malitek Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ja bym i tak był za pompką do akwarium... ja tez ,ale trzeba za nia zaplacic ,a ta od pralki byla jak naj bardziej darmowa. no i za pralczanym rozwiazaniem przemawia rowniz wydajnosc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ja bym i tak był za pompką do akwarium... ja tez ,ale trzeba za nia zaplacic ,a ta od pralki byla jak naj bardziej darmowa. no i za pralczanym rozwiazaniem przemawia rowniz wydajnosc :wink: W takim razie to dobry wybór, pomysle nad skombinowaniem jakiejś pralki... jeśli to jest ciche to 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Malitek a jakie zastosujesz węże?może podzielimy sie wiadomościami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Malitek a jakie zastosujesz węże?może podzielimy sie wiadomościami? moje plany jak na pierwszy system chlodzenia woda sa bardzo szerokie , ciekawe na czym sie skonczy :?: co do wezow ,to bede stosowal roznej srednicy w zaleznosci do czego one beda dochodzily. poniewaz mam zamiar zrobic chlodzenie rownolegle kilku elementow (cpu,gpu i pamiec na grafice) , weze doprowadzajace wode beda tradycyjne ,ale odprowadzajace to juz nie weze ,a rurki z miedzi miekiej z ktorych bede robil cos na wzor chlodnicy ,zawijajac wspirale kilka krotnie . mam jeszcze kilka drobnych pomyslow . a Ty co planujesz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ja bym i tak był za pompką do akwarium... ja tez ,ale trzeba za nia zaplacic ,a ta od pralki byla jak naj bardziej darmowa. no i za pralczanym rozwiazaniem przemawia rowniz wydajnosc :wink: To zalatw sobie jeszcze gratisowe ochronniki sluchu. IMHO rozwiazanie do doopy (ale to tylko moje zdanie) Twierdze tak na podstawie doswiadczen przy wymianach pompek w automatach (2 x) Klang Eheima to przy nich pryssczyk :lol: (mam na mysli pompy od ARDO/bardzo ciche jak na pompy , oraz Polar) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ja bym i tak był za pompką do akwarium... ja tez ,ale trzeba za nia zaplacic ,a ta od pralki byla jak naj bardziej darmowa. no i za pralczanym rozwiazaniem przemawia rowniz wydajnosc :wink: To zalatw sobie jeszcze gratisowe ochronniki sluchu. IMHO rozwiazanie do doopy (ale to tylko moje zdanie) Twierdze tak na podstawie doswiadczen przy wymianach pompek w automatach (2 x) Klang Eheima to przy nich pryssczyk :lol: (mam na mysli pompy od ARDO/bardzo ciche jak na pompy , oraz Polar) maze i masz racje ,ale zdecydowalem ze zaczne od tej pompy ktora mam . a moze z czasem zmienie na cos cichszego . mam tez opcje przejecia pompy ktora sluzy w domu mojego szwagra jako pewna czesc ogrzewania . daje 2500L./godzine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 REED a słyszałeś pompke boscha?Cicho sprawnie i wydajnie jedyny piepszony problem to grzanie sie stojana silnika :? :( ale coś wymyśle ta pompa to i tak narazie przejściówka.Co myślicie o instalacji wc podobnie zrobionej jak instalacja co(chodzi mi o najwyższy punkt instalacji w układzie zamkniętym który służył by jako miejsce do napełniania i odpowietrzania wc - czy warto w takim układzie zastosować zbiornik wyrównawczy???? :roll: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...