Skocz do zawartości
ziomal2005

Proc + Płyta Do 800pln

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zmieniam teraz balerona 2.6 i mobo gigabyte. Do dyspozycji mam 800pln.

Myslałem o AMD 3000+ i Asrock Dual Sata2

Choc po ostatniej obnizle intela rozmyslam równiez nad taki połączniem

Procesor Intel Pentium D 805 2,66GHz/2MB/533 500.00

Płyta Asus P5P800 SE 255.00

Zestaw przede wszystkim do giercowania . Sprzet narazie nie bedzie podkrecany .

Co bedzie wydajniejsze ? I czy np jest sens dokładac do mobo DFI infinity nf4 ?

Z góry dzienks

Pozdrawiam Ziomal2005 :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli bedziesz brał tego pentiuma to pasuje go troche podkrecic bo nie jest on w stanie dorownac venicowi w grach. Z drugiej strony producenci gier coraz czesciej beda implementowali obsługe dwuch rdzeni co powinno w dosc znacznym stopniu włynąć na komfort rozrgrywki.

Ja uwazam tak ze jesli uda ci sie znalezc na tyle pieniedzy zeby wziac tego D805 z mobo asus p5ld2 i co najmniej 1gb ramu ddr2!! (kupujac go musisz wziac pod uwage ze musisz zmienic ramy na ddr2) wraz z dobrym chłodzeniem to sie nawet nie zastanawiaj nad amd. Jezeli jednak te 800zł to jest max to a64 z tym asrockiem bedzie dobrym wybrem, a poniewaz nie wydziela ona duzych ilosci ciepła Boxowy wentylator bez problemu sobie da z nim rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja zapomniałem o ramie narazie mam 2x256 ale za miesiąc moze dwa zaopatrze sie w 2x512 - chyba jednak wezme AMD - w sumie narazie siedze na radku 9550 - wiec niejako jestem zmuszony kupic asrocka na okres przejsciowy do czasu kupna przynajmniej GF 6600GT - moze uda mi sie wyrwa 7600GT.

Widze ze masz Asrocka - jak sie sprawuje płytka - mozesz ją śmiało polecic ? Jak sie np montuje grafe AGP to trzeba cos przestawic w biosie lub manualnie na płycie czy po prostu montujesz w slocie i wsio ? :huh: :D

Thx za odp :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze masz Asrocka - jak sie sprawuje płytka - mozesz ją śmiało polecic ? Jak sie np montuje grafe AGP to trzeba cos przestawic w biosie lub manualnie na płycie czy po prostu montujesz w slocie i wsio ? :huh: :D

Thx za odp :rolleyes:

U mnie płytka sprawuje sie znakomicie, jest bardzo stabina i nie wymaga zadnych dodatkowych wentylatorów chłodzacych chipset przez co jest bezglosna. Tak wiec smiało moge ja polecic.

A co do agp to nigdy go nie uzywałem, ale jak bys miał jakis problem z płytka to zawsze mozesz znalezc odp. w topicu o tej płytce albo w FAQ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DObra biore AMD 3000+ i Asrocka z racji tego ze dopiero wymienie grafe na PCI za jakis miesiac moze półtora. Mam jeszcze dwa pytania :

POsiadam obecnie ta zasiłke ZASILACZ czy moge na nim spokojnie podłączac nowego proca bez obaw? - zasiłke wymienie dopiero podczas kupna nowej grafy

I drugie pytanko , kupuje wersje box proca i czy na radiatorze jest od razu pasta termoprzewodząca ?

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

I drugie pytanko , kupuje wersje box proca i czy na radiatorze jest od razu pasta termoprzewodząca ?

Ukradli i zjedli <_< A jak sądzisz?? :huh: Na to pytanie padła nie jedna odpowiedź-tak jest. A ten zasilacz to nie sądze że pociągnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstyd sie przyznac ale na takim samym zasilatorze stoii umnie asrovk + venice :oops: nie odnotowalem zadnych problemow lekkie krecenie tez przezyl ale zbieram pieniazki na jakiegos hk bo jka zmienie grafe to juz napewno nei przezyje

A tam zasilacz masz cool zobacz jaki ja mam i dziala super wczesniej smigal na nim epox 8rda pro z wykreconym sempem na 2,4Ghz a teraz smiga ten Venice i nic sie mu nie dzieje.pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko -czy wskazanejestabywyciągac proca z płytki -wlasniewysyłam proca i mobo , sciagnałem radiator i teraz niewiem czy wyjmowac tez procaz socketu.Chyba nic sie nie staniejak go tam zostawie-m czekam na szybkaodpm

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem modecoma mc 350 PFC i zauważyłem że brakuje jednego pina w złączu podninanym do płyty głównej . łącznie mam 23 piny tez tak macie ???

nikt nie wie jak to jest z tymi pinami ??? Bo nie wiem czy mam składac reklamacje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświeżam topic gdyz mam 1 pytanko odnośnie zasilacza - mam modecoma MC 350PFC 2.0 i kiedy go ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m wydaje głośny dźwięk - ( głośne piknęcie ) czy tak jest w modecomach ?

Edytowane przez ziomal2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi