Skocz do zawartości
KazMax

Nano-big Tower Mod

Rekomendowane odpowiedzi

Podzielam pogląd przedmówcy. Otwory na wentyle nie wyglądają najlepiej.

Rozważ włożenie tam włókniny jako filtra przeciwkurzowego lub może czarną pończochę.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet niezle tylko otwory do mocowania wentyli troche szpeca wyglad. i chyba otwor na dolny wentylator jest krzywo wyciety

No niestety taki był mój pomysł i mi się podoba...prosze się wstrzymać z oceną otworów do momentu gdy wszystko pomaluję i złoże "do kupy". Z dolnym otworem jest wszystko OK...wina fotki (aparatu).

Aha a wogóle to chodzi ci o całe otwory czy tylko małe dziurki do mocowania wentyli? Bo z twojej wypowiedzi wynika że to drugie...

niepasuja otwory na sruby mocujace. a wydawalo mi sie ze krzywo wyciales otwor na dolny wentyl, ale jezeli twierdzisz ze to wina aparatu to spoko, wierze. powodzenia w dalszej modyfikacji. ;)

A skoro tak to spoko....ale nie będzie problemu ponieważ wentyle będą mocowane na czarne gumowe kołki więc te otwory praktycznie nie będą widoczne.

Fakt...same otwory na wentyle nie musza sie wszystkim podobać ale wydaje mi się iż jest to wina iż buda jest nie skonczona (widać zbyt wiele kontrastów-biały przód,srebrna siatka, czarne wentyle,pod spodem szara blacha. Gdy wsztstko zostanie pomalowane na czarno, wentyle też są czarne (poza tytanowymi łopatkami ale generalnie ciemne) i delkatne niebieskie podświetlenie ich (które zresztą bardzo mi się podoba ponieważ daje fajny efekt a najważniejsze że nie robi dyskoteki jak w zykłych przeżroczystych wentylach) może przynieść całkiem ciekawy efekt....na który zresztą liczę ;)

Edytowane przez KazMax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo iz kompek w nowej budzie juz zmontowany to jednak muszę jeszcze pomalować flopa, zrobić siateczkę w miejsce brakujących zaślepek i pomyśleć nad umieszczeniem podświetlenia bo coś weny nie mam...

Narazie dorzucam to...i już w sumie oceniać można ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety plexi jest w standardzie (nie dymiona).

Co kurzenia....taki już urok czarnego (srebrny pod tym wzgledem lepszy ale wg mnie gorzej sie prezentuje...czarny jest bardziej "agresywny").

Aha....i uszczelki nie we wszystkich miejscach (zwłaszcza na zakrętach) przylegają dokładnie....ale może się uleżą.

Jak myślicie dać w środek jakieś podświetlenie? Pod ręką mam katody niebieskie i jedną UV....

Edytowane przez KazMax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety plexi jest w standardzie (nie dymiona).

Co kurzenia....taki już urok czarnego (srebrny pod tym wzgledem lepszy ale wg mnie gorzej sie prezentuje...czarny jest bardziej "agresywny").

Aha....i uszczelki nie we wszystkich miejscach (zwłaszcza na zakrętach) przylegają dokładnie....ale może się uleżą.

Jak myślicie dać w środek jakieś podświetlenie? Pod ręką mam katody niebieskie i jedną UV....

tez raczej za niebieskimi jestem - zeby wszytsko w 1 tonacji utrzymać to imo lepiej ;) no chyba zebys miał jakies tam elementy uv reactive no to wtedy chyba warto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z uszczelkami to rzeczyiwscie nie ciekawie. Na jednej focie widac nawet jak na rogu odstaje. Ale rozwiązanie jest bardzo proste .... wystarczy kapka kleju na rogu i bedzie cacy.

Do czarnego to tak naprawde wszystko pasuje, ale ja bym tam widział jakis zielony kolor, to by sie matrixowo zrobiło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całkiem przyjemna obudowa. Plus za bigtowera, plus za oryginalne okno.

No i za doprowadzenie tematu do konca tez plus.

Co do swiatla to zastanow sie dobrze, masz niebieskie wichury, to wyznacza ci tylko jedna mozliwosc podswietlenia - niebieskie. W kazdym innym wypadku zrobisz z budy choinke.

Jesli moge zasugerowac cokolwiek, to przyciemnij standardowe niebieskie katody. Dosłownie odrobine, zeby zlamac kolor i zrobic cos w rodzaju dark blue.

Edytowane przez Carl0s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no teraz to juz innego koloru niz niebieski nie zrobisz bo nie bedzie pasowal do panelu i wiatrakow... ale to taki oaptrzony kolor, wszedzie go pelno i mi to on do niczego nie pasuje o-| ja bym tam widzial jak juz ktos wspomnial zielen albo jak pisalem na poczatku tematu pomaranczowe podswietlenie... obudowa prezetuje sie dosc ladnie ale z niebieskim podsiwetleniem bedzie praktycznie jak kazda... nie iem o co chodzi z ta mania na niebieski kolor?

Edytowane przez Generic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zauwaz ,ze wielu osobom sie poprostu niebieski kolor podoba (w tym i mnie np ;) ) czyli maja rezygnować z koloru ktory im pasuje na rzecz zieleni,pomaranczy czy bieli ,ktore to nie koniecznie moga podchodzic do rangi koloru ulubionego :) ? bo 'duzo osob ma niebiesko w budzie' ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy ja komus nakazuje zmiane koloru? jedynie dziwi mnie ze 90% osob za najpiekniesze uwaza niebieskie podswietlenie... napisalem przeciez ze MI nie pasuje i JA bym tam widzial inny kolor... chyba o to chodzi w takich tematach zbey poznac opinie innych prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja preferuje sterylne, ostre białe światło...nie wiem do końca dlaczego...pamiętam tylko jak przez mgłę, ujżałem biały snop światła i wyłaniające się z niego 4 niesamowicie chude postaci, z długimi rękami i wielkimi oczami...nie mogłem sie ruszyć, krzyknąć...nic. Podejrzewam, że to właśnie dlatego tak lubię ten rodzaj światłą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja preferuje sterylne, ostre białe światło...nie wiem do końca dlaczego...pamiętam tylko jak przez mgłę, ujżałem biały snop światła i wyłaniające się z niego 4 niesamowicie chude postaci, z długimi rękami i wielkimi oczami...nie mogłem sie ruszyć, krzyknąć...nic. Podejrzewam, że to właśnie dlatego tak lubię ten rodzaj światłą.

hehe może coś więcej nam opowiesz Carl0s?

btw. niebieski jest ciekawym kolorem, ale trzeba go umiejętnie wykorzystać. Myślę że trzeba dążyć do łączenia 2 kotrastowych kolorów, ale o tym w kolejnych updateach mojego moda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi