Gość MaRuH Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) XC 80 pasuje bracik ma na X600pro Abita, wersje AlCu i pasuje bez problemu nie wiem co to moze byc z tym XC 70 ze nie pasuje,a czy w opisie XC 70 bylo napisane ze jest kompatibilny ze wszystkimi kartami ati ? Edytowane 12 Maja 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) najwyraźniej Abit inaczej ustawil kondziołki niz gigabyte (chociaz pewnie to gigabyte wymylsił jakies "innowacje") byłem z powrotem w sklepie, przymierzałem tez XC-80, troche lepiej ale nadal nie da sie tego wsadzic zeby radiator był centralne ostawiony na rdzeniu, wziałem wiec arctica ale tego juz nie mierzyłem bo sklep zamykali (własciwie przetrzymałem chłopakow juz po godzinie zamkniecia), bede kombinował z tym arcticiem. jednym słowem gigabyte spier*olił (przepraszam za mocne słowa ale jestem wściekły ze z taka [ciach!]iana karta jest tyle kłopotu) sprawe kombinujac z niereferencyjnym pcb, czytałem gdzies tez ze z 6600 od gigabyta sa cyrki... gigabyte buuuuuuuuuuu!! EDIT: about Arctic ATI Silencer 2 rev. 2 lipa lipa lipa!! chłodzenie włazi na te nieszczesne kondensatory, tym razem juz nieznacznie, ok 2 mm wiec zastanawiam sie czy nie spiłować troche tego chłodzenia... tylko ze to samo mogłem zrobić z pentagramem ale nie zrobiłem bo nie chciałem stracic gwarancji na zafajdane chłodzenie na wypadek gdyby wiatraczek zaczal chrobotać... NIE KUPUJCIE NIGDY GRAFIKI OD GIGABYTA, chyba ze nie macie zamiaru zmieniac chłodzenia. Edytowane 12 Maja 2006 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Ale to dziwne przecierz Pentagramy XC-70/80 są kompatybilne z wszystkimi kartami posiadającymi otwory wokół GPU :blink: dziwne że ci nie pasuje, po silencerze bym sie nie dziwił bo to kobyła ale Pentagram... mogłeś jeszcze pokombinować, a może źle zakładałeś, krzywo albo coś :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 a może źle zakładałeś, krzywo albo coś :unsure: ehmmm, chcesz mnie obrazić ? ;) B) silencer jak pisałem juz by sie łatwiej dał upchnąć ale i tak zadne z tych chłodzen nie wejdzie bez wycinania otworów (w przypadku pentagramów) lub podpiłowania (w przypadku arctica) serio, gigabyte najwyrazniej umiescił niestandardowo kondensatory na tej grafice, sa bardzo blisko gpy i nie ma jak tam wsadzic pentagramów bez modyfikacji, a przecież jak potne radiator to mi nie uznaja zadnej gwarancji :( chłopaki za sklepu tez na pewniaka mi dawali XC-80 a tu zonk :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 jeśli możesz to daj zdjęcie karty bez chłodzenia to zobaczymy co ten GB wymyślił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 gigabyte buuuuuuuuuuu!! (...) NIE KUPUJCIE NIGDY GRAFIKI OD GIGABYTA, chyba ze nie macie zamiaru zmieniac chłodzenia. Spokojnie... To, że Ci na jedną z kart graficznych gigabyta nie wchodzi jakieś chłodzenie, nie oznacza od razu, że cała firma jest do bani. Tyle osób (w tym ja) ma zmienione chłodzenie na kartach w/w firmy i im nic się nie dzieje, więc skoro zdarzył się jeden przypadek, że taka modyfikacja nie została pomyślnie zakończona, to nie znaczy, że każda jest skazana na ten sam rezultat. Aha, i jeszcze: ehmmm, chcesz mnie obrazić ? ;) B)A ty chcesz obrazić firmę Gigabyte ? ;) B) p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Spokojnie... To, że Ci na jedną z kart graficznych gigabyta nie wchodzi jakieś chłodzenie, nie oznacza od razu, że cała firma jest do bani. Tyle osób (w tym ja) ma zmienione chłodzenie na kartach w/w firmy i im nic się nie dzieje, więc skoro zdarzył się jeden przypadek, że taka modyfikacja nie została pomyślnie zakończona, to nie znaczy, że każda jest skazana na ten sam rezultat. Aha, i jeszcze: A ty chcesz obrazić firmę Gigabyte ? ;) B) p. to ze gigabyte kombonuje z niereferencyjnymi pcb na kartach to wiadomo, na GF 6600 tez sa "inne", polecam lekturę komentarzy http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19590 tak wiec to nie tylko ten jeden wybrany model, choc nie wszystkie, miałem wczesniej R9550 od gigabyta i takich problemów nie było. niestety tu (x600Pro) problem jest wiekszy niz tylko rozstaw otworów mocyjacych jak w 6600gt i bez duzych zmian nie da sie zadnego rozsadnego chłodzenia załozyc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 ehmmm, chcesz mnie obrazić ? Nie chce cie obrazić tylko czasem jest tak że nawet stary wyga czasem coś popląta więc ta sie zapytałem na wszelki wypadek, jak możesz to daj fotke trzea sie przyjżeć gigusiowi p.s i nie obrażaj Gigabyta bo to naprawde solidna i dobra firma a to że ci chłodzenie nie weszło...hmm.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie chce cie obrazić tylko czasem jest tak że nawet stary wyga czasem coś popląta więc ta sie zapytałem na wszelki wypadek, jak możesz to daj fotke trzea sie przyjżeć gigusiowi oj... to był tak zwany dżołk z tym obrażaniem :) p.s i nie obrażaj Gigabyta bo to naprawde solidna i dobra firma a to że ci chłodzenie nie weszło...hmm.. :wink: a co do gigabyta to wiem ze to porządna firma, wczesniej mialem R9550 Gigabyta i te karte nie bez przyczyny wziałem tez gigabyta, co nie zmienia faktu ze dali ciała :/ ostaram sie wrzucic karte na skaner i zapuszcze to tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Oki to czekam na fotki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Oki to czekam na fotki :D jest jednak fotka, w dodatku złej jakości, widac jednak co przeszkadza: http://volt.iem.pw.edu.pl/~welyczka/mini.jpg ja zaznaczyłem arcticowi przeszkadzały wszystkie trzy elementy zaznaczone, natomiast pentagramom przeszkadzały te dwa kondziołki w lewej gornej czesci. jesli nawet dalo sie miedzy te trzy zaznaczone "przeszkody" wsadzic pentagrama to łapał on rdzeń nie centralnie tylko zewnętrzną krawędzią radiatora, a wiec nalezałoby wyciac w nim miejsce na te dwa kondensatory :/ (podcięcie zeberek radiatora, nie samej "stopki" juz by troche pomogło bo pozwoliloby na bardziej centralne umieszczenie coolera) tymczasem, jako ze nie gram ostatnio walnąłem do standardowego coolera regulator obrotów zalmana i skręciłem az go nie słychac :) cos tam jeszcze dmucha nawet po cichu (czuc ja sie palce przyłozy) wiec moze grafa sie nie spali, a jak sie spali to wymienie od razu na co inego, od czego jest gwara :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) No rzeczywiscie kijowo te kondensatory są umiejscowione, hmm chyba nic na to nie poradzisz że ci Penti nie wchodzi :? p.s od czego jest gwara :] a co taki pewny jestes że ci na coś innego wymienią, przecierz skoro spali ci sie Gigabyte to ci wymienią na Gigabyta chyba że jakiś wyjątkowy sklep jest, a tak nawiasem to pozbądź sie tej karty i kup coś normalnego bo chyba ten X600 Pro nie jest zbyt dobry :D pozdro Edytowane 15 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 No rzeczywiscie kijowo te kondensatory są umiejscowione, hmm chyba nic na to nie poradzisz że ci Penti nie wchodzi :? p.s a co taki pewny jestes że ci na coś innego wymienią, przecierz skoro spali ci sie Gigabyte to ci wymienią na Gigabyta chyba że jakiś wyjątkowy sklep jest, a tak nawiasem to pozbądź sie tej karty i kup coś normalnego bo chyba ten X600 Pro nie jest zbyt dobry :D pozdro eeee no chyba kazdy normalny sklep jak oddasz grafe na gware i dostajesz nowa daje Ci mozliwość wymiany jej w rozliczeniu na inna... ja tak R9550 zamienilem na tego x600Pro :) wiem ze te grafa to lipa (chyba nawet w tym wątku podawałem 3dmarki tego sprzetu, mozna porównać ;) ) ale ja w sumie gram tylko czasami w colina i nfs, do czego bez bajerów graficznych starcza ten radek :) jeszcze mam takie pytanko, czym odczytac temperature tej grafy bo tak sie zaczalem zastanawiac czy po znacznym spowolnieniu boxowego coolera nie bedzie jej jednak za ciepło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) Nie wiem czy ta karta ma diode termiczną, ale zainstaluj eversta i zobacz czy będzie ci pokazywac temperature Edytowane 15 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie wiem czy ta karta ma diode termiczną, ale zainstaluj eversta i zobacz czy będzie ci pokazywac temperature everest nie pokazuje, przynajmnej nie znalazłem nigdzie, gdzie by to mial pokazywać ? myslałem raczej o jakichs programach bardziej specjalistycznych do grafiki niz everest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 może ati tool?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 może ati tool?? niee, tez patrzyłem, widac nie ma ten badziew nawet czujnika temp :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) niee, tez patrzyłem, widac nie ma ten badziew nawet czujnika temp :/ Nie każda karta ma taką diode, więc nie wyjeżdżaj od razu z badziwiem tak jakby tylko ta karta nie miała, ale z tego co wiem to diody termiczne zaczynają sie od X700 :D Pozdro Edytowane 16 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...