Skocz do zawartości
Yacho

Atholn XP 1700+ A czy B

Rekomendowane odpowiedzi

jaki stepping wybrac jesli zalezy mi na jak najmniejszym wydzielaniu ciepla (chce zeby titan D5TB starczyl i zostal ;-)

Moglby ktos zarzucic jakims stringiem oznaczen ?

i jeszcze...

jak oceniace szanse duuetu AbitKT7A rev 1.2 i takiego proca? - wiem ze najprawdopodobniej zmiana mnieczeka.... ale moze ktos odpalil ? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie więcej siepła wydziela B bo ma większe napięcie rdzenia...

<span style="color:red;">[ciach!]</span>o nie prawda :) steeping B niższych modeli ma 1.60V a wyższych 1.65V,steeping A ma 1.50V. Ale Seetping B wydziela mniej ciepła ponieważ został bardziej udoskonalony i ma większa powierchnie jadra 84mm2 A ma 80mm2. Steeping A ma nizsze zasilanie ale jest starsza konstrukcja i wydziela więcej ciepła niż B posiadający wyzsze napiecie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz to nie Titana tylko Volacno 7+, ten Titan zabardzo ci nie zchlodzi proca wiem bo mam

gosc chce zeby titan mu wystarczył i sie pyta który proc wydziela mniej ciepła, a Ty mu niech se [ciach!] kupi volcano 7+ za 100 zeta no spoko spoko . Po za tym bez przesady, sadze ze zwykly titan bez problemu pociągnie 0.13 skoro np. u kumpla przy athlonie 1000 ma ok. 55 C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pierdzielic mi tu o TT :) teraz mam tego titana na TB 1.4 napiecie na 1.6V (z 1.75) i mam 47 a w max load 55 :) jakbym chcial miec odkurzacz to bym qpi elecroluxa bo TT taki sam halas robi a odkurza raczej kiepsko.....

A co myslicie o duecie z abitem ?

i po czym poznac stepping B ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz to nie Titana tylko Volacno 7+, ten Titan zabardzo ci nie zchlodzi proca wiem bo mam

gosc chce zeby titan mu wystarczył i sie pyta który proc wydziela mniej ciepła, a Ty mu niech se [ciach!] kupi volcano 7+ za 100 zeta no spoko spoko . Po za tym bez przesady, sadze ze zwykly titan bez problemu pociągnie 0.13 skoro np. u kumpla przy athlonie 1000 ma ok. 55 C.

Juz wyjasnilem ten "problem" wyzej, na 101% pociagnie w koncu ponad 20W ciepla mniej pobiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pierdzielic mi tu o TT :) teraz mam tego titana na TB 1.4 napiecie na 1.6V (z 1.75) i mam 47 a w max load 55 :) jakbym chcial miec odkurzacz to bym qpi elecroluxa bo TT taki sam halas robi a odkurza raczej kiepsko.....

Ostatnia literka serii konczy sie na B np JCUIB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia literka serii konczy sie na B np JCUIB
http://republika.pl/yelen87/exoc/artykuly/...Tbred/index.htm

prosze bardzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura ;))))) Titan do delikatnego krecenia w zupełnosci wystarczy :)))

ja u siebie mam ponizej 50 stopni w stresie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak jest ze starymi titanami

ale składam kompy w sklepie i do większości (te 1700 0,13) oraz 1800 jak ktoś chce tańsze chłodzenie wkładam titaana trójzaczepowego

i temp jest na poziomie 40 stopni

jak na 2800 rpm i samo Alu jest to chyba mało raczej

ja na swoim kompie mam 43 stopnie, przy chłodzeniu spire za 60 zeta

a z obliczeń wynika że prc wydizela w stresie do 100 W ciepła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odpalałem na Kt133 (bez A) ASUS`ie. Efekt byl nieciekawy :-) (spalony proc) . Troche z mojej winy ale teraz bałbym sie wsadzac go na ta plyte (ktora juz z reszta sprzedalem :-) ) Zwykly XP powinien chodzic ale z tym 0.13 to mialbym wątpliwość. Ktos kiedys napisal ze chodzia od Kt266A w gore inne chipsety moga miec problemy.Ale rownie dobrze moge pieprzyc :-) bo dokladnie tego nie wiem, z tym ze nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odpalałem na Kt133 (bez A) ASUS`ie. Efekt byl nieciekawy :-) (spalony proc) . Troche z mojej winy ale teraz bałbym sie wsadzac go na ta plyte (ktora juz z reszta sprzedalem :-) ) Zwykly XP powinien chodzic ale z tym 0.13 to mialbym wątpliwość. Ktos kiedys napisal ze chodzia od Kt266A  w gore inne chipsety moga miec problemy.Ale rownie dobrze moge pieprzyc :-) bo dokladnie tego nie wiem, z tym ze nie polecam.

No na KT266A to chodzi napewno :lol: a podobno nawet na KT133A idzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na KT266A to chodzi napewno :lol:  a podobno nawet na KT133A idzie.

Podobno ??? oczywiscie ze idzie :D np. na miom solteku. Wlasnie sie przymierzam zeby kupic sobie jakiegos XP1700... moze 1800 ? Ale trzeba miec hajs :( a ztym juz nie tak wsaniale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...