abramakabra Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 co myslicie o tych glosnikach, te satelity na zdjeciu wyglądają imponująco, duże jakby i ten wyświetlacz fajny taki ;) A glosniki w drewnie i cena to okolo 360 zl . http://www.megabajt.com.pl/produkty_detail...&id_marki=00063 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jaka firma , takie wyroby , no comment. Najbardziej mi sie podoba : Moc P.M.P.O.: 1800W ROTFL & LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jaka firma , takie wyroby , no comment. Najbardziej mi sie podoba : Moc P.M.P.O.: 1800W ROTFL & LOL mhaaaaaa jasne ;P moze pmpo razy 10 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 twoje rotfl & lol mi niepomoze, nieznam sie duza ta moc glosnikow ? w chipie mowili ze maja bardzo dobra jakosc dzwieku i wogle tanie sa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Ja sie nie znam, ale wygladaja przyzwoicie, a nawet bardzo fajnie :D No i ten wyswietlacz jakby mi ktos takie chcial dac to bym sie nie bronil :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Mnie sie te glosniczki calkiem podobaja :) Czytalem o nich calkiem ciekawe recki i jeszcze na dodatek cena nieduza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Mnie sie te glosniczki calkiem podobaja :) Czytalem o nich calkiem ciekawe recki i jeszcze na dodatek cena nieduza.W necie czytaleś ? Jak tak to możesz adres zapodać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Moc głośnika podana w P.M.P.O to moc jaką głośnik wytrzyma w jednej sekundzie.A potem głośniki są już do wyje***.To taki fajny chwyt markętingowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Moc głośnika podana w P.M.P.O to moc jaką głośnik wytrzyma w jednej sekundzie.A potem głośniki są już do wyje***.To taki fajny chwyt markętingowy.A co mowisz ze badziewne ??? Przeciez niebede ich tak wykańczal, od tego mam wieze, chce sobie tylko w countera pograc, filmy oglądać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Aha jak do oglądania filmów to ok a nawed bardzo OK.Ale już do muzyki niet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Przeciez niebede ich tak wykańczal, od tego mam wieze, chce sobie tylko w countera pograc, filmy oglądaćTo nie lepiej kupic jakies male glosniczki a reszte forsy przeznaczyc na jakis inny cel? Mozesz tez przeciez podlaczyc kompa do wierzy i wtedy to juz bedziesz miec wypas. Fakt ze wygladaja bardzo dobrze i na pewno dobrze graja (drewniane obudowy) to juz lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> te niz Creativu bo tamte to jeszcze wiekszy chlam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jak bym mial kupować male to jusz wolal bym do wierzy podlaczyc, ale chce 5+1 Wczesniej chcialem sobie kupic jakies, ale te slabsze modele creativa wydawaly mi sie zadrogie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 no ladnie a artysci zagraniczni narzekaja ze u nas nie ma dobrego naglosnienia 10 takich zestawow o mocy 1800 W ;-))) i koncert jak sie patrzy hehhe ;-))) a powazniej to ostatnio czytalem cos o tych tracerkach i sa dosc dobre - ale wiadomo najwazniejsze sa wlasne wrazenia sluchowe wiec polecam isc do sklepu i sprawdzic jak to chodzi:) ps z tym nie to mi sie popapralo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 A i jeszcze jedno, może ktoś wie gdzie je można kupić ? ;] Bo na wgk niewidzialem tego modelu a w e-sklepach tesz niemoge znalezc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Ja tez sie dlugo zastanawialem (nad creativami itp.) i w koncu przez przypadek natknalem sie na gieldzie na goscia ktory mial glosniczki 5.1(te co w podpisie), zaoferowal mi ze pokaze jak chodza, podlaczyl u siebie w domu i odlot... Kupilem i uzytkuje (caly czas graja)! P.S. co do mocy glosnkow to moje w przeliczeniu na P.M.P.O maja 3000W 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 głośniki ładnie sie prezentuja ale do zastosowan typu gry, filmy bo nie masz co liczyc ze bedą glosne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 głośniki ładnie sie prezentuja ale do zastosowan typu gry, filmy bo nie masz co liczyc ze bedą glosne...Glosne to beda napewno tylko ze wtegy muzyka to bedzie jedno wielkie charczenie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jaka firma , takie wyroby , no comment. Najbardziej mi sie podoba : Moc P.M.P.O.: 1800W ROTFL & LOL Zeby one mialy 10 Wat na kanal na wyjsciu mocy ciaglej rzeczywistej to juz bedzie wielki Cud . POzatym do muzyki sie nie nadaja napewno , natomiast filmy i gry jak najbardziej . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Hmmm... to może inaczej, które glośniki byly by najlepszym wyborem : 1. Creative Inspire 5300 5.1 OEM (449zl)Opis 2. Logitech Z-540 4+1 (416zl) Opis 3. Mediatech MT-340 (293zl)Opis 4. Ohilips A2.610 5+1 (403zl) Opis 5 Te tracer'y co w temacie. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Moc głośnika podana w P.M.P.O to moc jaką głośnik wytrzyma w jednej sekundzie.A potem głośniki są już do wyje***.To taki fajny chwyt markętingowy. Dokladnie tak, moc PMPO to moc impulsowa (innaczej muzyczna) czyli moc sygnalu o okreslonej czestotliwosci generowana przez wzmacniacz w scisle okreslonym czasie. Te 1800W to do bajek wpakowac trzeba. Jesli na glosnik wypadnie po 10/15W mocy znamionowej (RMS) to bedzie cud. Najprawdopodobniej stopnie mocy to jakis scalak "all in one", jeslii by byly osobne na kazdy kanal to cena tez nie bylaby taka. Zestawik w zasadzie nadaje sie do filmow i do wkur%^$#ania sasiada. Dodam jeszcze, ze to co okreslano jako drewno to zapewne plyta wiorowa :D Do prawdziwego sluchania polecam wzmacniaczyk lampowy 2x10W i kolumny Tonsila np. stare Bolero200 (ale to juz moje osobiste zdanie) :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Do prawdziwego sluchania polecam wzmacniaczyk lampowy 2x10W i kolumny Tonsila np. stare Bolero200 (ale to juz moje osobiste zdanie) :) Pozdrawiam pewnie drogie takie cos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Do prawdziwego sluchania polecam wzmacniaczyk lampowy 2x10W i kolumny Tonsila np. stare Bolero200 (ale to juz moje osobiste zdanie) :) Pozdrawiam pewnie drogie takie cos... Zalezy od jakiej strony popatrzysz, jesli zrobisz sam to bedzie duzooo taniej, minusem bedzie dlugi czas tworzenia, plusem satysfakcja z dziela (nowa wiedza tez bedzie - lampy to nie tranzystory;). Oryginalny wzmacniacz lampowy to spora kwota (porownywalna za srednim lub dobrym kompem :cry: ). W lampiakach nie liczy sie moc tylko jakosc. Mimo, ze lampy wyszly z uzycia w domu (chyba, ze dziadki maja jakis antyczny TV) to w sprzecie TopHIFI sa one na 1 miejscu jako elementy wzmacniajace. Lampowy dzwiek jest okrsealny jako przyjemny, miekki (wrazenie subiekywne, nalezy o tym zapomniec przy kompie bez WC (szum wentyli) i sluchaniu MP3 (kompresja rznie dzwiek) oraz plastikowych speakerach stojacych kolo opalcza (monitora). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 ehh lampy :))) myslalem ze nikt tu nie pamieta co to takiego :) a w ogole to Aopen ma mobo chyba pod P4 z preampem na wyjsciu w postaci wzmacniacza na 2 takich banieczkach - plyta high end co tu duzo mowic :) fakt brzmienie swietne ale zalezy co kto lubi - niektorym moze brakowac mocnego basu takiego jak w tranzystorowych koncowkach mocy do muzy ync ync ync to lampiaki raczej sie nie nadaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Hmmm... to może inaczej, które glośniki byly by najlepszym wyborem : 1. Creative Inspire 5300 5.1 OEM (449zl)Opis 2. Logitech Z-540 4+1 (416zl) Opis 3. Mediatech MT-340 (293zl)Opis 4. Ohilips A2.610 5+1 (403zl) Opis 5 Te tracer'y co w temacie. Pozdro Jak dla mnie z tej listy możesz z miejsca wykreślić Creativy- za drogie jak na to, co prezentują, w ogóle mam wrażenie że oni sobie ostatnio w kulki lecą z audio :(, oraz Mediatech z zasady- od tego z daleka; ja popełniłem ten błąd, imogę powiedzieć, że to porażka. Syf, malaria, co tam chcesz. Jedyne co robią ok to podkładki żelowe pod mysz za 19 pln :lol: Ja na twoim miejscu zaryzykowałbym te Tracery, jeżeli tylko do filmów i gier. Cena niewygórowana, a słyszałem na giełdzie, grają całkiem ok. Ale Mozarta to bym się na tym nie odważył :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 ehh lampy :))) myslalem ze nikt tu nie pamieta co to takiego :) a w ogole to Aopen ma mobo chyba pod P4 z preampem na wyjsciu w postaci wzmacniacza na 2 takich banieczkach - plyta high end co tu duzo mowic :) fakt brzmienie swietne ale zalezy co kto lubi - niektorym moze brakowac mocnego basu takiego jak w tranzystorowych koncowkach mocy do muzy ync ync ync to lampiaki raczej sie nie nadaja. Hmm... to sprawa dyskusyjna, bardzo duzo pod wzgledem przenoszenia basow w lampiakach zalezy od wyjsciowych trafo, sposobu ich nawiniecia, rdzeni, a nawet drutu nawojowego. Co do mobo to fakt , cos takiego istnieje. Widzialem tez fotke mobo (niestety firmy nie spamietalem) gdzie przedwzmacniacz byl na duotriodzie ECC83... , Antek + Trioda extra konfig 8O Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Jak dla mnie to rewelacja żadna (napewno nie przenoszą od 20Hz :!: ), ale za 360zł to wątpię abyś coś lepszego znalazł, chyba że czujesz się na siłach aby samodzielnie sobie coś takiego zbudować. Tym wyświetlaczem to też nie ma co się podniecać, przecież głośniki mają służyć do słuchania, a nie do oglądania :) Producenci dodają takie bajery aby łatwiej sprzedać różne parchy, a naiwniacy bardzo często lecą na te kolorowe światełka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...