ziomal2005 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Witam. Zmieniam teraz balerona 2.6 i mobo gigabyte. Do dyspozycji mam 800pln. Myslałem o AMD 3000+ i Asrock Dual Sata2 Choc po ostatniej obnizle intela rozmyslam równiez nad taki połączniem Procesor Intel Pentium D 805 2,66GHz/2MB/533 500.00 Płyta Asus P5P800 SE 255.00 Zestaw przede wszystkim do giercowania . Sprzet narazie nie bedzie podkrecany . Co bedzie wydajniejsze ? I czy np jest sens dokładac do mobo DFI infinity nf4 ? Z góry dzienks Pozdrawiam Ziomal2005 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Jesli bedziesz brał tego pentiuma to pasuje go troche podkrecic bo nie jest on w stanie dorownac venicowi w grach. Z drugiej strony producenci gier coraz czesciej beda implementowali obsługe dwuch rdzeni co powinno w dosc znacznym stopniu włynąć na komfort rozrgrywki. Ja uwazam tak ze jesli uda ci sie znalezc na tyle pieniedzy zeby wziac tego D805 z mobo asus p5ld2 i co najmniej 1gb ramu ddr2!! (kupujac go musisz wziac pod uwage ze musisz zmienic ramy na ddr2) wraz z dobrym chłodzeniem to sie nawet nie zastanawiaj nad amd. Jezeli jednak te 800zł to jest max to a64 z tym asrockiem bedzie dobrym wybrem, a poniewaz nie wydziela ona duzych ilosci ciepła Boxowy wentylator bez problemu sobie da z nim rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 racja zapomniałem o ramie narazie mam 2x256 ale za miesiąc moze dwa zaopatrze sie w 2x512 - chyba jednak wezme AMD - w sumie narazie siedze na radku 9550 - wiec niejako jestem zmuszony kupic asrocka na okres przejsciowy do czasu kupna przynajmniej GF 6600GT - moze uda mi sie wyrwa 7600GT. Widze ze masz Asrocka - jak sie sprawuje płytka - mozesz ją śmiało polecic ? Jak sie np montuje grafe AGP to trzeba cos przestawic w biosie lub manualnie na płycie czy po prostu montujesz w slocie i wsio ? :huh: :D Thx za odp :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Witam, jest tez płyta pod pentium d z AGP i na zwykłe ddr Asus P5V800-MX mATX VGA, z tym ze nie bedziesz mial pozniej mozliwosci przejscia na Pci-e, chyba ze nie miales zamiaru przechodzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 a tak swoja droga ile moge wziosc za celka 2.6 s 478 i mobo gigabyte 8IPE1000-G , wszystko jeszcze na gwarancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 a tak swoja droga ile moge wziosc za celka 2.6 s 478 i mobo gigabyte 8IPE1000-G , wszystko jeszcze na gwarancji ?Sprawdź na www.allegro.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Widze ze masz Asrocka - jak sie sprawuje płytka - mozesz ją śmiało polecic ? Jak sie np montuje grafe AGP to trzeba cos przestawic w biosie lub manualnie na płycie czy po prostu montujesz w slocie i wsio ? :huh: :D Thx za odp :rolleyes: U mnie płytka sprawuje sie znakomicie, jest bardzo stabina i nie wymaga zadnych dodatkowych wentylatorów chłodzacych chipset przez co jest bezglosna. Tak wiec smiało moge ja polecic. A co do agp to nigdy go nie uzywałem, ale jak bys miał jakis problem z płytka to zawsze mozesz znalezc odp. w topicu o tej płytce albo w FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 DObra biore AMD 3000+ i Asrocka z racji tego ze dopiero wymienie grafe na PCI za jakis miesiac moze półtora. Mam jeszcze dwa pytania : POsiadam obecnie ta zasiłke ZASILACZ czy moge na nim spokojnie podłączac nowego proca bez obaw? - zasiłke wymienie dopiero podczas kupna nowej grafy I drugie pytanko , kupuje wersje box proca i czy na radiatorze jest od razu pasta termoprzewodząca ? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 I drugie pytanko , kupuje wersje box proca i czy na radiatorze jest od razu pasta termoprzewodząca ?Ukradli i zjedli <_< A jak sądzisz?? :huh: Na to pytanie padła nie jedna odpowiedź-tak jest. A ten zasilacz to nie sądze że pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 To jest normalny zasilacz wciskany w sklepach komputerowych. Pociągnąć może i pociągnie, ale lepiej nie ryzykować i go zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s@ncho Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Wstyd sie przyznac ale na takim samym zasilatorze stoii umnie asrovk + venice :oops: nie odnotowalem zadnych problemow lekkie krecenie tez przezyl ale zbieram pieniazki na jakiegos hk bo jka zmienie grafe to juz napewno nei przezyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Szybkie pytnko drodzy forumowicze ile moge realnie wziąśc za celka 2.6 box i płyte gigabyte 8IPE1000-G . Kwota 400zł jest odpowiednia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Wstyd sie przyznac ale na takim samym zasilatorze stoii umnie asrovk + venice :oops: nie odnotowalem zadnych problemow lekkie krecenie tez przezyl ale zbieram pieniazki na jakiegos hk bo jka zmienie grafe to juz napewno nei przezyjeA tam zasilacz masz cool zobacz jaki ja mam i dziala super wczesniej smigal na nim epox 8rda pro z wykreconym sempem na 2,4Ghz a teraz smiga ten Venice i nic sie mu nie dzieje.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Dobra sprzedałem procka i płyte :) kupuje teraz athlona i asrocka - w związku z tym mam pytanie czy mój zasilacz wytrzyma czy lepiej nie ryzykowac i kupic modecoma 350 PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 kup modecoma dla świetego spokoju, przynajmniej za każdym włączeniem kompa nie bedziesz sie bał czy Ci zasilacz nie padnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 ok kupi zasiłke dla swietego spokoju :) aha mam jeszcze pytanko czy po zmianie mobo i proca musze formatowac kompa :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 jak ci windows wstanie to na upartego nie musisz ale jest to jak najbardziej wskazane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 dobra mam jeszcze jedno pytanie mam dysk seagate 80gb SATA - czy płyta go obsłuży ? CZy obsługuje tylko Sata 2 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s@ncho Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Plyta obsluzy twoj dysk Edytowane 5 Maja 2006 przez s@ncho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 mam pytanko -czy wskazanejestabywyciągac proca z płytki -wlasniewysyłam proca i mobo , sciagnałem radiator i teraz niewiem czy wyjmowac tez procaz socketu.Chyba nic sie nie staniejak go tam zostawie-m czekam na szybkaodpm pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Jesli masz pudelko od tego procka to go tam wsac a jak nie to zostaw w sockecie bedzie tam bezpieczniejszy;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Celka raczej nie uszkodzisz, ale jak sprzedajesz wszystko w całości to go nie wyjmuj. Co do wcześniejszego pytania po przesiadce z Celka na AMD format będzie konieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 kupiłem modecoma mc 350 PFC i zauważyłem że brakuje jednego pina w złączu podninanym do płyty głównej . łącznie mam 23 piny tez tak macie ??? nikt nie wie jak to jest z tymi pinami ??? Bo nie wiem czy mam składac reklamacje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Tak powinno być, bo nowe zasilacze nie maja lini -5V, bo jest niepotrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 dzienks uspokoiłes mnie byłem za mało doinformowany:) Pozdtawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) odświeżam topic gdyz mam 1 pytanko odnośnie zasilacza - mam modecoma MC 350PFC 2.0 i kiedy go ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m wydaje głośny dźwięk - ( głośne piknęcie ) czy tak jest w modecomach ? Edytowane 22 Maja 2006 przez ziomal2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...