bonco Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mam problem musze zrobic format dysku ale niepotrafie tego zrobic za nic niemam płyty windowsa 98 ani dyskietki startowej :| tylkp płytke z xp wkladam ją wchodze w boot menu włączam płytke a tam moge co najwyzej usunąc partycje zrobic "Napraw" albo zaisntalowac winde na innym dysku nic o formacie czy nieda sie zrobic formatu jakos inaczej? lub zrobic to w trybie awaryjnym w wierszu polecenia?Prosze o pomoc bede wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Usuń partycje i sformatuj ją jeszcze raz, potem zacznie sie instalka i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Czyli zrobic usun partycje? ale czy ona mi niezniknie i niebede mogl tam instalnac windy?Poczekam jeszcze chwile moze ktos poda cos innego :)Ale tez o tym myslalem tylko jakby sie cos skopalo to cienko by bylo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jak dla mnie najfajniejszą rzeczą służacą do bawinia się partycjami było linuksowe narzędzie uruchamiało sie to poprzez qtpartgui. Moze znajdziesz jakąś dyskietkowa dystrybucje z tym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Nic sie nie skopie, ja tak robiłem nie raz, usuwasz i formatujesz w ntfs albo fat32, polecam ten pierwszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Mi tez kolega mówił ze przez biosa da sie jakos zrobic formata ale niewiem jak lub jak kilka f8 albo spacje ale tam tez ni słowa o formacie...eh Edit:Grzechu usunac wiem jak ale sformatowac potem tez sie da? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez bonco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jak usuniec, odrazu tworzysz nowa partycje ktora jest niesformatowana... Wybierasz ja i foramtujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Ale cuda wymyślacie... Usuwanie i tworzenie nowej partycji jest bez sensu. Można sformatować partycję z poziomu instalatora Windows XP. Wybierasz partycję opisaną jako "C:\ Windows XP Professional" (gdzie wcześniej był zainstalowany Windows XP). Wtedy zapyta się, co zrobic z partycją. Do wyboru będzie formatowanie na FAT32 oraz NTFS - obydwa z wersji normalnej i szybkiej. Wybierz takie, jakie Ci pasuje. Jeśli partycja ma więcej niż 8GB, to zalecam NTFS. Nie zalecam formatowania szybkiego - służy ono raczej do kasowania danych. Pewniejsze jest normalne formatowanie - przynajmniej wiemy, że dysk jest ok. W przypadku uszkodzeń dysku szybkie formatowanie może przejść bez problemu, ale zapisywane tam dane będą uszkodzone. Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No juz zrobilem tak jak mi radzili i jakos zyje ale oczywiscie problemy sie nieskonczyły :D dalej niedziala mi to co miało działac czyli TeamSpeak i na dodatek jak włączam kompa to wyskakuje jakis błąd cli.exe niemma takze ikony ati w prawym dolnym rogu a reszta jakos daje rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Bo nie masz zapewne zainstalowanych wszystkich sterowników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No wyszło na to ze trzeba zainstalwoac NetFreamwork ale juz jest wszystko ok no prawie wszystko bo format niezrobil tego co zrobic miał :) thx for all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ale wy kombinujecie z tym formatem :) bootujesz plytke z win xp, wciskasz R i masz konsole gdzie formatujesz dyski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ale wy kombinujecie z tym formatem :) bootujesz plytke z win xp, wciskasz R i masz konsole gdzie formatujesz dyskiCzym wiecej postów tym mu to bardziej kombinujecie :) widac ze ciezko kuma wiec jedna rada przy nastepnym formacie daj kompa do serwisu .pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No chyba do win98 najlepszy program fdisk.exe ?A jak nie to na necie jest duzo bajerów do formatowania ktore wgrywasz na dyskietke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No chyba do win98 najlepszy program fdisk.exe ?A jak nie to na necie jest duzo bajerów do formatowania ktore wgrywasz na dyskietke. Od kiedy to fdisk.exe służy do formatowania? zawsze byłem przekonany że, format.com :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No ja nie wiem, ja formatowałem fdisk jak miałem win98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 program Fdisk służy jedynie do partycjonowania podczas instalacji Windows XP istnieje możliwość dodania/usunięcia partycji oraz sformatowania partycji, żaden inny program nie jest potrzebny, wersja Fdisk występująca na płytach instalacyjnych Windows 98 nie obsługuje dysków większych niż 137GB (128GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ale sam win 98 nie ma z tym najmniejszych problemow :) tylko trzeba powiekszyc partycje partitionem magicem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No juz zrobilem tak jak mi radzili i jakos zyje ale oczywiscie problemy sie nieskonczyły :D dalej niedziala mi to co miało działac czyli TeamSpeak i na dodatek jak włączam kompa to wyskakuje jakis błąd cli.exe niemma takze ikony ati w prawym dolnym rogu a reszta jakos daje rade :)co do błędu to zainstaluj omegi a nie catalysty ;) a ts Ci nie działa nie przez kompa tylko router i poblokowane porty, jeżeli nie odblokujesz 8767 to zapomnij o działaniu ts'a, jesli nie masz dostepu to napisz do admina, mi porty potrzebne do gry (america's army) a jest ich chyba ze 7, admin odblokował po kilku h, nie wiem jak to będzie w Twojej sieci, powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...