Skocz do zawartości
pentliczek

Autorun.exe

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem

mialem jakiegos wirusa kilka dni temu ktory chyba wykasowal autorun.exe, z windows/system32/autorun.exe z tego co pamietam to w document & setting w temp tez on byl i teraz go tez juz nie ma, a i z instalkami wystepuja bledy dot. wlasnie autorun.exe! jest jakas mozliwosc przywrocenia tego pliku bez reinstallu systemu? moze wystarczy ze ktos mi go przesle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten blad wyskakuje z kazda gra a nawet windowsem wiec nie pisz tu o piractwie bo to nic nie ma do rzeczy a gra jest orginalna, jeszcze kilka dni temu instalowalem normalnie!

a możesz podać jakieś informacje tym pliku, kto jest jego autorem jak firma wszystko z właściwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn. chodzi o autora programu?

autorem gry jest ea games, gra fifa 06 jakies kilka dni temu instalowalem i bylo wszystko dobrze, teraz musialem przeisntalowac bo wgralem duzo modow i zepsulo mi gre wlasnie chcialem zainstalowac od nowa i ten blad no to wkladam inne plyty i min. windowsa i blad wyskakuje znowu, a z plytka ze sterownikami do drukarki wyskakuje zamiast autorun.exe, setup.exe

wiec nie wiem czy da sie to naprawic czy brac sie juz za reinstall :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według tego -->LINKU to pozostałość po spyware(jeśli takie coś miałeś na dysku). Przeskanuj cały rejestr systemowy u usuń klucze które się odnoszą do autorun.exe. W normalnym(zdrowym) rejestrze nie ma zadnego klucza odnoszącego się do tego pliku. Powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według tego -->2104564[/snapback]

1) Start->Ustawienia->Panel Sterowania->Konta użytkowników->Utwórz nowe konto (z uprawnieniami Administartora)
no a jak niby zakladalem konto...

2) Wyciąg płytkę z CD i przeskanuj programem Registry Mechanic - jest szansa, że pomoże. Ewentualnie AdAware, MS AntiSpy.

adaware sproboje potem bo teraz wychodze i zdam relacje.

EDIT:

Ehh no i niestety zadne z pow. dzialan nie daly efektu.

Dodam jeszcze taki oto screen(blad):

http://img261.imageshack.us/img261/3460/chustwo1rq.jpg

temp wyczyscilem, i ogolnie co tam pisze zrobione i dalej nic.

mam pytanie jak naprawic windowsa z plytki? tak zeby te programy co mam byly dalej i windows je normalnie uruchamial, jak na funkcje Napraw ® to pokazuje cmd i C:\Windows\system32 co tam mam dokladnie wpisac komende zeby zaczal naprawiac?

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem jak przeciez tam jest wszystko po pl, ale i tak musze znac odpowiednia komende a pozatym

probowalem:

expand pliku ntdll.dll

i potem copy do windows/system32

ale tez nie pomoglo

poradzilem sobie z niektorymi instalkami ale install shield nie dziala :/ (a on jest od wiekszosci gier)

installshielda przeinstalowywalem itd. i tez nic na nowszy oczywiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi