Skocz do zawartości
JARBIO1

pompa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym i tak był za pompką do akwarium...

ja tez ,ale trzeba za nia zaplacic ,a ta od pralki byla jak naj bardziej darmowa. no i za pralczanym rozwiazaniem przemawia rowniz wydajnosc :wink:
W takim razie to dobry wybór, pomysle nad skombinowaniem jakiejś pralki... jeśli to jest ciche to 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malitek a jakie zastosujesz węże?może podzielimy sie wiadomościami?

moje plany jak na pierwszy system chlodzenia woda sa bardzo szerokie , ciekawe na czym sie skonczy :?: co do wezow ,to bede stosowal roznej srednicy w zaleznosci do czego one beda dochodzily. poniewaz mam zamiar zrobic chlodzenie rownolegle kilku elementow (cpu,gpu i pamiec na grafice) , weze doprowadzajace wode beda tradycyjne ,ale odprowadzajace to juz nie weze ,a rurki z miedzi miekiej z ktorych bede robil cos na wzor chlodnicy ,zawijajac wspirale kilka krotnie . mam jeszcze kilka drobnych pomyslow . a Ty co planujesz :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez ,ale trzeba za nia zaplacic ,a ta od pralki byla jak naj bardziej darmowa. no i za pralczanym rozwiazaniem przemawia rowniz wydajnosc :wink:

To zalatw sobie jeszcze gratisowe ochronniki sluchu.

IMHO rozwiazanie do doopy (ale to tylko moje zdanie)

Twierdze tak na podstawie doswiadczen przy wymianach pompek w automatach (2 x)

Klang Eheima to przy nich pryssczyk :lol:

(mam na mysli pompy od ARDO/bardzo ciche jak na pompy , oraz Polar)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalatw sobie jeszcze gratisowe ochronniki sluchu.

IMHO rozwiazanie do doopy (ale to tylko moje zdanie)

Twierdze tak na podstawie doswiadczen przy wymianach pompek w automatach (2 x)

Klang Eheima to przy nich pryssczyk :lol:

(mam na mysli pompy od ARDO/bardzo ciche jak na pompy , oraz Polar)

maze i masz racje ,ale zdecydowalem ze zaczne od tej pompy ktora mam . a moze z czasem zmienie na cos cichszego . mam tez opcje przejecia pompy ktora sluzy w domu mojego szwagra jako pewna czesc ogrzewania . daje 2500L./godzine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

REED a słyszałeś pompke boscha?Cicho sprawnie i wydajnie jedyny piepszony problem to grzanie sie stojana silnika :? :( ale coś wymyśle ta pompa to i tak narazie przejściówka.Co myślicie o instalacji wc podobnie zrobionej jak instalacja co(chodzi mi o najwyższy punkt instalacji w układzie zamkniętym który służył by jako miejsce do napełniania i odpowietrzania wc - czy warto w takim układzie zastosować zbiornik wyrównawczy???? :roll: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi