Antonassi Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam! Składam obecnie mocny zestaw i potrzebuje rady specjalistów od zasilaczy. Myślę nad zakupem zsilacza dobrej firmy o mocy około 420-480W. Zależy mi na ciszy, stabilnych napięciach i porządku z kablami. Mogę przeznaczyć około 400zł. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 To będzie trudne. Cisza i dobra wydajność, okablowanie bez niektórych potrzebnych wtyczek: Seasonic S12 430 Wydajność trochu lepsza niżSS ale trochę głośniej niż SS, średniawe okablowanie, ale ma wszystkie wtyczki: Antec True Power 2 430 Porządek z kablami przy nieco mniejszej wydajności, nieco głośniejszy niż 2 pozostałe: Topower P7 420W EZ plug Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonassi Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 no to teraz już nic nie wiem... może jakiś Tagan? Z tych trzech to byłbym za Topowerem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Żaden Tagan nie zapewni ci stabilności napięć jak powyższe zasilacze, ponieważ nie posiada niezależnie stabilizowanych linii zasilających. Wybór jest trudny, jak widzisz nie ma idealnego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Dołacze sie to tematu. Potrzebuje zasilacza do mojego kompa no i własnie mam mały dylemat, nie wiem co kupić. Potrzebuje czegoś w miare cichego idość taniego(~250zł). Prosiłbym o propozycjie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonassi Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki BENITO! Chyba zdecyduje się na Anteca... Jak się Tobie sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Dołacze sie to tematu. Potrzebuje zasilacza do mojego kompa no i własnie mam mały dylemat, nie wiem co kupić. Potrzebuje czegoś w miare cichego idość taniego(~250zł). Prosiłbym o propozycjie. To samo co zwykle: - Huntkey HK350AP (najtańszy z tych wszystkich) lub HK400AP; - NeoTEC Maximus 380 (częściowo rozpinane okablowanie, gwarancja na 3 lata); - Tagan TG380-U1 (ponoć bardzo cichy); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A jak może się sprawować Antec. Wyśmienicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) dołóz 5dych do seasonica s12 500 a zakochasz sie w nim od pierwszego "on" pstryka :wink: gwarantuje ze tej zasiłki nie zmienisz przez najblizsze kilka lat Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonassi Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Na Seasonica raczej mnie nie stać... Jeszcze jedno pytanie do specjalistów. Co powiecie o zasilaczu Topower TOP-527P6 EZ 420W? Chodzi mi o stabilność i ciszę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Na Seasonica raczej mnie nie stać... Jeszcze jedno pytanie do specjalistów. Co powiecie o zasilaczu Topower TOP-527P6 EZ 420W? Chodzi mi o stabilność i ciszę...w sumie jakiego bys nie kupił to i tak "najlepszy zasilacz to ten którego jeszcze nie kupiles"wiec weź którego kolwiek z tych co wymieniles . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Co powiecie o zasilaczu Topower TOP-527P6 EZ 420W? Chodzi mi o stabilność i ciszę... nic mu zarzucic nie można - wykonanie perfect , napiecia perfect , wysoka temp. podczas pracy z obciązeniem i jest głosniejszy od wersji z 12cm wentylem proponuje zatem: http://zenfist.pl/pID/291.htm -EZ http://zenfist.pl/pID/277.htm -EZ http://zenfist.pl/pID/268.htm -non EZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 P-trójka ma dziwną przypadłość, która jeszcze nie została całkiem rozwikłana Zasilacz wydaje się być tradycyjni zbudowany, ale jak nie dostanie obciążenia na piątkę, tylko na dwunastkę, to napięcia na piątce i dwunastce SPADAJĄ :blink: Dopiero po obciążeniu piątki oba napięcia się podnoszą :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...