Boodzisz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam. Od niedawna jestem "szczęśliwym" posiadaczem : Asus a8n-e, Amd 64 3000 venice, seagate sata 80gb, ata 80gb,Chieftec 400w, Sapphire x800gto. Problem polega na tym ze podczas sciagania z P2P po kilku minutach pojawia sie blue screen o nastepujacej tresci: STOP : 0X000000D1 (0x00000038, 0x00000002, 0x00000001, 0xB2F77AB6) NVTcp.sys - ADRESS B2F77AB6 base at B2F75000, DATESTAMP 4253b85b Rozpoczynanie zrzucania pamięci fizycznej. Myślałem ze sa to pamieci i zeczywiscie w memtest86 pojawia sie 1 błąd, ale nie ponieważ jest to znany problem w NVIDII. Wiem ze wystarczy wpisac w google NVTCP.sys ale uwieżcie mi ze na Polskich stronach nie ma zadnych wyjasnien, na obcojezycznych owszem ale nie za bardzo znam Angielski. Jedyne czego sie dowiedzialem to zeby odinstalowac firewala Nvidii tzw. NAM, i tak zrobilem ale wtedy nie dziala rowniez mozilla i Incredi mail (nawet po reinstalacji) . Kurcze nie po to kupilem plyte za 360 zl zeby nie móc sciagac z internetu (P2P-BitSpirit) . Miał ktoś może taki problem na Nforce 4 ultra?. Pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 no sam sobie odpowiedziales, ram jest temu winny zmien jego tajmingi czy tez dovoltuj, zmien bios mobo, przeluz kostke do innego slotu mozliwosci jest duzo ;] powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jak masz podkręconego proca to go trochę odkręć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boodzisz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Nie raczej to nie pamięci a wina bardziej systemowa. A jak chodzi o proc to czy podkrecony czy wszystko na default Bitspirita wywala po kilkudziesieciu sekundach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 no jak czlowieku moze byc systemowa jak memtest Ci wywala a przeciez to jest dosowy program, zobacz jeszcze na goldmem'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 1) Format + instalacja systemu od nowa + instalacja sterowników (ręczna) bez NAM. Powinno załatwić sprawę. 2) Wcześniej może opcja naprawy z CD coś pomoże (nie przez konsolę, lecz ta później!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boodzisz Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zapomnialem napisac ze system tez byl swierzy i to samo. Nie moge sciagnac strow 6.70 (chyba najnowsze?) ze strony nvidii i asusa tez. Nie wiem dlaczego. Kolega mi sciagnal i da plyte jutro ale chcialbym tez zaktualizowac bios ( juz raz byl aktualizowany przez asus update "z pliku) a nie moge wejsc w download na stronie asusa. Kto wie jaki jest najnowszy bios do asus a8n-e? Moze jakis beta polecacie?.Kto ma linka do biosu to poprosze. Podejme w tym tyg. ostatnia probe czyli PONOWNY format. Najnowsze stery, nowy bios i bez NAM i zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Zapomnialem napisac ze system tez byl swierzy i to samo. Nie moge sciagnac strow 6.70 (chyba najnowsze?) ze strony nvidii i asusa tez. Nie wiem dlaczego. Kolega mi sciagnal i da plyte jutro ale chcialbym tez zaktualizowac bios ( juz raz byl aktualizowany przez asus update "z pliku) a nie moge wejsc w download na stronie asusa. Kto wie jaki jest najnowszy bios do asus a8n-e? Moze jakis beta polecacie?.Kto ma linka do biosu to poprosze. Podejme w tym tyg. ostatnia probe czyli PONOWNY format. Najnowsze stery, nowy bios i bez NAM i zobaczymy.Najnowszy oficjalny bios do A8N-E to 1013 (3.05.2006). Jeżeli masz problemy ze ściąganiem plików winny może być firewall nVidii, spróbuj odinstalować / zainstalować nowszą wersję i powinno pomóc. Tak, ostatnie stery do NF4 mają numerek 6.70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...