Big JASNY Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Nie widze na forum takiego topica więc go zaczne. Zastanawiam się na kupnem procesora Celeron D 355 (3,33 GHZ) i właśnie tej płyty do niego. Może ktoś mi doradzi czy ta płyta jest dobra czy może inna w zakresie 230 zł (socket 775, pci-e i najlepiej wbudowana karta graficzna) jest lepsza. Powiem od razu, że towar będę kupował w Resecie (www.reset.com.pl), ponieważ jest duży wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Poniewaz zapewne jestem jedynym posiadaczem tego dziwu na forum to sie wypowiem co do tej pory odkrylem;) Zalety: -obsluguje procesory dwurdzeniowe -ma sloty DDR I i DDR II (chociaz teraz wyszla jakas nowa rewizja majaca 4x ddr II) -wbudowane X300 i zlacze pci-ex 16 na kddzielna karte grafiki przy czym to drugie jest o wiele wazniejsze bo po tygodniu na x300 bedziesz rozgladal sie za czymkolwiek coby dzialalo szybciej. -cena -wyjscie HDTV (nie wiem jak z jakoscia bo nie mam takiego telewizora) Wady: zerowe ustawienia napiecia na procu , ale to w sumie i tak jest nieistotne bo u mnie na 150 fsb jest sciana , 20x145 wszystko dziala na 2.9 Ghz 2xsuperpi 32M sie liczy bez problemu temp ledwo do 50 stopni dochodzi, potem ustatwiam 150 i [gluteus maximus] niebieski ekran. Poniewaz nie podejrzewam zebym dostal najgorsza na swiecie sztuke 805d, a ustawienie pamieci na asynchroniczne 200 jak i synchro z procem nic nie daje (a ddr I 400 raczej nie wymiekaja wtedy przy 150Mhz) wiec winna zapewne jest plyta. Innymi slowy o sensownym oc zapomnij - wbudowane x300- ehem demo herosow 5 niegrywalne w 640x480 z minimalnymi detalami (sterowniki najnowsze ze strony asrocka) - brak wyjscia dvi - obraz jest prawie tak dobry jak z wyjscia cyfrowego. Prawie robi wielka roznice :D - pamieci tylko single channel napiecia dla pamieci high, normal , low - high to gdzies miedzy 2.6 a 2.7V dla DDR I. dobrze , ze chociaz timingi mozna zmieniac. Ta plyta nadaje sie do trzech rzeczy: - zrobic sobie na niej ciche media center - do kompa na ktorym bedziesz ogladal filmy, czytal www i edytowal tekst -do taniej i bezbolesnej przesiadki z agp i ddr I na ddr II i pci express. IMHO lepiej doplacic do asusa na 945G nawet kosztem wziecia slabszego celerona (co sobie spokojnie zrekompensujesz malym oc;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...