Lemik Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Mam problem ze sprzętem siorki. Gdy włączam kompa przez chwilkę rusza (wentyle z 2 sekundy się zakręcą, diody się zapalą) i po chwilce po prostu gaśnie, tak jakby prądu zabrakło :/ Zmeiniałem zasilacz, nawet na większą moc, pamięci i bez zmian. pozostała mi wątpliwość między prockiem a płytą główną, czemu tak jest i co jest winne, a może oba? Wie ktoś może albo miał już takowy przypadek? P.S. Szukałem problemu przez SZUKAJ, ale akurat podobnego nie znalazłem, także nie złoścćie się jak taki zdubluję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Pewnie mobo padla... Kondensatory sa wybrzuszone...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Pewnie mobo padla... Kondensatory sa wybrzuszone...?? Od tego nie pada mobo.To jest tylko slad po sprzecie uzywanym do overclockingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Co ty gadasz? Wybrzuszone kondensatory oznaczają uszkodzenie płyty (bo w końcu są jej częścią). Sprawdź procka na innym sprzęcie. Ja obstawiam jednak płytę. W przypadku uszkodzenia procka komp nie włącza się w ogóle lub włącza się (i raczej się nie wyłącza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Od tego nie pada mobo.To jest tylko slad po sprzecie uzywanym do overclockingu lol. To jak wytłumaczysz to ze stare Abity te na i440bx padały po roku/dwóch nawet bez o/c a miały wybrzuszone kondensatory? :lol2: jezeli nie masz 100% pewnosci to nie pisz, bo tylko w błąd wprowadzasz. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noman Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Proponuje najpierw wyczyścić cmos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Ja też obstawiam raczej MOBO bo jakby procek padł to raczej płyta poprostu by piszczała, i obejżyj ją dokładnie a najlepiej to weź proca gdzieś indziej przetestuj. Jak to był komp siostry to raczej OC nie było więc najbardziej prawdopobna jest MOBO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...