matiass Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam wszystkich Zakupilem nagrzewnice od poloneza http://www.allegro.pl/show_item.php?item=97207191 sprawdzalem szczelnosc w wiadrze zanurzajac cala i podlaczajac do kopresora powietrza. Cisnienie raczej marne bo teoretyczne zastosowanie ma do rowerow itp. W kazdym razie zadnych babelkow nie bylo. Dopiero gdy prawie ze zamknalem wylot weza palcem z 4 punktow w gornej pokrywie zaczely sie unosic fontanny babelkow. Dziwne bo poprzedni wlasciciel mowil ze zadnych przeciekow nie widzial. Czy jest mozliwosc ze nie bedzie cieklo przy mniejszym przeplywie? Da sie cos z tym zrobic czy negatyw i szukanie nowej? pozdrawiam matiass PS: Tak, uzywalem searcha. Acha nie mam dostepu do lutownicy. Edit: Zapewnilem napisac ze tych dziur niestety nie udalo mi sie zobaczyc, chyba gdzies od spodu to wylatuje Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez matiass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zaklej Distalem. Mój BIX też przeciekał, distal pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 lutownicą raczej cięzko cos takiego zrobic, wiec jak jej nie masz to nic. Czy ta chłodnica nie jest aluminiowa?? Tak wygląda. Byc moze kanał jakis jest dziuwawy, ja na twoim miejscu bym rozlutował (palnikiem a nie lutownicą) i zajzał, bo jak są łączenia kanałów z tym do czego przylutowywuje sie boczki, tam moze byc nie halo. A jesli jest aluminiowa to wal negatyw i szukaj nowej, miedzianej. Ta nagrzewnica wygląda mi na jakąs podróbke bo nie widziałem nigdy takiej, są nowe ale zbiorniki mają plastikowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A jesli jest aluminiowa to wal negatyw i szukaj nowej, miedzianej. Ta nagrzewnica wygląda mi na jakąs podróbke bo nie widziałem nigdy takiej, są nowe ale zbiorniki mają plastikowe. Miedziano-mosiezny fiat.. Finy to harmonijka wystepujaca w takich nagrzewnicach.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 mam fiata w piwnicy, wiem jak wygląda, napewno nie ma tak gęsto poukładanych finów. Zresztą po wyglądzie wydaje mi sie ze alu, autor tematu niech napisze z czego ona jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 mam fiata w piwnicy, wiem jak wygląda, napewno nie ma tak gęsto poukładanych finów. Zresztą po wyglądzie wydaje mi sie ze alu, autor tematu niech napisze z czego ona jest.Echh.. nie ma takich konstrukcji aluminiowych... Jak juz to ze stalowymi finami ale wtedy jest ich inne ulozenie.. Jest to zwyczajny fiat (tak mialem wiele nagrzewnic w rekach..) miedziano-mosiezny - model Polonez Caro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 tym distalem to jak mam to zrobic, obkleic z zewnatrz?? jak dokladnie stwierdzic w ktorym miejscu przecieka. Nagrzewnica jest prawdopodobnie mosiezno miedziana. na niektorych finach schodzi farba, widac miedz. Sa jednak jakies blaszki oddzielajace finy, maja metaliczny kolor, poza tym jak sie zajrzy do wlotu weza to tez widac cos metalowego wiec juz sam nie wiem. Z rozlutowywaniem bylby problem zarowno pod wzgledem sprzetu jak i moich umiejetnosci w tym wzgledzie;] Dzieki wszystkim za commenty pozdrawiam matiass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 najprosciej zalej nagrzewnice i poloz na kartce to bedziesz widzial mniej wiecej gdzie przecieka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Co do budowy to jest tak jak pisał mechl!k, zresztą wiem co piszę bo sam mam identyczną. A tak przy okazji to byłoby dobrze gdybyś pozbył się tych zaworów znajdujących się przy jednym z ujść. Moga tam być żelazne czesci ulegające korozji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ...byłoby dobrze gdybyś pozbył się tych zaworów znajdujących się przy jednym z ujść. Moga tam być żelazne czesci ulegające korozji...... nie wspominając o tym, że zawór jest aluminiowy i w połączeniu z miedzianymi blokami będzie korodował (bez zastosowania odpowiednich dodatków do wody). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Zrobilem jeszcze jeden test, zalalem ja woda i polozylem na kartcie i papierze recznikowym. Po paru minutach papier recznikowy byl caly mokry:/ Wystawilem negatywa i oczywiscie dostalem to samo. Dobry poczatek na allegro;] Dzieki wszystkim za odpowiedzi w tym temacie i prosilbym o zamkniecie. matiass PS: pozwole sobie uzyc linka tematu do odpowiedzi na negata w allegro. Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez matiass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...