Bartolomius Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Thermalright wypuścił ostatnio ciekawy radiator do chłodzenia chipsetu: HR-05. Wygląda jak miniaturka chłodzenia procesora HR-01 - dwa ciepłowody, szereg niklowanych żeberek. Całość jest dosyć lekka (145 g, bez opcjonalnego wentylatora 70 mm) i da się zamontować na całkiem sporej liczbie płyt (lista kompatybilności). Obecnie jest do dostania w naszym pięknym kraju za siedemdziesiąt pięć złotówek. I jeszcze test na rbmods. Ma to ktoś i może się wypowiedzieć jak się sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 gdzie ty tam masz 2 cieplowody ? ja widze tylko jednego heatpipe'a wygietego w "U" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 cena jest chora :| wole dolozyc 10pln i kupic bloczek na NB lub jakas uzywke ponizej ceny tego radia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 miedzy innymi z powodu grzejacego się mostka zrezygnowalem z nf 4 na to co mam w sigu :D i teraz mam centralnie w d...i wszelkie wynalazki. Swoją drogą wynalazek jest ok zdecydowanie lepsze rozwiazanie od wiekowego niebieskiego zalmana tylko ta cena jest zdeczka abstrakcyjna :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Jeżeli cena będzie niższa to może ale jak narazie to nie do przyjęcia <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 gdzie ty tam masz 2 cieplowody ? ja widze tylko jednego heatpipe'a wygietego w "U"Racja, jest jeden. Pipa jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 ktos juz go ma moze na plycie? jakies efekty, porownania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Wątpie żeby ktoś kupił to coś za taką kase no ale poczekamy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Juz dawno jest polski test klik Niestety nie wchodzi na LP z grafa w gornym chyba, ze z czyms krotkim pokroju x550/6200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 kupiłem za 60 wczesniej miałem revolteca vga blue porównania nie ma full passiv max to 43st (przy wczesniejszych 55 na 2tys. obr) oczywiscie grafa w dolnym slocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Wydajność świetna ale mimo wszystko za drogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Czy za drogi? Nie powiedzialbym napewno gdyby do kompletu byl dolaczony wentylatorek 70x70 lepiej by sie oplacalo. Za ta cene dostajemy produkt dobrej marki z HP. Za 49zl mamy revoltec'a albo freezer'a, z ktorymi trzeba kombinowac. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 witam takze sobie go kupilem uzywam na intelu 945 bo straasznie sie grzeje siegala mi tem do 80* lekko, teraz mam cos kolo 40-50 max mam na procku dodatkowo ninje ale i tak wszystko sie zmiescilo :) polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 u mnie moj 955X osiaga temp max 45st na std radiatorze asusa, wiec nie wiam czemu u ciebie etn 945 sie tak grzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) A ja po okazyjnej cenie 45PLN nabylem to cudo i takie porownanie na DFI Infinity NF4: Buda jak w podpisie: przod 2 cooler Master Led 80 na 5V tyl revoltec 120 Dark Led 12V Temperatury: Zalman ZM NB47J bez wiatraka temp.: 48* Thermalright HR-05 bez wiatraka temp.: 35* Dla mnie po prostu bomba. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez LK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Nie no wiadomo HP i konstrukcja sprawia że jest bardzo wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 zamontujesz se połowe AC frezzera (a raczej w wyciętą dziurą w środku xD) i w pasywie bedziesz miał z 30* :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 A ja mam pytanie: czy w podstawie mozna obracać tym heatpipem? Tzn czy radiator da się przekrecic, polozyc? Moze wtedy pasowaloby lepiej do plyt ze sli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Nie wiem czy chodzi Tobie o tym co ja mysle, ale caly radiator da rade troche poprzesuwac tak samo jak thrmalright ultra-90 i ultra-120 ale konstrukcji pionowej nie polozysz. Edytowane 5 Czerwca 2006 przez LK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 No właśnie miałem na myśli położenie konstrukcji pionowej :) Szkoda że się nie da defaultowo. Bo pewnie po rozcięciu podstawy się da zrobic obrotowe, ale to juz takie latwe nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Wiec ostatecznie po testach :) Buda jak w podpisie: przod 2 cooler Master Led 80 na 5V tyl revoltec 120 Dark Led 12V procesor; Thermalright Ultra-90 pasive :) Temperatury: Zalman ZM NB47J bez wiatraka temp.: 48* Thermalright HR-05 bez wiatraka temp.: 36* Różnica miedzy zalmanem 12* <-- przy tych samych warunkach w budzie. A tak to wyglada: Zastanawiam sie tylko czy jak obroce HR-05 o 90* tak by byl w poziomie to tempe. spadna czy beda takie same, bo na razie mam go jak na foto. Dla mnie po prostu bomba. PS. I nierozumiem po co na stronie Thermalright pisze ze nie wchodzi to chlodzenie na serie plyt DFI :blink: Edytowane 7 Czerwca 2006 przez LK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Zmieści się czy nei? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Zmieści się czy nei? ;] http://img214.imageshack.us/img214/1280/p1000888la1.th.jpg Powinien. Bedzie ze 4 mm luzu miedzy 03 a 05. Oczywicie mowie o wersji poziomej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_76 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Spokojnie. HR-05 ma na grubość niecałe 2 cm. Ponadto podstawę można przesunąć kilka milimetrów w górę lub dół w stosunku do centralnego położenia (mocowanie na docisk a nie sztywne na kołki czy śruby). No i zapewnić dobry nadmuch bo odstępy pomiędzy HR-03 a HR-05 będą trochę małe na czym ucierpi cyrkulacja i temperatury (u mnie HR-03 jest do dołu a na HR-05 mam wentyl 70 mm). Natomiast na tym Abicie zdemontowanie fabrycznego chłodzenia chipsetu to chyba będzie wiązało się też z zdemontowaniem chłodzenia mosfetów - połączone (o ile się nie mylę) więc może trzeba będzie też pomyśleć o chłodzeniu mosfetów - może nie zaraz HR-09 (stosunkowo bardzo drogi) ale cokolwiek do chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Spokojnie. HR-05 ma na grubość niecałe 2 cm. Ponadto podstawę można przesunąć kilka milimetrów w górę lub dół w stosunku do centralnego położenia (mocowanie na docisk a nie sztywne na kołki czy śruby). No i zapewnić dobry nadmuch bo odstępy pomiędzy HR-03 a HR-05 będą trochę małe na czym ucierpi cyrkulacja i temperatury (u mnie HR-03 jest do dołu a na HR-05 mam wentyl 70 mm). Natomiast na tym Abicie zdemontowanie fabrycznego chłodzenia chipsetu to chyba będzie wiązało się też z zdemontowaniem chłodzenia mosfetów - połączone (o ile się nie mylę) więc może trzeba będzie też pomyśleć o chłodzeniu mosfetów - może nie zaraz HR-09 (stosunkowo bardzo drogi) ale cokolwiek do chłodzenia. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Niestety zamontowanie hr-03 odwrotnie nie wchodzi u mnie w grę (pci ciągle w modzie). Orgiusz już zdążył uświadomić mi że będę potrzebował nawiewu. Prawdopodobnie wykorzystam noiseblockera x2 80mm. Na szczęście fabryczne chłodzenie Abita da się rozmontować tak, by nie zdejmować radiatora na mosfetach. Edytowane 23 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Wie ktos czy wejdzie na polnocny w Foxconn P35A? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Tak, wejdzie. Ktoś już w topiku o tej płycie montował go. Poszukaj odpowiedniego postu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...