MAGIC Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 poszukuje jakiegoś programu żeby zaprojektować sobie obudowe oczywiście 3D żeby można było sprawdzić jak wejdzie DVD-Rom, HDD, Wentylatorek, zasilacz itp poprosze o jakieś linki Z GÓY DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 np. : http://www.anim8or.com/main/index.html albo triale komercyjnych : maya, 3ds max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) jśli chodzi o projektowanie obudów czy czegokolwiek to jedyny i niepowtarzalny SKETCHUP :) aprojektowałm w nim 2 budy, biurko :D i nawet ustawienie mebli w pokoju zanim je kupiłem (wymiary z katalogu).. aktualnie jest chyba wersja 5.0 ale mi jakoś ona nie przypadła do gustu wiec gdzieś tam mam starą... 3.0 bodajże.. Plus jest taki... iż jest to program typowo projektancki.. podczas rysowania np prostokąta wklepujesz z numpada wymiar w cm i wiesz że napewno taki jest jak w rzeczywistości... Zrobienie otworu na okno to kwestia narysowania okna na ścianie i naciśnięcia delete :). Zresztą wszyscy wielcy już go przetestowali i wiedzą że program jest po prostu pro. W necie możesz też znaleźć mnóstwo gotowych modeli podzespołów do kompa... od wiatraków i śrubek ozdobnych poprzez płyty główne i gotowe chieftekowe obudowy... anim8ator nie dość że nie ma jednostek metrycznych i nie wiesz ile wynosi dany wymiar, to jeszcze jego obsługa jest strasznie upierdliwa... Wiem bo go niestety używam :lol: Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...