Michi Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witam To ja może tak prosto z mostu... Mam 100zł jaki wiatrak na procesor mam kupić? słyszałem o tych freezerach... dobre są one?? czy może coś z pentagramu?? pomóżcie nie mam zbyt wiele czasu na zastanawianie sie:) z góry dzieki :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Freezery (przedewszystkim te pod A64) są najlepsze jeżeli chodzi o relacje cena/wydajność Pentagramy nie mają heatpipeów i są o wiele słabsze (zwłaszcza modele serii 80) Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Najlepiej i najtaniej arctic frezeer 64 pro http://www.allegro.pl/item100495440_arctic...pipe_nowy_.html Do tego dorzucisz sobie jakies ciche wiatraki do budy. Edit: Zapomniałem dodac najciszej. Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez mastertoudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Kup freezera 64 jest dość tani i bardzo wydajny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michi Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) to jak już o chłodzeniu jaką pod ten cooler proponujecie paste??:D Może być np ta ?? http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st...detail&id=14744 Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Michi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ceramiqu- bezpiecznie i względnie tanio. Ja mam Silver 5 i też nie narzekam, ale to już chyba kwestia gustu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Arctic Ceramique świetna pasta mam i bardzo polecam!! :D Albo Arctic Silver 5 tyle że w tej masz już srebro i troche sie niebezpieczniej robi :wink: Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michi Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No to co mi teraz zostaje :D PODZIEKOWAĆ:D:D:D szczeże to ja nie wiem co ja bym zrobił bez tego forum i świetnych expertów forumowiczów. :) jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ja bym brał katane. Cena 86 zł. Lepiej wykonany, lzejszy, wydajniejszy i owiewa mosfety na płycie i inne elementy masz tu testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Albo Arctic Silver 5 tyle że w tej masz już srebro i troche sie niebezpieczniej robi :wink: nic sie fredus nie robi te pasty nie przewodzą prądu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 nic sie fredus nie robi te pasty nie przewodzą prądu heh niby piszą na wszystkich stronach że nie przewodzi a niedaj boże jakby sie dostało między paste a układ scalony jakiś farfocel to spięcie gotowe, zawsze pozostaje to ryzyko że coś sie może stać wkońcu ma w sobie srebro nie oszukujmy sie a więc wydaje mi sie że lepiej kupić Arctic Ceramique :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaZmAn_DeViL Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Kolejny vote na freezera 64 pro... Mam go u siebie w budzie i polecam... Cichy , nie warczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 przewodność Silvera 5 jest równa 0 lub bliska granicy błędu. Ja bym brał katane chociażby ze względu na jakość wykonania, ale frezzery nie są złe- cena adekwatna do jakości :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Be_dE Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Witam Jeszcze w sprawie pasty do Freezera to czy ta o której tu piszą jest nie wystarczająca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) heh niby piszą na wszystkich stronach że nie przewodzi a niedaj boże jakby sie dostało między paste a układ scalony jakiś farfocel to spięcie gotowe, zawsze pozostaje to ryzyko że coś sie może stać wkońcu ma w sobie srebro nie oszukujmy sie a więc wydaje mi sie że lepiej kupić Arctic Ceramique :D A jak nasypię opiłków żelaza do wody, to też będzie przewodziła prąd? W paście są drobinki srebra, ale zawieszone w izolatorze. Problemem z AS5 jest nie to że przewodzi, ale że może się naładować przez indukcję, czyli jeżeli znajdzie się pomiędzy + a -, to zmienia pojemność układu. Tak więc po prostu trzeba uważać, żeby pasta nie znalazła się np. pomiędzy dwoma ścieżkami na płycie głównej. Tyle. While much safer than silver greases engineered for high electrical conductivity, Arctic Silver thermal compound should be kept away from electrical traces, pins, and leads. The compound is slightly capacitive and could cause problems if it bridged two close-proximity electrical paths. 2112741[/snapback] Witam Jeszcze w sprawie pasty do Freezera to czy ta o której tu piszą jest nie wystarczająca Z moich doświadczeń wynika, że dużo więcej zależy od wentylacji obudowy i grubości warstwy, niż od rodzaju pasty. Ja bym zaczął od firmowej, jak po tych 10 dniach rezultaty nie będą zadowalające, to zmień na AS5. Edytowane 2 Maja 2006 przez rwerp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 to jak już o chłodzeniu jaką pod ten cooler proponujecie paste??:D Może być np ta ?? http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st...detail&id=14744 A po co chcesz brac inna paste? Oprocz tego, ze ta mx-1 ma zla konsystencje to z tego, co wiem, to lepiej przewodzi cieplo od ceramiqe. Tak przynajmniej jest w testach (tych, ktore czytalem). A na coolerku masz ja pieknie naniesiona i nie musisz sie meczyc z nakladaniem. Takie jest moje zdanie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 heh niby piszą na wszystkich stronach że nie przewodzi a niedaj boże jakby sie dostało między paste a układ scalony jakiś farfocel to spięcie gotowe, zawsze pozostaje to ryzyko że coś sie może stać wkońcu ma w sobie srebro nie oszukujmy sie a więc wydaje mi sie że lepiej kupić Arctic Ceramique :DA ja nie polecam ceramique w wysokich temperaturach pasta zasycha na kamień ostatnio ledwo z grafy zeskrobałem nawet alkohol izopropylowy nie chciał dać rady ale w końcu rozpuścił.Ale przewodność jest dobra zaobserwowałem 2 stopnie różnicy miedzy silver 5 a ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) A ja nie polecam ceramique w wysokich temperaturach pasta zasycha na kamień ostatnio ledwo z grafy zeskrobałem nawet alkohol izopropylowy nie chciał dać rady ale w końcu rozpuścił.Ale przewodność jest dobra zaobserwowałem 2 stopnie różnicy miedzy silver 5 a ceramique. To dziwne bo mój brat ma na Duronie 700 takiego Ceramiqa i komputer jest prawie cały czas w stressie, temperatura jaką ostatnio w evereście widziałem to 47*C wczoraj sciągałem mu coolera i pasta ładnie zeszła zmywaczem do paznokci, ale fakt troche było mniej pasty niż świeżo po załorzeniu ale jeśli chodzi o zmywanie to ładnie zeszła, pozatym u mnie na P4 2,5 Ceramiq siedział od lipca 2005 bo wtedy ją nałorzyłem ostatnio coolera sciągałem w styczniu 2006 i było tyle samo pasty ile świeżo po nałorzeniu ponadto normalnie zeszła spirytusem Pozdro Edytowane 3 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 To dziwne bo mój brat ma na Duronie 700 takiego Ceramiqa i komputer jest prawie cały czas w stressie, temperatura jaką ostatnio w evereście widziałem to 47*C wczoraj sciągałem mu coolera i pasta ładnie zeszła zmywaczem do paznokci, ale fakt troche było mniej pasty niż świeżo po załorzeniu ale jeśli chodzi o zmywanie to ładnie zeszła, pozatym u mnie na P4 2,5 Ceramiq siedział od lipca 2005 bo wtedy ją nałorzyłem ostatnio coolera sciągałem w styczniu 2006 i było tyle samo pasty ile świeżo po nałorzeniu ponadto normalnie zeszła spirytusem Pozdro Może miałem jakąs trefną partie zdarzały sie takie ale już nie kupię na pewno. Silver 5 lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...