SKORPAS Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Witam.Posiadam te pamieci http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231032 .W kompie na płycie Asus A8N32-SLI DELUXE mam wlozone dwa takie zestawy (razem 4 gb).Czy normalne jest to ze everest pokazuje ze mam 3055MB, w wlasciwosciach "Mój komputer"pokazuje mi ze jest 2,98GB?Dlaczego nie pokazuje mi ze posiadam 4 GB?Jezeli to wazne to procek to AMD 64X2 3800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam.Posiadam te pamieci http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231032 .W kompie na płycie Asus A8N32-SLI DELUXE mam wlozone dwa takie zestawy (razem 4 gb).Czy normalne jest to ze everest pokazuje ze mam 3055MB, w wlasciwosciach "Mój komputer"pokazuje mi ze jest 2,98GB?Dlaczego nie pokazuje mi ze posiadam 4 GB?Jezeli to wazne to procek to AMD 64X2 3800+Aby 4GB bylo widziane przez system potrzebujesz? 1. W BIOS, w czesci "Memory Configuration" znalezc opcje Hardware memory hole i ustawic ja na ENABLED; 2. Do tego potrzebujesz np. Windows XP Professional x64 Edition lub Windows Server 2000... Windows XP Home potrafi zaadresowac jedynie 4GB. W rzeczywistosci, do dyspozycji bedzie mniej (3.0-3.2GB), ze wzgeldu na zasoby zajete przez kernel. Nie da sie tego obejsc... Tak wyglada 4GB pod Windows XP Professional x64 Edition na DFI NF4 Ultra-D - klik Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 O.k dzieki za odpowiedz.A czym moge przetestowac te pamieci czy dobrze sie sprawuja?I czy pomoze ktos jak ustawic bios zeby system dzialal optymalnie bo mam wrazenie ze te pamieci jakos nie graja z ta płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 A moze ktos posiada taka płyte główna i procesor i zdradzi mi jakie ma ustawienia w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...