siedzialem na 41.09 i bylem z tych sterow bardzo zadowolony - lepszych imo do niej nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI16 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja cały czas używałem sterów 44.03 na win 98.Teraz Cały czas na XP i też działają wyśmienicie.Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...