Carson Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 nawet niezle tylko otwory do mocowania wentyli troche szpeca wyglad. i chyba otwor na dolny wentylator jest krzywo wyciety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Podzielam pogląd przedmówcy. Otwory na wentyle nie wyglądają najlepiej. Rozważ włożenie tam włókniny jako filtra przeciwkurzowego lub może czarną pończochę. Edytowane 6 Maja 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) nawet niezle tylko otwory do mocowania wentyli troche szpeca wyglad. i chyba otwor na dolny wentylator jest krzywo wycietyNo niestety taki był mój pomysł i mi się podoba...prosze się wstrzymać z oceną otworów do momentu gdy wszystko pomaluję i złoże "do kupy". Z dolnym otworem jest wszystko OK...wina fotki (aparatu). Aha a wogóle to chodzi ci o całe otwory czy tylko małe dziurki do mocowania wentyli? Bo z twojej wypowiedzi wynika że to drugie... niepasuja otwory na sruby mocujace. a wydawalo mi sie ze krzywo wyciales otwor na dolny wentyl, ale jezeli twierdzisz ze to wina aparatu to spoko, wierze. powodzenia w dalszej modyfikacji. ;) A skoro tak to spoko....ale nie będzie problemu ponieważ wentyle będą mocowane na czarne gumowe kołki więc te otwory praktycznie nie będą widoczne. Fakt...same otwory na wentyle nie musza sie wszystkim podobać ale wydaje mi się iż jest to wina iż buda jest nie skonczona (widać zbyt wiele kontrastów-biały przód,srebrna siatka, czarne wentyle,pod spodem szara blacha. Gdy wsztstko zostanie pomalowane na czarno, wentyle też są czarne (poza tytanowymi łopatkami ale generalnie ciemne) i delkatne niebieskie podświetlenie ich (które zresztą bardzo mi się podoba ponieważ daje fajny efekt a najważniejsze że nie robi dyskoteki jak w zykłych przeżroczystych wentylach) może przynieść całkiem ciekawy efekt....na który zresztą liczę ;) Edytowane 6 Maja 2006 przez KazMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Tak wygląda przód przygotowany do ostatecznego malowania.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Wersja przedpremierowa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 No, no bardzo ładnie. Gratuluję udanego moda B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 A kiedy zobaczymy wiecej fotek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Mimo iz kompek w nowej budzie juz zmontowany to jednak muszę jeszcze pomalować flopa, zrobić siateczkę w miejsce brakujących zaślepek i pomyśleć nad umieszczeniem podświetlenia bo coś weny nie mam... Narazie dorzucam to...i już w sumie oceniać można ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Świetnie, bardzo ładnie wygląda ta siateczka z uszczelką, na prawdę dobra robota. Na boku jest plexa dymiona? - sorry ale nie czytałem tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 ładnie wygląda :) niestety będzie się strasznie wszystko kurzyło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Niestety plexi jest w standardzie (nie dymiona). Co kurzenia....taki już urok czarnego (srebrny pod tym wzgledem lepszy ale wg mnie gorzej sie prezentuje...czarny jest bardziej "agresywny"). Aha....i uszczelki nie we wszystkich miejscach (zwłaszcza na zakrętach) przylegają dokładnie....ale może się uleżą. Jak myślicie dać w środek jakieś podświetlenie? Pod ręką mam katody niebieskie i jedną UV.... Edytowane 21 Maja 2006 przez KazMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Ja bym dal niebieskie, bo mam swira na punkcie takiego podswietlenia, wydaje mi sie, ze fajnie by to wygladalo w Twojej obudowie. Sam musisz jednak zdecydowac co Ci sie podoba. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Niestety plexi jest w standardzie (nie dymiona). Co kurzenia....taki już urok czarnego (srebrny pod tym wzgledem lepszy ale wg mnie gorzej sie prezentuje...czarny jest bardziej "agresywny"). Aha....i uszczelki nie we wszystkich miejscach (zwłaszcza na zakrętach) przylegają dokładnie....ale może się uleżą. Jak myślicie dać w środek jakieś podświetlenie? Pod ręką mam katody niebieskie i jedną UV.... tez raczej za niebieskimi jestem - zeby wszytsko w 1 tonacji utrzymać to imo lepiej ;) no chyba zebys miał jakies tam elementy uv reactive no to wtedy chyba warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Aha....i uszczelki nie we wszystkich miejscach (zwłaszcza na zakrętach) przylegają dokładnie....ale może się uleżą.Z uszczelkami to rzeczyiwscie nie ciekawie. Na jednej focie widac nawet jak na rogu odstaje. Ale rozwiązanie jest bardzo proste .... wystarczy kapka kleju na rogu i bedzie cacy. Jak myślicie dać w środek jakieś podświetlenie? Pod ręką mam katody niebieskie i jedną UV....Do czarnego to tak naprawde wszystko pasuje, ale ja bym tam widział jakis zielony kolor, to by sie matrixowo zrobiło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) całkiem przyjemna obudowa. Plus za bigtowera, plus za oryginalne okno. No i za doprowadzenie tematu do konca tez plus. Co do swiatla to zastanow sie dobrze, masz niebieskie wichury, to wyznacza ci tylko jedna mozliwosc podswietlenia - niebieskie. W kazdym innym wypadku zrobisz z budy choinke. Jesli moge zasugerowac cokolwiek, to przyciemnij standardowe niebieskie katody. Dosłownie odrobine, zeby zlamac kolor i zrobic cos w rodzaju dark blue. Edytowane 22 Maja 2006 przez Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Jak wykończę obudowę w 100% zapodam więcej fotek. Dzięki za rady! Napewno skorzystam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Bardzo ladna buda :) Osobiscie oceniam ja 10/10. A jesli juz chodzi o podswietlenie to tak jak powiedzieli przedmowcy - niebieski only. Chociaz UV tez by nie wygladal zle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Generic Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) no teraz to juz innego koloru niz niebieski nie zrobisz bo nie bedzie pasowal do panelu i wiatrakow... ale to taki oaptrzony kolor, wszedzie go pelno i mi to on do niczego nie pasuje o-| ja bym tam widzial jak juz ktos wspomnial zielen albo jak pisalem na poczatku tematu pomaranczowe podswietlenie... obudowa prezetuje sie dosc ladnie ale z niebieskim podsiwetleniem bedzie praktycznie jak kazda... nie iem o co chodzi z ta mania na niebieski kolor? Edytowane 26 Maja 2006 przez Generic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 ale zauwaz ,ze wielu osobom sie poprostu niebieski kolor podoba (w tym i mnie np ;) ) czyli maja rezygnować z koloru ktory im pasuje na rzecz zieleni,pomaranczy czy bieli ,ktore to nie koniecznie moga podchodzic do rangi koloru ulubionego :) ? bo 'duzo osob ma niebiesko w budzie' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Generic Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 ale czy ja komus nakazuje zmiane koloru? jedynie dziwi mnie ze 90% osob za najpiekniesze uwaza niebieskie podswietlenie... napisalem przeciez ze MI nie pasuje i JA bym tam widzial inny kolor... chyba o to chodzi w takich tematach zbey poznac opinie innych prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 ja tez wcale nie napisałem ,ze 'nakazujesz' ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 niebieski coś w sobie ma... np BSOD też jest niebieski :D dlatgo ja mam zielone katody :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Ja preferuje sterylne, ostre białe światło...nie wiem do końca dlaczego...pamiętam tylko jak przez mgłę, ujżałem biały snop światła i wyłaniające się z niego 4 niesamowicie chude postaci, z długimi rękami i wielkimi oczami...nie mogłem sie ruszyć, krzyknąć...nic. Podejrzewam, że to właśnie dlatego tak lubię ten rodzaj światłą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Ja preferuje sterylne, ostre białe światło...nie wiem do końca dlaczego...pamiętam tylko jak przez mgłę, ujżałem biały snop światła i wyłaniające się z niego 4 niesamowicie chude postaci, z długimi rękami i wielkimi oczami...nie mogłem sie ruszyć, krzyknąć...nic. Podejrzewam, że to właśnie dlatego tak lubię ten rodzaj światłą. hehe może coś więcej nam opowiesz Carl0s? btw. niebieski jest ciekawym kolorem, ale trzeba go umiejętnie wykorzystać. Myślę że trzeba dążyć do łączenia 2 kotrastowych kolorów, ale o tym w kolejnych updateach mojego moda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Faktycznie, świetnie Ci to wyszło! Gratulacje, bardzo dobre malowanie, kształt okien, pomysł z siatką. Czekam na ostateczne efekty modyfikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 hehe, super ! Mam identyczną bude - może na wakacjach też wezme się za jej tuning ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 poza tym kontrolerem czy co to jest to mi się na prawdę podoba,, najlepiej wyglada na golasa bez napędów, gładziutko z kulturalnym siateksem i bardzo czarno :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Dołozyłem zaślepki z siatki na front i flopika....dalej mam problemy z oświetleniem-brak koncepcji miejsca umieszczenia katod wewnątrz budy a nie chcę tego zrobić kiepsko (aby tylko świeciło).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Efekt końcowy jak najbardziej pozytywny, a powiedz mi jeszcze jak z ciszą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 ładnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...