KvaN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 To też zalezy do czego ma byc ten komp, bo jeżeli priorytetem są gry a sporadycznie aplikacje to lepsze będzie AMD jeżeli natomiast na odwrót to raczej Intel będzie lepszy, ale mimo wszystko chyba lepiej zostać przy zestawie z dwurdzeniowym Intelem :wink: A nawet jak priorytetem będą gry 2rdzeniówka daje nam możliwość zapuszczenia procesu, np kompresji filmu na jednym rdzeniu a na drugim możemy wówczas grać bez zbytniego spadku FPS. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Tylko ile osob tak robi??? Na moim i wielu znajmomych przykładzie wiem ze mozliwosci właczenia np kompresji potczas grania sa praktycznie przez nikogo nie wykorzystywane, bo jak ktos gra to przewaznie wyłacza tego typu operacje. Tak wiec do mnie ten argument nie przemawia. Oczywiscie to co napisałem u gory nie oznacza ze jestem przeciwko 2-rdzeniówkom. Uwazam ze ten D9X0 jest bardzo dobrym wyborem ze wzgledu na duza wydajnosc oraz ze w przyszłosci gry beda wykorzystywały te dwa rdzenie. @EDIT: Chociaz np w takim Oblivionie procek praktycznie nie ma znaczenia czy ma 1 czy dwa rdzenie, najwazniejsza jest tu mocna grafa. Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z tego co przegladalem wyniki roznych benchmarkow, to chyba 2rdzeniowy AMD jest ciut bardziej wydajny, pomimo mniejszej ilosci cache'u, aczkolwiek jest sporo drozszy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Do 6000 zł proponuję: Intel Pentium 930 BOX - 845 zł Asus P5WD2 - 560 zł PDP Patriot LLK 2x1GB 900MHz - 1000 zł XFX 7900GT - 1199 zł 2xSamsung 160GB SATAII&NCQ - 2x260 zł NEC 4571 black - 160 zł BenQ DW 1650 black - 140 zł Chieftec BH-01B-B-SL - 289 zł NeoTEC Maximus 380W - 229 zł Samsung 770P - 1349 zł Uważam że ten zestawik będzie najlepszy:) tylko ram bym wymienił na goodramy lub crosairy:)pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Uważam że ten zestawik będzie najlepszy:) tylko ram bym wymienił na goodramy lub crosairy:)pozdrawiam a ten zasilaqcz to uciągnie ?? może ciut mocniejszy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 a ten zasilaqcz to uciągnie ?? może ciut mocniejszy ?? Jeśli starczy kase to czemu nie :) Możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakiegoś topwera lub tagana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z zasilaczy bym polecił Seasonic a jaki to wszystko zależy od portfela czemu prawie ten bo go mam TOPOWER też podobno dobre ale nie miałem styczności co do Tang zaczyna sie robic przereklamowany co do ciszy hasłas na poziomie mojego starego CHIFTECA nie duzy no ale .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 2gb pamieci bym wzial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...