Skocz do zawartości
nappy

Sprzęt Do 6000zł Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

To też zalezy do czego ma byc ten komp, bo jeżeli priorytetem są gry a sporadycznie aplikacje to lepsze będzie AMD jeżeli natomiast na odwrót to raczej Intel będzie lepszy, ale mimo wszystko chyba lepiej zostać przy zestawie z dwurdzeniowym Intelem :wink:

A nawet jak priorytetem będą gry 2rdzeniówka daje nam możliwość zapuszczenia procesu, np kompresji filmu na jednym rdzeniu a na drugim możemy wówczas grać bez zbytniego spadku FPS. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ile osob tak robi??? Na moim i wielu znajmomych przykładzie wiem ze mozliwosci właczenia np kompresji potczas grania sa praktycznie przez nikogo nie wykorzystywane, bo jak ktos gra to przewaznie wyłacza tego typu operacje. Tak wiec do mnie ten argument nie przemawia.

Oczywiscie to co napisałem u gory nie oznacza ze jestem przeciwko 2-rdzeniówkom. Uwazam ze ten D9X0 jest bardzo dobrym wyborem ze wzgledu na duza wydajnosc oraz ze w przyszłosci gry beda wykorzystywały te dwa rdzenie.

@EDIT: Chociaz np w takim Oblivionie procek praktycznie nie ma znaczenia czy ma 1 czy dwa rdzenie, najwazniejsza jest tu mocna grafa.

Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 6000 zł proponuję:

Intel Pentium 930 BOX - 845 zł

Asus P5WD2 - 560 zł

PDP Patriot LLK 2x1GB 900MHz - 1000 zł

XFX 7900GT - 1199 zł

2xSamsung 160GB SATAII&NCQ - 2x260 zł

NEC 4571 black - 160 zł

BenQ DW 1650 black - 140 zł

Chieftec BH-01B-B-SL - 289 zł

NeoTEC Maximus 380W - 229 zł

Samsung 770P - 1349 zł

Uważam że ten zestawik będzie najlepszy:) tylko ram bym wymienił na goodramy lub crosairy:)pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zasilaczy bym polecił Seasonic a jaki to wszystko zależy od portfela czemu prawie ten bo go mam TOPOWER też podobno dobre ale nie miałem styczności co do Tang zaczyna sie robic przereklamowany co do ciszy hasłas na poziomie mojego starego CHIFTECA nie duzy no ale ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi